Şimdi Ara

Ekran karmakarışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce bu durum (foto ekledim) neden kaynaklanıyor olabilir , kötü senaryoyu biliyorum %90 ekran kartı gitti ama bu durumu daha önce tecrübe eden varsa bi bilgi verebilirmi , bi ihtimal format atıp şansımı denicem duruma göre,teşekkürler.
     Ekran karmakarışık

• ekran karti.
  • Ekran kartının ısısını kontrol et. Parmağınla dokunarak anlayabilirsin. Fan dönüyor mu diyede kontrol et. Mümkünse anakart üzerindeki entegre vga çıkışınıda kullan bak bakalım o düzgün görüntü verecek mi. En son sorunun ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığına emin olabilirsin.
  • mfk86 kullanıcısına yanıt
    Grafik kartından kaynaklanıyor.Arkadaşın dediği ısıtma işlemi sorunu çözebilir ancak profesyonel olmayanların uzak durması gerek.
  • transmedia T kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle bi işlem ekran kartının tamamen eriyip yamulmasına sebep olur , gerçekten bunu çözüm olarakmı söylüyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfk86

Hocam böyle bi işlem ekran kartının tamamen eriyip yamulmasına sebep olur , gerçekten bunu çözüm olarakmı söylüyorsunuz...

Hayır aksine bu bir onarım yöntemidir.Buradaki amaç en basit anlatımla;grafik işlemcinin karta tutturulduğu lehimler zamanla ısınıp soğumaya bağlı olarak özelliğini kaybetmesi neticesinde,ısı uygulayarak lehimlerin eritilip tekrar özelliklerini kazanmalarıdır.Bu işlem çoğu durumda işe yarayabilir genellikle sıcak hava tabancası kullanılır ancak amatör kullanıcılar fön makinesi ya da fırın gibi yöntemlerde kullanabilirler.Ama tekrar söylüyorum ki en iyisi güvenilir bir servise göndermek olacaktır.Çünkü bu gibi durumlarda kartın hiç görüntü vermemesi ihtimalini göze almalısınız.

Edit:Daha önce görüntü vermeyen bir kartı fırınlama ile çalışır hale getirmiştim.Yapmadığım birşey hakkında yorum yapmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transmedia -- 29 Aralık 2014; 14:12:17 >

• Bu isitta kullan yontemi cok basit bir yontemdir ve ise yaramadigi gibi baska bilesenlerle pcb ye zarar verebilir... pcb tek katman degildir bunu bilmeyen arkadaslar icin soyluyorum anakart pcb leri 7 katmandan olusanlari vardir. Sizin ısıttıgınızda belki bga nin lehim toplarini halledersiniz ama karti bozarsiniz. Bunun icin ozel makinalar var oldukça da pahali. o kadar kolay olsa o makinelere gerek kalmazdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Bu isitta kullan yontemi cok basit bir yontemdir ve ise yaramadigi gibi baska bilesenlerle pcb ye zarar verebilir... pcb tek katman degildir bunu bilmeyen arkadaslar icin soyluyorum anakart pcb leri 7 katmandan olusanlari vardir. Sizin ısıttıgınızda belki bga nin lehim toplarini halledersiniz ama karti bozarsiniz. Bunun icin ozel makinalar var oldukça da pahali. o kadar kolay olsa o makinelere gerek kalmazdi.

Aynı şeyleri söyledim profesyonel birileri tarafından yapılmalı aksi takdirde kartın çalışmama olasılığını göz önüne almalısınız demiştim hocam.
  • mfk86 kullanıcısına yanıt
    hocam en az 50 kere yaptım o işlemi kusura bakmada sen biraz bu işi araştır öyle gel ondan sonra milletten yardım iste

sen ısıt bir şekil olmazsa gönder bana sana yapıp gönderim o kadar da iddalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukray -- 29 Aralık 2014; 22:47:26 >
  • ukray kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımın için teşekkürler , ben bu yöntemi ilk defa duydum ve çok riskli olduğu için şaka gibi geldi , riski göze alamayacağım için tamire götürcem notebookumu :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.