Şimdi Ara

Ekran Boyutu Kararsızlığı-Tavsiye Lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar TV'yi kullanacağım odada en uzak izleme mesafesi 3,80 metre ve en yakın ise 3,10 metre. Şu an 40 inch LCD kullanıyorum ve bana küçük geliyor; yeni bir TV alacağım.

Bu durumda; aslında Philips 55pfl7007 düşünüyorum ancak ekran boyutu büyük mü gelir diye kaygım var. Diğer alternatif ise yine Philips 46pfl7007, bu da küçük gelir de pişman olur muyum diye kaygım var.

Yayın olarak D-Smart HD receiver kullanıyorum ve çoğunlukla HD yayınları izliyorum; ancak tabiki SD yayın da izleniyor.

Verdiğim izleme mesafesine göre en iyi tercih bunlardan hangisi olur acaba?

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

• bence 46'' daha uygun olur. tablodan kendiniz karar verin, daha objektif olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

bence 46'' daha uygun olur. tablodan kendiniz karar verin, daha objektif olur.

Yanıt için teşekkürler; aslında o tabloyu gördüm ve o tablo sonucunda 46 ekranı düşünmeye başldım, zira direkt 55 alacaktım aslında.

Ancak bir de kullanıcı yorumlarını da merak ediyorum.

Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

Orijinalden alıntı: ft19

bence 46'' daha uygun olur. tablodan kendiniz karar verin, daha objektif olur.

Yanıt için teşekkürler; aslında o tabloyu gördüm ve o tablo sonucunda 46 ekranı düşünmeye başldım, zira direkt 55 alacaktım aslında.

Ancak bir de kullanıcı yorumlarını da merak ediyorum.

Tekrar teşekkürler.

Çoğunlukla hd yayın izliyorsanız 55 inch alın. 46 sizi kesmez gibime geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  Ekran Boyutu Kararsızlığı-Tavsiye Lütfen?

Forumda bir de böyle tablo buldum; yukarıdaki tablodaki değerlerden farklı. Kafam iyice karıştı...
  • Benımde aynı sekılde ızleme mesafem valıde yuzunden 47 aldım tv unıtesı vs vs ama sen gel benı dınle butcen el verdıgınce 55 al :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar TV'yi kullanacağım odada en uzak izleme mesafesi 3,80 metre ve en yakın ise 3,10 metre. Şu an 40 inch LCD kullanıyorum ve bana küçük geliyor; yeni bir TV alacağım.

Bu durumda; aslında Philips 55pfl7007 düşünüyorum ancak ekran boyutu büyük mü gelir diye kaygım var. Diğer alternatif ise yine Philips 46pfl7007, bu da küçük gelir de pişman olur muyum diye kaygım var.

Yayın olarak D-Smart HD receiver kullanıyorum ve çoğunlukla HD yayınları izliyorum; ancak tabiki SD yayın da izleniyor.

Göz sağlığınız yerindeyse evde yaşlı İnsanlar yoksa 50 inc veya bahsettiğiniz ölçülerde 55 inc almak keyiften çok eziyete dönüşebilir !!!

Şuan kullandığınız 40 inc almayı düşündüğünüz 55 inc kıstasını resimledim !

Aslında ideal olanı söylemişsiniz 47 inc bahsettiğiniz izleme açısı için en doğru seçimdir, HD veya SD yayın pek fark etmez sonuçta LcdLed panellerin yapay kontrast değerleri söz konusudur, kısa mesafelerde uzun süreli izlemelerde gözün algılama sorunu yaşamasına sebeb olursunuz !

Dediğim gibi yaşlı İnsanlar var ise bu problem dahada rahatsız edici olabilir !

Veya Plazma serilerine bakabilirsiniz 50 inc hatta 55 inc almanız aynı problemlere neden olmaz, kontrast değerleri doğal ortama yakın olduğundan 3 metredende izleseniz keyif alırsınız, yaşlı İnsanlar var isede onlarda SD yayınlarda dizilerini keyifle izlerler !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanıt veren herkese çok teşekkürler. Dün birkaç teknoloji mağazasını gezdim; 55 büyük kaçacak gibi geldi bana da, hoş 46 da biraz küçük geldi ama.. Sanırım 46 alacağım.
  • Para varsa ve baılan modellerin büyük ekranlı olanlarında özel sorun faln gibi şeyler yoksa mutlaka büyük ekrana bakın derim ben. Eğer sık TV izleniyorsa, eninde sonunda alışılıyor. Teorik olarak o tablolar doğru, ama 2m civarından bile 55 kullananlar var (gözleri mi bozuk faln denmesin). Eğer tek sorun büyüklük ise, diğer marka model sonradan gelecek ise, para daha az sorun ise büyüğünü almak bana göre daha iyi olur. Ama izlenme sıklığı daha az ise, gözlerin alışma uyum sağlaması vs. gibi şeyler daha farklı oluyor.
  • Ekran boyutu ile ilgili güzel bir grafik

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Para varsa ve baılan modellerin büyük ekranlı olanlarında özel sorun faln gibi şeyler yoksa mutlaka büyük ekrana bakın derim ben. Eğer sık TV izleniyorsa, eninde sonunda alışılıyor. Teorik olarak o tablolar doğru, ama 2m civarından bile 55 kullananlar var (gözleri mi bozuk faln denmesin). Eğer tek sorun büyüklük ise, diğer marka model sonradan gelecek ise, para daha az sorun ise büyüğünü almak bana göre daha iyi olur. Ama izlenme sıklığı daha az ise, gözlerin alışma uyum sağlaması vs. gibi şeyler daha farklı oluyor.

55 inc paneli siz 2 metreden gördünüzmü?

Kullananlara sorun ne izliyorlar veya kaç saat bakabiliyorlar, yaşlılar ve Çocukları hiç hesaba katmıyorum !

1 Metreden 42 inc izlediğini söyleyende var, artık o cihazda ne izliyorsa veya hangi hareketli görüntüde neyi algılayabiliyorsa keşke yazssalar !

Lcd Led ürünler söz konusudur, proeblemli ve inanılmaz üst seviyelerdeki sanal kontrast ve ışık değerleri 55 inc cihazla 2 metreden beyni ışık bombardımanına maruz bırakır !

Gözleri sorunlu adama 30 dakika loş ortamda dinamik ayarlarda 2 metreden izlet ayağa kaltığında yere düşer, abartı değildir yere düşer veya kusar veya baş dönmesi yaşar !

Çocuklara izletirsen adı üstünde Çocuk Türkiye'de zaten sağlık durumu belli kim çocuğuna göz kontrolü yaptırmış bilemem, iddia ediyorum 55 inc cihazda oyun açın 1 saat izlet, gözleri problemli ise ya kusacaktır yada anlık çevreyi algılama problemi yaşayacaktır veya mide bulantısı !

Arkadaşa öneri vermiyorsunuz kötülük yapıyorsunuz, en azından sorun Çocuk varmı yaşlı İnsanlar varmı sorun, bu kadar basit değil olay !

Burda ben izliyorum diyenlerde olacaktır, 55 inc 2 metreden izlediğini iddia eden ve süpermiş diyen yalan söyler !

Neyle izliyorsunuz, Türkiyede digital platformların sattıkları hd reciverlarlamı? veya hediye dağıtılan hdmi kablolarmı? veya evinizdeki voltaj habersiz sinyal kalitesiylemi?, bunu yazın bırakın izliyorum birşey olmuyor demeleri !

Şahsi fikrim 55 inc Lcd Led serisini almak isteyen Adama 2-3 metre için al asla demem, diyemem buna ne hakkım var nede yetkim Adamın Çocukları ve Yaşlı Ailesi var ise, şahsen ben bu riski asla almam cihazıda alın demem !

Plazma alırsın 50 inc 2 metreden izlersin tabiki kaliteli harici cihazların var ise veya 55 inc alırsın 3 metreden izlersin dediğim gibi %100 kalityeli voltaj ve harici cihazlarla izlersin !
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yalana faln gerek yok, işi oraya getirmeyin. Ps3 ile benim midem bulandı, ama alışmış olanı rahatsız etmediği de açık. Nasıl rahatsız olmadığını bilmiyorum, zaten uç örnek olduğu için bahsettim. Gözün alışmasını dikkate alınca, eğer verilebiliyorsa daha büyük ekran uzak mesafeler için daha uygun oluyor. HD kalitesini algılama anlamında vs. değil, eğer sık izleniyorsa göz alışılıyor. 2.5m civarında 46" için ben sıkıntı çekmiyorum, ama keşke daha büyük olsaydı dediğim hiç olmadı. Ama 3.5-4m civarı için biraz daha büyük olasydı derdim. Evin farklı yerinden 4m mesafeden bakıp ordan izlemek cazip gelmez mesela bana.
  • Bu bilgiler ışığında, 1,5 m. ile 3.0 m. arası izleme mesafesi olan alanda kaç cm'lik (ya da inçlik) led tv alınmalı ? (izleyen yaş grubu 15-47 arası )
  • Kendi adıma evde ben ve eşim izleyeceğiz TV'yi; yani şu aşamada çocuk ya da yaşlı izleme durumu yok. Teknoloji mağazalarındaki incelemelerim sonucunda 55 büyük gelecek gibi geldi bana da; 46 ise küçük gelecek gibiydi ne yalan söyleyim; aslında sanırım benim durumumda en ideali 50 ekran oluyor galiba ancak almayı düşündüğüm marka modelde(46 ya da 55 Philips PFL7007) böyle bir seçenek yok ne yazık ki; ya 46 ya 55 almak zorundayım.
  • Dostum 47 inc lcd tvim vardı değiştirme kararı aldım izleme mesafem 3 metre ile 4 metre arası değişiyor gittiö 55 inc aldım ve iyiki almışım dedim kesinlikle 46 düşünme almışken 55 inc al zira belli bir süre sonra oda küçük gelecek sana ek olarak bunlar devamlı değişebilen cihazlar değil aldınmı en az 5-10 yıl gider bu yüzden pişman olmamak için 55 al büyük olsun küçük olmasın
  • aynen. Benimde izleme mesafem min 3,20 max 3,90. 55 den başka ekran düşünmüyorum. Evde kullandaığım 37inç bile ilk aldığımda ne kadar büyük diyordum zamanla alışıyorsun ufak geliyor gözüne. İleride ihtiyaçlar artacak 3D gibi. Sonra keşke 55 alsaydım 3D daha zevkli olurdu diye korktuğumdan 55inç bakıyorum. hangi forumda sorsam 55 öneryorlar. Ve kullanan arkadaşlar da memnunlar.

7007'ye gelirsek sırf parlak metal çerçeve yüzünden almaktan vazgeçtim gibi. Geçen gün 7007 ve 8007 yanyanaydı inan 7007 çerçevesindeki yansımalardan ekran kalitesine bakmak aklıma gelmedi. 8007 çerçevesi kontrast bakımından daha iyi geldi bana.

Ama gel sen 55inç al
  • Çok net iki farklı görüş var; aslında 46'ya tam karar vermiştim gibi ancak ikilemdeyim yine. O kadar para verip de pişman olmak gibi bir lüksüm de yok açıkçası..
  • 46' ve 55' kullanıyorum imkan var ise kesinlikle 55' ve üstü derim, 46' ile 55' arasında 23cm farkın ne kadar etkisi olur diye düşünmeyin çook etkisi var...
  • quote:

Arkadaşlar TV'yi kullanacağım odada en uzak izleme mesafesi 3,80 metre ve en yakın ise 3,10 metre. Şu an 40 inch LCD kullanıyorum ve bana küçük geliyor; yeni bir TV alacağım.

55" ten şaşma derim.
  • Evde şu an 40 inch tv vsr, samsung 40c650...55 inch bu tvye göre neredeyse 2 kat büyük olacak.Evet şu an 40 küçük geliyor ama 55 de devasa olabilir endişesini taşıyorum..Kisacasi hala kararsız durumdayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.