Şimdi Ara

Ekran Kartı Bozukluğunu nasıl anlaşılır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
18.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni ekran kartı aldım. Bunun düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartının Çalışıp Çalışmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarınızın ekran kartının çalışıp çalışmadığından emin olmak, sorun giderme ve onarım açısından hayati önem taşır. İşte ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını anlamanın bazı yolları:

• Görüntü Kontrol Et: Bilgisayarını aç ve monitörün görüntü verip vermediğine bak. Görüntü yoksa veya eksikse ekran kartında sorun olabilir.

• Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle: Güncel olmayan sürücüler ekran kartının doğru çalışmasını engelleyebilir. Ekran kartı üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri indir ve yükle.

• Fiziksel Bağlantıları İncele: Ekran kartının monitöre ve anakarta doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol et. Gevşek veya hasarlı bağlantılar görüntü sorunlarına neden olabilir.

• Farklı Bir Monitör Kullan: Monitörün kendisi de arızalı olabilir. Farklı bir monitör kullanarak sorunun ekran kartında mı yoksa monitörde mi olduğunu belirle.

• BIOS'u Kontrol Et: BIOS'a gir ve ekran kartının algılanıp algılanmadığını kontrol et. BIOS ekranında ekran kartı listelenmiyorsa arızalı olabilir.

• Güvenli Modu Kullan: Bilgisayarı güvenli modda başlat. Güvenli modda yalnızca temel sürücüler yüklenir; bu nedenle ekran kartı düzgün çalışmıyorsa görüntü gelmeyebilir.

• Donanım Tanılama Çalıştır: Birçok anakartta ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını test eden yerleşik bir donanım tanılama aracı bulunur. Bilgisayar üreticisinin web sitesinden donanım tanılama aracını indir ve çalıştır.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra ekran kartının hala çalışmadığından şüpheleniyorsan, profesyonel bir tamirciye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilbak

Merhaba arkadaşlar ben yeni ekran kartı aldım. Bunun düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

sıcaklık değerleri mi? performans mı ? tam olarak istediğin nedir? açıklama yap biraz istersen
  • Som seri oyunlardan birine girdiğinizde oyundan atma donma gibi sorunlar yaşamıyorsanız ekran kartınız düzgün çalışıyor demektir...

Biraz daha profosyonel oalrakta everest programını kullanabilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: baron11

Som seri oyunlardan birine girdiğinizde oyundan atma donma gibi sorunlar yaşamıyorsanız ekran kartınız düzgün çalışıyor demektir...

Counter-Strike 1.5te 20 kişilik bölüm açtığımda oyun donmuyorda oyunda yavaşlama oluyor saniyelik görüntü oluyor. güvenlik kameraları görüntüsü gibi oluyor saniye saniye kareler. Ama sırf bu oyunda oluyor başkasında olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilbak

quote:

Orjinalden alıntı: baron11

Som seri oyunlardan birine girdiğinizde oyundan atma donma gibi sorunlar yaşamıyorsanız ekran kartınız düzgün çalışıyor demektir...

Counter-Strike 1.5te 20 kişilik bölüm açtığımda oyun donmuyorda oyunda yavaşlama oluyor saniyelik görüntü oluyor. güvenlik kameraları görüntüsü gibi oluyor saniye saniye kareler. Ama sırf bu oyunda oluyor başkasında olmuyor.

sorun oldugunu sanmıyorum diğer oyunlarda sorunun yoksa mereak etme kartın sağlam

• 1.5 de kart mı denenir..

Crysis falan yokmu?
  • Bence bunlar fps eksikliğini öne çıkarır, donanımsal arızalar mozaiklenme yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seboist64

Bence bunlar fps eksikliğini öne çıkarır, donanımsal arızalar mozaiklenme yapar.

Doğru olabilir. Bi arkadaşımda öyle düşünüyor. Fps değerini buraya yazarım tam anlaşılır..
  • fps değeri normalde 25-40 arası bişey ama fps değeri bazen düşüyor oynarken 19-25 oluyor.
  • oyndaki donma ekran kartıyla alakası yok. ben de daha önce oynadım çok fazla oyuncu olduğunda takılma yapar. normal yani...
  • Şimdi benim aldığım ekran kartı Inno3D Tornado FX5500 önceki kullandıüım ekran kartı FX5200de hiçbir sorun çıkarmıyordu. Kart bozuk olabilirmi ah bi bilsem götürüceğim mağazaya artık tamirmi edrrler yoksa yenisinimi verirler bilmiyorum. Normalde Cs 1.5 ne demek ya en dandik sistme biel kaldırıyor. Ama benim ekran kartım o sistemlerindekinden daha güçlü bi kart ama kaldırmıyor. Bence bu kartta bişey olabilirmi ben olabilir diye düşünüyorum onaylatmak için size danışıyorum.
  • en son çıkan direct-x ve driverları yükle..emin ol çok şey değişiyor..misal rezervuar köpekleri diye bir oyunu ilk kurup oynamaya çalıştığımda oyun ağır çekim modunda çalışıyordu..dedim, herhalde ekran kartı yetmiyor..sonra oyunun istediği ekran kartı özelliklerine bir baktım; benim ekran kartı onun istediğinin yanında ferrari kalır..gittim en güncel direct x ve driverları kurdum..oyunu bir açtım; sonuç mükemmel..ilk hali ile yakından uzaktan alakası yoktu..kesinlikle güncellemeyi dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

en son çıkan direct-x ve driverları yükle..emin ol çok şey değişiyor..misal rezervuar köpekleri diye bir oyunu ilk kurup oynamaya çalıştığımda oyun ağır çekim modunda çalışıyordu..dedim, herhalde ekran kartı yetmiyor..sonra oyunun istediği ekran kartı özelliklerine bir baktım; benim ekran kartı onun istediğinin yanında ferrari kalır..gittim en güncel direct x ve driverları kurdum..oyunu bir açtım; sonuç mükemmel..ilk hali ile yakından uzaktan alakası yoktu..kesinlikle güncellemeyi dene.

Yok kardeş en son güncel driverlar ve direct-x yüklü şuanda
  • belki sorun ekran kartından değil de işlemci yetmediğindendir.veya ram....
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

belki sorun ekran kartından değil de işlemci yetmediğindendir.veya ram....

Sanmıyorum ram: 1gb İşlemci olabilir ama olmayadabilir. Benim önceki ekran kartında böyle birşey yapmıyordu(FX 5200). Ancak yeni ekran kartı aldım(FX 5500) böyle fps ekslikliği vermeye başladı.
  • online oynuyorsan 32 kisi biraz kasabilri 19 fpsye dusebilri dogrudur
  • fx5500 de fazla bir şey bekleyemezsin ki_?

driverlerini ve dricex 9c kurduktan sonra need forspeed moswanted kur oyunu akıcı oynuyorsan sorun yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

fx5500 de fazla bir şey bekleyemezsin ki_?

driverlerini ve dricex 9c kurduktan sonra need forspeed moswanted kur oyunu akıcı oynuyorsan sorun yok

CSde fps en az 100 olması gerekirken 35-45lerde seyrediyor. Mostwantedtada deniycem sonucu bildiririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.