Şimdi Ara

Ekran boyutu ile ekran kartı arasında performans bağı var mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler laptop alacam ins da aklıma bu soru geldi.Mesela 13" bir bilgisayarın Ati 3470 ekran kartı varsa 16"liğin 9600GT'sine biraz yaklasabilir mi performans olarak? Soyle dusundum.Cunku zaten 13" bir bilgisayarda 800*600 cozunurluk yapmak zorundayız oyunları.E onun 800*600lüğü büyük ekranlının doğal olarak 1024*768ine eşit olur kalite olarak.Siz ne düşünüyorsunuz?

• evet sanırım kimse bir şey düşünmüyor :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Children_oF_BodoM

evet sanırım kimse bir şey düşünmüyor :D

Evet güzel bir çözümleme yapmışsın :)

Bence yanlış düşünğyosun ekranın küçülmesiyle bir alakası olucağını sanmam
    13'' NOTEBOOKLARA 512 mb ekran kartı koymaya başladılar çünki işi çizim ve bunun gibi şeyler olan insanlar için çok gerekli
    Birde şunu eklemek istiyorum
    Eğer notebooku oyun için alıyorsan kesinlikle 13'' alma
  • Amacım tamamiyle oyun değil elbet ama bence aslında doğru olma ihtimali var tezimin :) Cunku mesela bir oyunda 800*600 cozunurluk ile 1600*1200 cozunurluk arasında sadece ve sadece boyut farkı var.Biri 480.000 piksel diğeri 1.920.000 piksel. O zaman 13 inc bi laptopta 9600GT ekran kartı varsa mesela,(crysis'i 1024e 768de neredeyse full calıstırabilir o bilgisayar),ekran da tam o kadar piksellik boyuta sahip olduğundan 17" bir bilgisayardan cok daha ii performans verir,diye düşünüyorum.Ha 17" de de cok ii performans verir 1024e 768 yaparsak ama bu sefer ekran büyük olduğundan bilgisayar oyunun orjinal goruntusunu cekistirecek sağa sola,dolayısıyla net gorunmicek :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.