Şimdi Ara

Bilgisayar sallanınca kitleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayrı kasaya monte şekilde bi şehriden bi şehire taşıdım otobüsle şimdi masa sallanınca bilgisayar anında kilitleniyor harddiskin bozulabileceği ihtimali aklıma geliyor ama bir de şöyle bi durum var ben bu imzamdaki anakartla işlemciyi geçen ayın 20 si gibi aldım alır almaz anakartı bios güncelledim everest programında anakart sıcaklığı 90 derece civarı gözüküyordu bios hatasıdır diye dikkate almadım fakat bu kilitlenme olayı olunca açtım parçaları kontrol ettim temazsızlık falan mı oldu yoldas sallanmadan dolayı dedim bi de ne göreyim işlemcinin hemen altındaki güney midir kuzey midir bilmiyorum soğutucu sallanıyor chipin üstüne tam basmıyor ve çok sıcak anakartı garantiye yollayacam gibi.yani bu anlattığımdan mı yapar bu kilitlenmeyi harddiske falan mı bişey olmuştur can sıkıcı bi durum ya!hiç beğenmedim di zaten bu anakartın performansını exadan almıştım acaba iade alırlar mı 1 ay olmuş hemn hemen.

• diskte sorun olabilir büyük ihtimal
  • disk zaten kasaya vidalı bir şekildeyse diskte sorun yoktur...
    sorun kartta olabilir...(diğer bir ihtimal üzerindeki bileşenlerde...)
  • anakart sıcaklığı testiniz doğru ise güney soğutucusu üzerindeki sıcaklık elinizi dahi dokunmanıza izin vermicek sıcaklıkta ise kilitlenme sebebi olması normaldir yüksek sıcaklık değerlerinde kilitlemesi muhtemeldir sabit disk olduğunu sanmıyorum ... Garantiye yollamanızı yada değiştirmenizi tavsiye ederim yada sıcaklığa sebebiyet veren bir başka durum olup olmadığını kontrol edebilecek birinden yardım almanızı saygılar geçmiş olsun ...
  • İşten anlayan biri 90 derece sıcaklığı görüp Bios hatası diyebiliyorsa benim diyecek bir şeyim yok.

Servise götür baksınlar.
  • gürcan bios hatası yazan olmamış sanırım yanlış gördün ....

o sıcaklıkla ilgili test doğruysa o anakart tamire gitmek zorunda kullanılabilir demek anakartı mahfet demekle eşdeğer...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sysleus

gürcan bios hatası yazan olmamış sanırım yanlış gördün ....

o sıcaklıkla ilgili test doğruysa o anakart tamire gitmek zorunda kullanılabilir demek anakartı mahfet demekle eşdeğer...

Güzel kardeşim 1. mesajı iyi oku.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar durduk yere kitleniyor
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklısın prd görmemişim
  • quote:

haklısın prd görmemişim

Sorun değil dostum.

Bu arada arkadaşın sorunu uzay montaj yapmadan anlaşılmaz.
  • sanırım anakartın alt kısmında kasadan oluşabilecek bir kısa devreyi engellemek amacı ile ya boşuna dememişler iş bilenin kılıçda kuşananın diye
  • quote:

sanırım anakartın alt kısmında kasadan oluşabilecek bir kısa devreyi engellemek amacı ile ya boşuna dememişler iş bilenin kılıçda kuşananın diye

Haklısın valla, benim emektar toz toprak içinde 3 senedir aynı yerde ama çalışıyor.

Belki de nazar değimiştir.
  • 34_gurcangurel dostum bilgisayarı yaklaşık 1 aydır saatlerce oyun oynayarak kullanıyorum tık demedi düne kadar hiçbir sorunu yoktu bios da anakart sıcaklığı yok everest anakart sıcaklığını gösteriyor 92-95 derecede olsa biraz takılma olsun yapar dedim ama hiç yapmamıştı düne kadar beni eleştirin diye değil yardımcı olun diye konu açtım birazdan anakartı gönderecem servise.okumuşsun mesajımı ama dikkatli okumamışsın durup dururken kitlenmiyor kasayı sallayınca anında kitleniyor uzay montajla ne anlayabilirim?kısadevre olayını ben daha önce yaşadım öyle olsa 1 aydır sitabil kullanamazdım pc yi.
    sysleus kardeşim senin dediğinden hiçbişey anlamadım.
    yardımlarınız için herkese teşekkürler anakart servise gidecek gelince anlarız nedenmiş.iyi forumlar.
  • quote:

anakart sıcaklığı testiniz doğru ise güney soğutucusu üzerindeki sıcaklık elinizi dahi dokunmanıza izin vermicek sıcaklıkta ise kilitlenme sebebi olması normaldir yüksek sıcaklık değerlerinde kilitlemesi muhtemeldir sabit disk olduğunu sanmıyorum ... Garantiye yollamanızı yada değiştirmenizi tavsiye ederim yada sıcaklığa sebebiyet veren bir başka durum olup olmadığını kontrol edebilecek birinden yardım almanızı saygılar geçmiş olsun ...

burda yazdıklarımı anlamamışsınız sanırım açıkcası ben anlatamadım size 90 derece sıcaklık gosteren bir anakarttan bahsediyorsanız hangi chipse onu yapan kuzey yada güney ona elinizi dahi dokunamazsınız parmağınızı uzatmanızı ve sıcaklığı hissetmenizi istedim sadece anakart tamir eden ve biraz olsun elektronikten anlayanlar bilirler onların evereste ihtiyaçları yoktur bazen hissederek durumu anlayabilirler o yuzden sizin anlamamış olmanız normal sizin normal kullanıcı olduğunuzu göz önüne alarak anlatmalıydım kusuruma bakmayın garantiye yollama konusunu sanırım türkçe dil bilgisi olan herkes anlar bunu sizinde anladığınızı düşünüyorum. Sıcaklığa sebebiyet verecek başka bir durum derken bu sebeplerle ilgili tahmin yazacak olsam 1000 lerce tahmin olacağından yerinde gören siz olduğunuz için sizin kontrol etmenizi istedim ama kusura bakmayın gene unuttum sizin normal sıradan bir kullanıcı olduğunuzu inşallah şimdi anlamışsınızdır . saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: kahraman_turk12

34_gurcangurel dostum bilgisayarı yaklaşık 1 aydır saatlerce oyun oynayarak kullanıyorum tık demedi düne kadar hiçbir sorunu yoktu bios da anakart sıcaklığı yok everest anakart sıcaklığını gösteriyor 92-95 derecede olsa biraz takılma olsun yapar dedim ama hiç yapmamıştı düne kadar beni eleştirin diye değil yardımcı olun diye konu açtım birazdan anakartı gönderecem servise.okumuşsun mesajımı ama dikkatli okumamışsın durup dururken kitlenmiyor kasayı sallayınca anında kitleniyor uzay montajla ne anlayabilirim?kısadevre olayını ben daha önce yaşadım öyle olsa 1 aydır sitabil kullanamazdım pc yi.
    sysleus kardeşim senin dediğinden hiçbişey anlamadım.
    yardımlarınız için herkese teşekkürler anakart servise gidecek gelince anlarız nedenmiş.iyi forumlar.

Bu yazdıklarınızdan sonra anlayacağınızı sanarak size naçizane bir tahmin Düşününki bir vida düşmüş anakartın alt tarafında kısa devre yaratıyor ve ses çıkarmadan sıkışmış duruyor siz sallayınca hareketlenip kısa devreye sebep oluyor hemde oyle bir yerde bu kısa devreyi veriyorki everestin ölçümlerini bile şaşırmasını sağlıyor tabi kısa devere sonrası her seferinde sallayıncada devreyi tamamlayıp kilitlemeye sebep oluyor anladıysanız imkanı varsa uzay montajı yapmanız iyi olur dostum kusurumuza bakmayın yardımcı olmaya çalıştık afedersiniz.

• sysleus kardeşim çok nazikce anlatmışsın meramını tebrikler.tamam sen üzülme sen üst düzey kullanıcısın ben normal alalade bayağı bi kullanıcıyım da sana ne oldu niye ateşlendin anlamadım benim derdim direk işden anlayan o sıcaklıktaki anakartı kullanmaz diyen arkadaşla idi.sadece "sanırım anakartın alt kısmında kasadan oluşabilecek bir kısa devreyi engellemek amacı ile ya boşuna dememişler iş bilenin kılıçda kuşananın diye" burda ne demek istediğini anlamadığım için bişey anlamadım dediğinden dedim.siz çok bilmiş polemikciler yokmusunuz insanı forumdan soğutursunuz.
  • kablolarla ilgili bir kısadevre problemi gibi geldi bana :)
  • polemiğe girmeyeceğim garantili günler dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: james_earl_cash

kablolarla ilgili bir kısadevre problemi gibi geldi bana :)

dostum kısadevre yok sistemde anakartdan başka bişey değil gibi anakrt gelince görücez.
  • quote:

quote:

dostum kısadevre yok sistemde anakartdan başka bişey değil gibi anakrt gelince görücez.

kahraman kısa devre nasıl olmaz yapma eğer dediklerin doğruysa ve sende diyorsun anakart diye sıcaklık yüksek 90 derece diye kısa devre olmadan o sıcaklık nasıl yükselecek ? bir yerlerde sıcaklığı bu denli yukselten bir kısa devre var kuzey veya güney yollarında bir yerde olabilir direk chipe vurduğuna göre kablolarla ilgili kısa devre durumu olsa power supply keser elektriği diye düşünüyorum. Anakartta çatlakda olabilir bunun sebebi ..... neyse tekrar geçmiş olsun sen bize bakma bazen biraz mazaratlık yapıyoruz ama donanım problemlerinde insanların ne denli zorda kaldıklarını biliriz. Allah kolaylık versin..

• quote:

quote:

quote:

kahraman kısa devre nasıl olmaz yapma eğer dediklerin doğruysa ve sende diyorsun anakart diye sıcaklık yüksek 90 derece diye kısa devre olmadan o sıcaklık nasıl yükselecek ? bir yerlerde sıcaklığı bu denli yukselten bir kısa devre var kuzey veya güney yollarında bir yerde olabilir direk chipe vurduğuna göre kablolarla ilgili kısa devre durumu olsa power supply keser elektriği diye düşünüyorum. Anakartta çatlakda olabilir bunun sebebi ..... neyse tekrar geçmiş olsun sen bize bakma bazen biraz mazaratlık yapıyoruz ama donanım problemlerinde insanların ne denli zorda kaldıklarını biliriz. Allah kolaylık versin..

sağol.anakrt şuan serviste işlemciyi de satmaya çalışıyorum sattığım anda p5q pro ile e8400 veya q6600 alıcam zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.