Şimdi Ara

Ekran kapanıyor bilgisayar çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Celeron 2.0 işlemci 512 mb ram, ge force 256 mb ekran kartım var. Makinayı açtıktan sonra herhangi 2 işlemi yaptığım anda ekran gidiyor ama bilgisayar açık kalıyor. Örneğin winampı açtıktan sonra mozillayı açınca ekran tamamen gidiyor. Winamp tekleyerek çalşmaya devam ediyor. Sorunum neden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardım edin.

• işletim sistemi ram işlemci kullanımı hakkında bilgi verrmisin ayrıca sıcaklık kontrolude yaparmısın
  • sıcaklık kontrolunu nasıl yapabilirim. tavsiyeniz nedir?
  • 2 yol var , 1.s, everest tarzı programlarla kontrol
    2.si biostan health status kısmından
  • biostan açtığım da power temp.önce 39c/102f'di sonra 40c/104f oldu,system temp.30c/86f,CPU29c/86f den 31c/87f oldu
  • işletim sistemi ram işlemci kullanımı hakkında bilgi verrmisin yani ne kadar tüketiliyor , hangi işlem işlemciyi ne kadar kullanıyor , görev yöneticisnden bakabilirsin bunlarada

sıcaklıklarda sorun yok o tamam
  • şu anda bilgisayarım hiç açılmıyor açılınca bu değerlere bakıp buraya yazarım fakat şunu söylemeliyim işlemcimin fanının kelepçesinin bir ayağı kırık..ben sıkıştırdam fakat benim sıkıştırmam da anakart esnetiyor dolayısıyla çok etkisi olmuyor sanırım bu bilgi yorumunuzda lazım olur baştan yazmayı unutmuşum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: satanonfire0666

şu anda bilgisayarım hiç açılmıyor açılınca bu değerlere bakıp buraya yazarım fakat şunu söylemeliyim işlemcimin fanının kelepçesinin bir ayağı kırık..ben sıkıştırdam fakat benim sıkıştırmam da anakart esnetiyor dolayısıyla çok etkisi olmuyor sanırım bu bilgi yorumunuzda lazım olur baştan yazmayı unutmuşum...

eğer bios taki sıcaklıklar gerçek değerlerini gösteriyorsa bu şekilde hiç bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede şüphelenmek lazım çünkü en büyük sorun genelde ısıdan kaynaklanıyor bu tür sorunlar..ve şuanda açılmıyor demişsin çok aşırı ısınmadan dolayı işlemci kendisini korumaya almış diyebilirim hiç birşekilde tepki vermiyorsa...

• açılırken windowsa gelmeden ekran tekrar gidiyor ama bi süre bekledikten sonra windowsu da geçiyor fakat bu sefer de kullanırken ekran yine gidiyor....
  • biosa girip bekletirmisin pcyi aynı kapanmayı yapacakmı bakalım yapmazsa ,
    güvenli modda pcyi açın ve başlangıç programlarını gözden geçirin örnk cclenaer yardımıyla veya başlata msconfig yazarak
    everest programı yüklenerek de işlemci trust testi yapılır ve işlemciye 6100 uygulandığında sıcaklık oradada gözlenir , fulldeyken sıcaklık artar bacak kırık oduğundan bu artma daha vahim olabilir bunuda gözlemleyin öyleyse 10 tl civarına bir soğutucu işi halleder , celeron 2.0 zayıftır , 2 3 işlemde %100ler görebilir sıcaklıksa eğer dedğim şeklde anlarız
  • arkdaşlar benim de aynı sorun var lütfen yardım zannedersem anakart çünkü biosta da aynı sorun var..biosta bekletiyorum bilgisayarı..belli bir süreden sonra orda da aynısını yapıyor işlemci sıcaklıkları duruma göre kendisini ayarlarıyor sıcaklık arttıkça üst sınırı kendisi de arttırıyor..ekran kartını değiştirdim,harddiski değiştirdim..power'ı iyice temizledim sorun olsa zaten çalışmazdı herhalde işlemciyi çıkardım taktım hava kanallarını temizledim..yalnız sıvı hiç kalmamış işlemci ile soğutucu arasında..ısı artsa biostaki sıcaklık değeri en fazla 47 derece falan oluyor yine de kapatır mı bios acaba?bios pili ile alakalı bir sorun olabilir mi ben askerdeydim 6 ay çalıştırmadım sizce sorun ne olabilir.?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.