Şimdi Ara

ekran arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar asus k555l notebook cihazımvar. sorunsuz çalışıyordu ısınıyordu içini açıp termal temizlik yaptım kapattım. tecrübeli sayılırım bu konularda. şimdi şöyle bir sorun var. cihazın şarj adaptörü takılı iken nvidia ekran kartı arıza veriyor oyun açınca ekran kararıyor sürekli gidip gidip geliyor. birkaç kez format attım temiz kurulum yaptıp driverleri güncelledim bios güncelledim en sonunda farkettim şarjadaptörünü çıkarınca sorun çözülüyor. adaptördesorun olabilir diyerek başka adaptörle denedim sorun ondada aynı.

lütfen yardım ediniz
    teşekkürler

• G/Ç sorunu var sanırım. Kabloların sağlamlığını kontrol edin.

Kolay Gelsin
  • g/ç sorunu nedir hocam. farklı sağlam adaptörle test ettim sorun aynı
  • birde çözüm konusunda ne yapılabilir ? zaten kendim yapamam ama bulundugumilde çok tecrübeli bilgisayar tamircileri yok en azından onlara yardım için ne söylenebilir
  • Gazi2306 G kullanıcısına yanıt
    Kablolar sıkı bağlımıdır?
  • hocamkablolar derken neyi kastediyorsunuz notebook şarj adaptör kabloları normal
  • Gazi2306 G kullanıcısına yanıt
    Laptopun içini açtım dediniz ya. İçerden bi kablo gevşemiş olabilir.
  • Dostum oncelikle selam muhendis degilim ama bir kac aklima gelen seyler var ;

1-Grafik islemci uzerine baski yapmis olabilirsin
    2-Grafik islemcinin eski macununu islak mendille temizlerken ciplere degdirmis olma ihtimalin olabilir
    3-Grafik islemci uzerine surdugun macun cok fazla olup cipleri bogmus olabilir

Her ihtimale karsi cozum olabilecekler;

Grafik islemci uzerine surdugun macunu cok dikkatli metal degdirmeden az miktar tinerle temizleyip kuruduktan sonra leblebi yarisi kadar macun surup kapat ve islemci kenarlarinin da temiz olduguna emin ol.

Not : Yapacagin islemden kendin sorumlusun, benimkiler sadece tavsiye.
  • hocam dediğinizi yaptım sonuç değişmedi. grafik işlemciye baskı uygulamış olabilirim ama sorun oluştuysa sorunun şarj adaptörü çıkartınca düzelmesi ilginç geliyor. bios menüsünü de açtım orada sorunyok hem şarjda hemde prizde sıkıntı yok
  • Aklima gelenler bunlar, belkide adaptorun amperi yetmiyor tam guc alamiyor cihaz
  • teşekkür ederim onun içinbaşkaadaptörlededenedik sonuç değişmedi. ne yapacaz bilemedk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.