Şimdi Ara

Ekran değişimi sonrası fps düşüşü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim Msi Laptopum var. 940mx ekran kartı bulunmakta. Bilgisayarımı düşürmüştüm ve ekranı kırılmıştı ekranı çalışmıyordu bende ekranı değiştirttim. Bilgisayarcı bana 2. el 1920x1080 ve 0 1366x768 ekran bulunuyor dedi ve ikisini de aynı fiyata takarım dedi. Bana çok makul geldi mantıklı geldi 1080 taktırmak full hd çünkü daha güzel görüntü. Taktırdıktan sonra arkadaşımda da aynısından var benim bilgisayardan onun ekranı değişmedi. Bilgisayarları yan yana getirdiğimizde benim görüntü mükemmel gözüküyor. Fakat mesele Fortnite'da ben 30 40 fps alırken arkadaşım 70-110 fps arasında gidiyor. Ekran çözünürlüğünü değiştirdiğim halde bir türlü düzelmedi. Ben tekrar 1366x768 ekran taktırırsam bu fps düşüşünü değiştirebilir miyim. Eski haline geri döner mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoarTr -- 4 Mayıs 2019; 20:16:31 >

• Oyun içinden çözünürlük ve kalite ayarlarını nasıl ayarlarsanız ona göre fps alırsınız. Eğer eskisinden daha az fps alıyorsanız suçu başka yerlerde arayın. Cihaz ısınmaya bağlı throttling yaşıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Oyun içinden çözünürlük ve kalite ayarlarını nasıl ayarlarsanız ona göre fps alırsınız. Eğer eskisinden daha az fps alıyorsanız suçu başka yerlerde arayın. Cihaz ısınmaya bağlı throttling yaşıyor olabilir.
    Fakat arkadaşımla aynı şeyleri yaptığımız halde ve herhangi bir ısınma durumu olmadan o benden daha fazla fps alıyor bu neden? Hani direk Fortniteye girer girmez benim pc kasıyor ve çözünürlüğü en aza indirdiğimde bile olmuyor.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    İngilizce terim kullanayım da bilgili biri gibi görüneyim. Arkadaş sadece oyunda değil genel olarak bi fps kaybı yaşadığını belirtmiş ya hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukanorman

İngilizce terim kullanayım da bilgili biri gibi görüneyim. Arkadaş sadece oyunda değil genel olarak bi fps kaybı yaşadığını belirtmiş ya hani.
    Throttling yazmak varken "ısınmaya bağlı grafik (veya merkezi) işlemcinin tükettiği gücü azaltarak frekans düşürmesi" yazmadığım için özür diliyorum sizden. Türkçe bu tanıma karşılık gelen bir kelime varsa lütfen çekinmeyin söyleyin ki öğrenelim.
    Ayrıca kusuruma bakmayın tekrar, bu cümlede ne anlatmak istediğinizi anlayamadım.
    quote:

Arkadaş sadece oyunda değil genel olarak bi fps kaybı yaşadığını belirtmiş ya hani.

FPS açılımı "Frames Per Second" yani "Saniyedeki Kare Sayısı" ya hani. Genel olarak ne demek? Film de FPS düşüşü mü yaşıyor arkadaş? Oyunlarda düşük FPS alıyor olmasından başka ihtimal mi var, ben bir noktayı mı kaçırıyorum?

Ha bir de bana laf atıp geçmek yerine arkadaşa da yardımcı olacak bir tavsiyede bulunsaydınız keşke. Akşam akşam keyfim kaçtı yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: BoarTr

Fakat arkadaşımla aynı şeyleri yaptığımız halde ve herhangi bir ısınma durumu olmadan o benden daha fazla fps alıyor bu neden? Hani direk Fortniteye girer girmez benim pc kasıyor ve çözünürlüğü en aza indirdiğimde bile olmuyor.

Alıntıları Göster
    İşlemci,ekran kartı, kalite ayarları, oyun içinde belirlenen çözünürlük, oyunun sürüm numarası aynı ise farklı fps almanız mümkün değil. Eğer ısınma veya yetersiz güç ile alakalı bir durum yoksa frekanslar da aynıdır. Dolayısıyla alacağınız performans da aynıdır. Bu işte bir yanlışlık var.
    Grafik sürücünüzü güncelleyin bir de.

FPS düşüşü sadece oyunlarda mı yaşanıyor :d? ciddi misin canım sen
    gerçi doğru diyorsun fil izlenirken kare falan yok çok haklısın bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukanorman -- 4 Mayıs 2019; 22:47:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dogukanorman D kullanıcısına yanıt
    Argümansız şekilde tartışmaya girdiği ve tartışabildiğini sanan bir kişi ile karşılaştık çok güzel.
    Bana kaybettirdiğiniz zamana acıdım. Tez zamanda iyileşmeniz dileğiyle.
    Blok.
    Vallahi kafayı yedim hiç kimse açıklayamıyor. Biri ekran bir şeyi etkilemez diyor birisi ekran kartı o ekranı kaldırmaz diyor.
  • BoarTr B kullanıcısına yanıt
    Ekran bir şeyi etkilemez nokta.

İlk mesajımda dediğim gibi suçu başka yerde arayın.
    Sizin yerinizde olsam bilgisayara format atmakla başlardım.
    Gerekli driverleri kurduktan sonra bilgisayara birkaç program haricinde yükleme yapmazdım.
    MSI Afterburner kurup GTA 5 gibi stabil ve online olmayan bir oyunda sıcaklık ve frekansları takip ederdim.
    Sıcaklık, frekans ve kullanım yüzdelerinde sorun yoksa aynı ekran kartlı cihazların aynı oyunlarda aynı kalite ayarlarında kaç fps veridğine bakar ve ona göre bir sorun olup olmadığına kanat getirirdim.

Sorunu en kısa sürede çözmeniz dileğiyle. Kolay gelsin.
    O zaman ekranı değiştirmeyip direk gideyim format atayım driverları kurup deneyeyim teşekkürler.
  • oyunun çözünürlük ayarını 1366x768 e düşürdünüzmü bilgisayarın gücü o çözünürlüğe yetiyormuş ki msi onu koymuş yani.Siz gidip daha yüksek kalite bir ekran takarsanız fps’iniz doğal olarak düşer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşürdüm ve bir süre sonra fps aynı kalıyor ama takılmalar meydana geliyor.
  • Çözünürlük artınca işlenen piksel sayısı artar ekran kartı atıyorum 1 milyon piksel işleyecekken 2 milyon işliyor sonuçta takılı ekran kartlarının bir limiti var :) doğrudan etkiler etkilemez diyenlere itibar etmeyiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözünürlüğü düşürdüğünüz halde değişiklik olmaması garip
    Diğer bütün özellikler aynı mı (işlemci ram vb)
    msi after burnerla bir izleyin sıcaklık değerlerini de karşılaştırın
    pc güç tasarrufu modunda olabilir buna da bi bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trust.Me -- 5 Mayıs 2019; 0:7:48 >
  • Trust.Me T kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle ekran kartına binen yükle alakalı olarak daha çok ısınıyor benim bilgisayar o sebepten olabilir. Bütün özellikler aynı. Bilgisayarlar aynı zaten sadece benim ekran 1080 full hd.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.