Şimdi Ara

Ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk başta bir sorum olucak.Ekran kartını bağımsız bir şekilde alabilirmiyim ? İstediğim ekran kartını,saçma sapan bir bilgisayara takabilirmiyim ? Takılabiliyorsa 500 TL'yi geçmeyen ekran kartı tavsiyelerinizi almak istiyorum.Ama yok alınamıyorsa buyurun bilgisayar özelliklerim.Ona göre söylersiniz.Ekran kartıEkran kartıEkran kartıEkran kartı

• Evet ekran kartını bağımsız bir şekilde takabilirsin fakat darboğaz dediğimiz olay olur ekran kartının seviyesine uygun olmayan bir parçan(işlemci mesela) varsa bu ekran kartını frenler o yüzden işlemcine uygun bir ekran kartı almalısın.Ekran kartını işlemcinle dengele ve para artarsa ssd almanı öneririm.
  • İlk soruna cevap olarak evet denebilir. Bağlantı arayüzü (AGP/PCI-E gibi) uygun oldukça bir bilgisayara ister 8800GT istersen GTX2080Ti takabilirsin ve görüntü alabilirsin. Bunu yapmak mantıklı mıdır dersen değil. Nedeni bir sonraki paragrafta.

Üstteki arkadaşın da bahsettiği gibi darboğaz denen bir olay var. Darboğaz, herhangi bir komponentin, yapılan iş için diğerler komponentlerden daha düşük performans vermesidir. Bu daha düşük performans dediğim fark ne kadar az ise sistem o kadar dengeli ve mantıklı toplanmıştır. Yani darboğaz bilgisayar sisteminde sürekli olan bir olaydır ve bunu ihtiyacınıza göre ayarlamak gerekir.

Bu E4300 işlemcili sistem ile muhtemelen oyun oynamak istiyorsun. Eğer sonra daha iyi bir sistem alırım ve onda kullanırım mantığı ile çok çok iyi bir ekran kartı alırsan işlemcin su koyuverecek ve tad alamayacaksın. O nedenle sistemine uygun bir kart almanı tavsiye ederim. 500TL zaten bu sisteme alınacak ekran kartı için çok fazla. Sana tavsiye HD7770 veya muadili bir model ile ilerlemen. Pusuya yatarsan 200TL altına bulunabiliyor.

Kendim E8400 sistemde HD7770 kullanıyorum ve FallOut New Vegas'ı 4K'da bile açmayı başardı alınabilecek tüm ayarları sona almama rağmen. Tabi 4FPS ile

• Peki ben işlemciyi ve anakartı değiştirmeye karar versem maks 500 tl yine :( ne almalıyım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.