Şimdi Ara

Ekran donup kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,
    Öcelikle kullandığım bilgisayarı ve donanımını yazıp sonrada karşılaştığım sorunu yazacağım.
    Bilgisayar Casper Nirvana,
    Teknik özellikler:
    ** Intel i7 1,6
    ** 4 gb ram
    ** geforce 335m ekran kartı
    ** win 7 64 bit
    ** Laptop'un altında thermaltake soğutucu

Arkadaşlar Diablonun ek paketini kurduktan sonra önceleri oyunu oynarken bir, iki defa bilgisayar kendini oyunun ortasında beklemeye alıyordu. İlk başlarda ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüp çok üzerine düşmedim fakat bu kapatıp açmaların sonucunda özellikle oydayken beklemeye aldıktan sonraları bilgisayarı tekrar açtığım zaman aradan kesin bir zaman söylemem ama belli bir süre sonra ekran donup kalıyor. Masaüstünde hareket edemiyorum ama sistem alt tarafta açık devam ediyor. Özellikle dün gece bu sorun arka arkaya 4 5 defa tekrar etti.

İnternette biraz araştırma yaptım ama çok sağlıklı bir sonuç alamadım. Kimisi kuzey köprüsü hatası, kimisi güney köprüsü hatası veya anakart öldü bitti kül oldu gibi şeyler yazılmış.

Sizlere sorum acaba bu neden kaynaklı olabilir ??? Eğer ısınmadan kaynaklı ise bunu nasıl çözerim veya başka bir problem varsa nasıl çözüme kavuşturabilirim???

NOT: Oyun oynamadığım zaman bu sorun kesinlikle olmuyor.

• Oyun içerisindeyken, donmayı beklemeyip, ısı değerlerini kontrol edebilir misin? Sürücülerinin güncel olduğunu ve başka oyunlarda da denediğini varsayıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The_Fury kullanıcısına yanıt
    Problemin sebebi %90 ısıdan kaynaklanıyor.
    Bilgisayarınızı temizlettirin. Genelde işlemcinin termal macunu değiştiriliyor ama ekran kartı soğutucusununki unutuluyor.
    Ekran kartı soğutucusununda macununu yenileyin.
  • Bu ilk resim normal zamanda laptop'un ısı değerleri, bu ekran görüntüsü dün oyuna girmeden önce bilgisayarı kullandıktan sonra aldım.
     Ekran donup kalıyor

İkinci resim ise oyuna girdikten 15-20 dk sonra aldığım görüntü.
     Ekran donup kalıyor

Son ekran görüntüsünü aldıktan sonra makinanın fanın çalışması daha da arttı ve malum son.

Açıkçası tez yazdığım için ekstra bir oyun ile deneme yapma fırsatını bulamadım. Yanlız deneme yapmadım ama daha önce bu emektarda oynadığım bazı oyunlarda (Tropico 4, FM 2012 ve Hearthstone) yapmamıştı. Sadece bu durumu Civilization oynadığım bir ara yine yapmıştı fakat sonra bu zamana kadar tekrar başıma gelmedi.

Anakart ile ilgili bir problem değildir değilmi ?? Bazı yerlerde kuzey, güney köprüsü kaynaklı bir sorun olabileceğinden bahsedilmişti ve yüreğim ağzıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Fury -- 13 Nisan 2014; 22:44:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop siyah ekranda kalıyor
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.