Şimdi Ara

EKRAN COZUNURLUGU PROBLEMİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BİLGİSAYARIMI GUVENLİ MODDA ACTIGIMDA EKRAN COZUNURLUGU RESİMDE GOSTERDİGİM GİBİ 1280X1024 AYARINDA İSTEDİGİM AYARLARDA GELİYOR. SORUN YOK. FAKAT BİLGİSAYARI RESTART EDİP NORMAL MODDA ACTIGIMDA RESİMDEKİ GİBİ EN FAZLA 1360X768 DE GELİYOR. DAHA YUKARISINI ACMIYOR MALESEF. BİR SURU PROGRAMI BU YUZDEN DOGRU DURUST KULLANAMIYORUM. PROGRAMLARIN TUSLARI EKRAN DISINDA CIKIYOR. EKRAN KARTINI YENİ DEGİSTİRDİM VE DRİVERLARINI YENİ YUKLEDİM. SİSTEMDE HERHANGİ BİR EKRAN KARTI HATA UYARISI VERMİYOR..

BUNU NASIL DUZELTEBİLİRİM. YARDIMCI OLANLARDAN SİMDİDEN TESEKKURLER.EKRAN COZUNURLUGU PROBLEMİ.EKRAN COZUNURLUGU PROBLEMİ.

• Merhaba forumhasan;
    Benim bilgisayarımda 1360x768 1280x1024'ün altında yukarda aramak yerine çubuğu biraz aşağı çekip kontrol edebilirmisin ?
    İyi Forumlar.
  • DUBSTEP4EVER D kullanıcısına yanıt
    1280X1024 U SADECE BİLGİSAYARI GUVENLİ MODDA ACTIGIMDA GOREBİLİYORUM HOCAM.. ONUN DISINDA NORMAL MODDA ACTIGIMDA EN FAZLA 1360X768 GELİYOR. 1360X768 İN BİR TIK ALTINDADA 1200X800 GELİYOR. ODA İSİMİ GORMUYOR..
  • forumhasan F kullanıcısına yanıt
    İnternette biraz araştırdım ve sorunun driver'dan kaynaklı olabileceğini öğrendim,bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre driver'ın inf dosyanın içine "1280x1024"ü eklemiş ve sorunu çözülmüş,biraz araştırıp sende yapabilirsin
    ekran kartını yeni degistirdim ve eger driver da problem olsaydı guvenli modda bilgisayarı actıgımdada 1280x1024 u gorememem gerekmiyormuydu?
    driverin inf dosyasını nasıl bulucam hocam?
    Ekran kartın modeli ve monitörünün marka modeli nedir ? bakalım çözünürlük desteği max kaç ?
  • aygıt yoneticisinden baktım RADEON X1650.. ekranımda casper..

Aklımdaki soru isareti guvenli mod hocam..

guvenli mod da actigimda hicbir problem olmuyor..1280x1024 cozunurlugu sorunsuz alıyorum. Eger ekran kartında bir problem olsaydı guvenli moddada acmaması lazımdı.. Problem cikartirdi.. yanılıyormuyum?
  • Güvenli modda driver görmüyor , oyüzden güvenli modda 1280x1024 ayarı seçilebilir
    Güvenli modda bilgisayarda driver ve program vs. çalışmaz. Güvenli mod denmesinin sebebi bu zaten. Driver çalışmıyorsan windows default olarak bazı çözünürlük değerleri sunar. Atıyorum 640x480 800x480 1024x768 gibi gibi bunları kendiliğinden sunar. Sizin taktığınız ekran atıyorum max 1366x768 destekliyorsa eğer windows driver çalıştırmadığı için zorlama yöntemiyle 1280x1024 pikseli gösterebilir. O yüzden zaten monitörünüzün modelini sordum ki internetten maximum desteklediği çözünürlüğü öğrenebileyim. Casper markası tamam ama modeli nedir ? M.CS-LED185SNChttp://www.vatanbilgisayar.com/casper-mcs-led185snc-dvi-185-led-monitor.html mesela böyle ismi model numarası olur Çözünürlük 1366 x 768 bu mesela max bu çözünürlüğü destekliyor. Zorlama ile çözünürlüğü büyütebilirsin ama düzgün olmayacak o yüzden zaten güvenli modda driver algılamadığı için windows default olarak o çözünürlüğü sana seçtirtiyor.

• iyi ama bu bi sorun değilki.masaüstünü sonuna kadar doldurma klasörlere ayır.
  • EKRANI AYRI ALMADIM HOCAM.. DESKTOP VE EKRAN BİRLİKTE ALDIM CASPER DAN.. EKRAN 1280X1024 U DESTEKLİYORMU DİYE SORGULUYORSAN .. EMİNİM DESTEKLİYOR CUNKU BOYLE DEGİLDİ. DAHA ONCEDEN COK RAHAT 1280X1024 U DESTEKLİYORDU.. SORUN YOKTU.. DAHA SONRA BIRDEN BU HALE GELDI.. BENDE EKRAN KARTINI DEGISTIRDIM..FAKAT COZUM OLMADI..
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    SORUN MASAUSTU DEGIL HOCAM.. BAZI PROGRAMLARI TAM OLARAK EKRANA SIGDIRAMIYOR BU COZUNURLUKTE..
    Ekran kartlarında artık sanal çözünürlüklerde var. Belki işine yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    o nasıl birsey hocam?
    Süper sanal çözünürlük vb gibi isimleri var ve amd nvidia tarafından sunuluyor. Belki harici programlarda vardir.Örneğin 1368x768 monitöre full çözünürlük alıyorsun. Fullhd de ise 2k 4k ya çıkıyor. HDMI VGA çevirici ile bağlı monitöre denedim ancak istediğim gibi değildi. Belki oyunlarda daha etkilidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.