Şimdi Ara

EKRAN KARTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şöyle kısaca anlatayım. ZOTAC GTX980 amp extreme edition ekran kartım var. AMD fx 8350 ve 16 gb 1600mhz ram kullanıyorum. İşlemci sogutucum Hyper Evo 212 ve psu 600w 80+. Bu sistemin bu ekran kartı için yeterli olduğu kanaatindeyim.

Gelelim meseleye.. FurMark testlerinde alet canavar gibi çalışıyor, GPU Load %99 larda ve işlemci kullanımı %29-%30 civarlarında. Isıları da çok normal. CPU 45 civarlarında ekran kartıda 60 civarları. Buraya kadar herşey hayal edilen kıvamda. Durum şudur ki hangi oyuna girersem gireyim ekran kartım sadece ve sadece %15-%16 kullanıyor. Ne yaptıysam çıkamadım işin içinden.

Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

• oyunda bi sorun yaşıyormusun donma fps kaybı vs
  • oyunda sıkıntı yoksa program yanlış gösteriyor olabilir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    K120 K kullanıcısına yanıt
    Yaşamaz olurmuyum :) hem drop yaşıyorum hemde düşük fps. Sanki pc de 750ti falan varmış gibi. Hatta ondan daha kötü diyebilirim. HWMonitor den kontrol ediyorum oyundayken, gpu'yu dediğim gibi maksimum %15 de kullanıyor. En son The Forest oyununa girdim, onda bi %25 lere falan çıktı, ama diğer bütün oyunlarda ( csgo, Pubg, Lol, witcher, h1z1, arma 3, vs.) %15-%20 arasında bir kullanım oluyor. Çok defa yazılımı sildim tekrar temiz kurulum yaptım, sonuç yine aynı :/ @zeki1981 @K120

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozturkk -- 8 Nisan 2017; 16:58:53 >
  • nvidia nın oyun ayarlarındandır belki vsync ya da frekans düşürme güç tasarrufu için?
    guru3d clockblocker ı deneyebilirsin ama ekran kartı sıcaklığına en az 10 derece ekler.
    ya da eski driverları dene, belki de kartta sıkıntı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 8 Nisan 2017; 19:52:37 >
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Nvidia arayüzünden bütün ayarları performans olarak yaptığımda da hiçbir fark olmuyor. Zotac'ın Firestrom diye programı vardı oradan birkaç ayar yaptım, o da birşeyi etkilemedi. Sonra sildim o programı öyle denedim, sonuç aynı. Eski nvidia driverları yükledim, sonuç aynı. Yani cpu-z den takip ediyorum, stress test yaptığımda(Furmark) ekran kartı Load=%99, Güç tüketimi=% 80'ler de falan oluyor. Hiçbir sıkıntı yok. Oyuna girdiğim de ise gpu load %20'lere güç tüketimi ise %15 lere düşüyor. Birsürü farklı program denedim, sonuç alamadım. Bugün format atıp temiz kurulum yapmayı düşünüyorum. Eğer yine sonuç alamazsam dediğiniz programı bir deneyeyim. Kartı başka bir bilgisayarda test ettim, son sürüm nvidia driverı kurup direkt oyuna girdim, hiç optimizasyon yapmadım. Pubg(playerunknowns battlegrounds) oyununa girdim ve ultra 1080p de 120-130 fps alıyor ve gpu load %99 çıkıyor. Ama gelip kendi pc'me taktıgımda %15 i geçmiyor. Çıldırma noktasındayım :) bu arada gpu-z den kontol ettiğimde bus interface pcie 2.0 olarak gözüküyor. Bu kart pcie 3.0 destekli. acaba 2.0 kullandıgım için problem yaratıyor olma şansı var mı? Araştırdım sli yapmadıgın sürece etki etmez cevabı aldım ama emin degilim. Bu dediklerimi ve dediklerinizi deneyeceğim, inşallah olur. Haber vereceğim. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.