Şimdi Ara

Ekran KARTI 4 GB OLMASI GEREKİRKEN 2 GB LENOVA Z50-70SLİ İ5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_LENOVO-Z50-70-15-6-in%C3%A7-Intel-Core-i5-4210U-8-GB-1-TB-HDD-8-GB-SSD-Windows-8-1-Notebook-G%C3%BCm%C3%BC%C5%9F,103452,504927,2116259.html?langId=-14# bilgisayar bu dxdiag dan baktım ekran kısmında yaklaşık toplam bellek 1792 mb olarak gözüküyor ama 4gb olması lazımdı benim yaptığım bir yanlılık mı var yanlış yere mi bakıyorum müşteri hizmetleri bu saate yoktur heralde ne yapmamı önerirsiniz.

• Dxdiagdan baktiginizda harici ekran kartini gormuyorsunuz. Bunu bilmiyorsaniz da ekran karti belleginden ziyade ekran kartim niye intel hd 4600 demeniz diye sormaniz daha normal olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki harici ekran kartına nereden bakabilrim?Bilmiyorum gerçekten ekran kartım intel hd 4600 mü nasıl anladınız lütfen yardımcı olun fazla bilgim yok bu konuda.
  • Islemcinin kendi icindeki ekran karti o. Oyun gibi agir durumlar yokken devreye girer guc tasarrufu icin. Kendi ekran kartiniza varsa geforce experience uygulamasindan veya aygit yoneticisinden bakarsiniz. Bu arada belki oyledir diye soyluyorum. Siz ekran karti bellek miktarini cok onemsiyorsunuz gibi. Sanirim size bu bilgisayarda 4 gb ekran karti var diye sattilar. 840m 4 gb gerektiren bir kart degil. 1 gb bile olsa ayni olurdu.

• Hocam valla her iki yerden de baktım ekran kartının boyutunu bulamadım içim rahat etsin aldığım yere bi sormayı düşündüm takmaya gerek yok mu diyosun hiç bi etkisi olmaz mı ekran kartı boyutunun bilgisayarın performansına. kartın ismini cismini görebiliyorum ama boyutunu görebiyorum dxdiag dışında şunun açık adresini sana zahmet yazabilir misin biliyosan.
  • TabloPikasso kullanıcısına yanıt
    Kart bellek miktari kartin performansini gostermez. Ekran kartinin bellegi bilgisayarin rami gibidir. Rame islemci muamelesi yapmaniz gibi durum yani. Isi yapan bellegi deil bellek depolama birimi sadece. 840m le ultra ayarlarla oynayacak degilsiniz 2 3 gb bellek isteyecek kadar guclu grafikleree zaten kartin performansi yetmez. 840m in bi 2 gb bir de 4 gb surumu var. Sizin 2 yi bile tamamen kullanmaniz pek mumkun deil. Ondan cok umursamayin. Illa bakacaksaniz da gpu-z indirin kartim tum ozellikleri yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 2 Ağustos 2015; 12:41:36 >
    Selamlar,

DxDiag üzerinden dahili (işlemci) ekran kartını görebilirsiniz sadece. Harici ekran kartını öğrenmek için ürünün altında 59 ile başlayan bir ürün kodu vardır o kodu yazarsanız yardımcı olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1stOrfe 1 kullanıcısına yanıt
    59441167
    Merhabalar,

Tatilde olduğum için geç dönüş yapıyorum kusuruma bakmayın :)

Ekran kartı modeliniz : N15S-GT DDR3 4G

Ekran kartı teknik özelliklerini :http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html bu site aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.

Ekran kartın 4GB belleğe sahip 64 bit bellek veriyolu genişliğine sahip.

Manufacturer NVIDIA
    GeForce 840M 384 @ 1029 MHz 64 Bit @ 2000 MHz
    Codename N15S-GT
    Architecture Maxwell
    Pipelines 384 - unified
    Core Speed * 1029 MHz
    Memory Speed * 2000 MHz
    Memory Bus Width 64 Bit
    Memory Type DDR3
    Max. Amount of Memory 4096 MB
    Shared Memory no
    DirectX DirectX 12 (FL 11_0), Shader 5.0
    technology 28 nm
    Features GPU Boost 2.0, Optimus, PhysX, CUDA, GeForce Experience
    Notebook Size medium sized
    Date of Announcement 12.03.2014

TEŞEKKÜRLER HOCAM ÇOK SAOLUN.
    hocam bu bilgileri nasıl ölçtünüz ufak bir bilgi verir misiniz? Bir de bu kart sence nasıl iş görür bir kart mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabloPikasso -- 26 Ağustos 2015; 18:00:18 >
    İhtiyaca yönelik bir seçim yapsanız bence daha iyi olur. Oyun için ise eğer oyunun sistem gereksinimlerini kontrol edip bakabilirsiniz ya da program içinse, programın sistem gereksinimlerini kontrol edip bakabilirsiniz.

Bilgileri ben ölçmedim ekran kartının teknik özellikleridir detaylar için siteden kontrol edebilirsin. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.