arkadaşlar ekran kartımın altında fan yok bende fan alacağım gücü dimdirek power supply dan alan 2 kablolu mu alayım yoksa gücü anakart dan alan 3 kablolumu alayım ekran kartına o/c yapacağım onun için iyi bir soğutma lazım kasamda bu alacağım hariç 6 fan var kasa içi soğuk olacağı için anakart bu fanı yavaş mı dönderir ben tam güçle dönsün istiyorum eğer yavaş dönderirse bunu biostan halledebilirmiyim tam güç dönmesi için
Sen en iyisi sessiz ve kaliteli bir fan al ve gücü direk olarak psu dan alsın bence ama fanı dediğim gibi kaliteli al yoksa kafan şişer benim gibi
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
Sen en iyisi sessiz ve kaliteli bir fan al ve gücü direk olarak psu dan alsın bence ama fanı dediğim gibi kaliteli al yoksa kafan şişer benim gibi
peki anakarttan alsa bunun biostan rpm ini yükseltebilirmiyim adamda 3 kablolu çok 2 lide varda iyi değil
biostan hızı yükseltebileceğini sanmıyorum ama belki de öle bir şansın vardır şasen benim moboda yok öle bişiyy
ben o zaman 3 lü alayım bakayım duruma göre keseriz sarı olanı siyahla kırmızı kalır onları da power a takarız ama 3 lüde sarı-siyah-kırmızı kablolar var ben 12 volt olan power supply ın sarı kablosuna takacağım sizce hangisini kesiyim sarı kalsın kırmızıyımı keseyim yoksa kırmızı kalsın sarıyımı keseyim sanki sarı bana rpm kontrölüymüş gibi geldi
psudan alsın gucu
peki hangi kabloyu keseyim sarıyı değilmi??????
benim bildiğim sarılar hep bilgi kablolarıdır.bendeki fanlarda öle
e o zaman ne gerek var power supply dan iki kablo çekerim dimdirek sokarım sokete
Birader ben yokken neler olmuş bak şimdi 3 pinli alırsann güç girisi olarak sarıyı ve siyahı kullanacaksın kırmızı ise fanın devrini okumada kullanılır (bi işe yaramıcak) yani sarıyı molexlerdeki sarıya siyahıda psudan gelen herhangi bir siyaha bağla bu iş biter
quote:
Orjinalden alıntı: nicaleus
Birader ben yokken neler olmuş bak şimdi 3 pinli alırsann güç girisi olarak sarıyı ve siyahı kullanacaksın kırmızı ise fanın devrini okumada kullanılır (bi işe yaramıcak) yani sarıyı molexlerdeki sarıya siyahıda psudan gelen herhangi bir siyaha bağla bu iş biter
Bir yanlışın olmasın???
Kırmızı = +12 Volt Siyah = 0 (Gnd) Sarı = Pulse Sens (fanın yaptığı her devir için 1 puls göndererek Rpm nin ölçümü için)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme