https://www.hizliresim.com/VJegjQ sorunum bu şekilde bilgisayarda herhangi birşey yaparken oluyor eskiden aşırı nadir oluyordu şimdi sıklıkla olmaya başladı bu hata gelince pc yi yeniden açıyorum bu hata hemen geliyor ama bekleyip yeniden açarsam pc yi 1saat sonra falan bu hatayı alıyorum çözümü nedir ? |
BİLGİSAYAR KARINCALANIP DONUP KALIYOR
-
-
Ekran kartı chip problemi,başka kartla denediniz mi?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
başka kartla derken? bilgisayar laptop ekran kartı değiştiremem bazıları hdd le alakalı diyo okuma yazma hızında sıkıntısı var o yüzden ekranın gidiyor diyo bende ssd var kullandığım ssd bilgisayarla uyumlu değil ama gayet iş görüyor birde bilgisayar 2 gündür hiç kapanmıyor zaten önceden çok nadir oluyordu -
RAM, SSD, Adaptör, Batarya, Ekran Çipi, sıcaktan kapanma şüpheli...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
SSD ısıdan nasıl kapansınki SSD çok az ısınır diyolar çünkü içinde metal parça yokmuş -
aynı sorunu yaşayanlar için tekrar yazmaya geldim
sorun aslında 1 hafta sonra falan düzeldi ama bugün bu forum aklıma geldi yazayım dedim
çözümünü bilmiyorum durduk yere düzeldi
-
Merhaba, aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayarımın ısınma gibi bir problemi de yok. Zaman zaman başlıyor, bazen 2 ay hiç yapmadığı da oluyor. Daha önce karşılaşan yok mu?
-
Ekran kartı problemi büyük ihtimalle. Ekran kartınız gidici. Bilgisayarınız leptop ise önemli verilerinizi yedekleyin. Bilgisayarınız hiç açılmayabilir. Genelde ekran kartının çipsetindeki oksitlenme yüzünden meydana gelir. Fırınlama yani çipseti aşırı ısıtarak sorunu geçici olarak çözebilirsiniz ama ileri de yine meydana gelecektir. Fırınlama da herkesin yapabileceği bir şey değil ve tavsiye etmem. Yanlışlıkla bilgisayara zarar verip bilgisayarın tamamen bozulmasına neden olabilirsiniz.
Bozulan çipsetin parçasını bulup değiştirmek de usta işi olduğu için türkiyede bunu yapacak parmakla sayılı çok az kişi var. Kısaca yapacak pek bir şey yok.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 23 Ağustos 2022; 15:58:53 > -
RAM değiştirdim ve sorun çözüldü, ekran kartı sorunsuz çalışıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X