arkadaşlar, genel olarak sorunum, firefox kullanırken kilitlenmeyle başladı. sonra fotoğraf görüntüleyicisi ve k-lite codec programlarını kullanırken de aynı sorunu yaşamaya başladım.yaklaşık 1,5-2 aydır ara ara GPU ve CPU sıcaklıkları çok yüksek olmasa dahi (56-58C) bu programları kullanırken aşağıdaki fotoğrafta gösterdiğim gibi ekran kayması yaşıyorum. bu işlem sonrası laptop'un güç düğmesinden pc'yi kapatıp tekrar açtığımda olay görüntüleyicisinde bu soruna dair hiçbir yazı uyarı bulamıyorum (hatanın olduğu saat ve dakika girdileri yok) firefox yerine chrome kullanarak yoluma devam ederken bir defasında bu ekran (fotoğraftaki) yanıp sönüp yanıp sönüp mavi ekran verdi. nvlddmkm.sys dosyasında hata vermiş. arattığımda birden çok çözüm yöntem hata buldum nette. temiz bir format ve en güncel sürümleri yükleyerek bilgisayarın yazılımsal sıkıntılarını gidermeye çalıştım ve format sonrası k-lite codec win media player classic ile 600 mblık bir avi dosyası açarken aşağıdaki ekranla (yine) karşılaştım. sizde durum nedir?
ekran kartı sorunu gıbı duruyor..ama tespıt etmek gerek ..ekran kartınızı test edın ..yuk altına sokun bakalım başarılı bır sekılde bıtırebılecek mı testı ..