Şimdi Ara

Satılık 5 Aylık msi Notebook (i7+GTX570 ekran kartı+16gb ram+1.5tb hdd+bluray)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Türkiye garantili, faturalı, kutusu mevcut olan, herhangi bir yerinde çizik vuruk kırık olmayan, evden dışarı çıkmamış oyun canavarı laptopumu daha iyi ve biraz daha pahalı bir model almak istediğim için, teknoloji merakı ve elimdeki elektronik aletleri sürekli değiştirme isteği sebebiyle satıyorum. Fatura tutarı 3556 TL'dir. Notebook'umun jelatinleri üzerinde durmaktadır ve 19 ay daha garantisi vardır. Özelliklerini sayayım;

İşlemci: Core i7 2670QM 2.2 GHZ (Turbo Drive Engine ile 3.3 GHZ)
    Ram: 4x4= 16 GB DDR III SO-DIMM
    Bellek: 750+750=1.5 TB 7200 RPM Raid0 Western Digital
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 570M 1.5 GB GDDR5 192 bit
    Ekran Boyutu: 15.6" Full HD 1920x1080 Non-Glare LED ekran
    Ses: 2 HD Speakers+1 Subwoofer Dynaudio Ses Sistemi (Türkiye'de pek bilinmiyor sanırım, yurt dışında profesyonel ses ürünleri yapan büyük bir firma)
    Bluray okuyucu
    2 USB 3.0 ve 2 USB 2.0 girişi
    E-sata ve HDMI girişi, kart okuyucu
    HD Webcam
    9 hücreli 7800 mAh batarya
    Batarya ile birlikte 3.5 kg ağırlık
    MSI sırt çantası ve MSI oyuncu mouse'u
    Orijinal Windows 7 Home Premium
    Cooler Boost özelliği ile yüksek soğutma

Şimdi donanımı saydıktan sonra bunları değerlendireyim, ürün hakkında bilgi olması için. Öyle iki üç senelik oyunlardan "Şunu oynatır, bunu çalıştırır." demiyorum, bu zamana kadar denediğim en son çıkan oyunlar dahil tüm oyunları maksimum seviyede oynuyorum 1920x1080 çözünürlükte. Ekran kartı çok güçlü. Aynı zamanda ben şu an laptopta SSD kullanıyorum ve kendi hard diskleri ile test ettiğimde hard diskler raid 0 olduğundan işlemler arasında çok ufak farklar, Windows açılış ve kapanışında en fazla 3-4 saniyelik farklar oluyor, raid 0 ile normal bir kullanıcı çok da fark edemez sanırım.

Ekran gördüğüm en kaliteli ekranlardan, görüntü çok keskin. Sesler bir laptoptan aldığım en kaliteli sese sahip. 4 ram slotu ve 32 gb'a kadar yükseltilebilen ram ile makineyi abartabilirsiniz, mevcuttaki 16 gb da sizi zaten yıllarca götürecektir. Çift disk slotu ile benim şu anda yaptığım gibi birine SSD koyarak, ötekisinde 750 gb'lık hard disk'i bırakarak açılışı 7-8 saniye, kapanışı 2,5-3 saniye seviyesine getirebilirsiniz. Ya da raid 0 kullanırsınız daha fazla depolama için.

Bluray'e değinmek isterim. Bu zamana kadar HDMI ve DVD arşivi yaptığım için beni utandıran bir teknoloji Bluray. Denemeyen var ise 5-10 liralık Bluray diski alarak bir denesin, en dandik filmi bile izleyesiniz geliyor. Bundan sonra Bluray okuyucusuz bilgisayar ya da laptop almayacağıma beni ikna etti şu an satmak istediğim laptop.

Bu zamana kadar belki 10 laptop değiştirmişimdir, her laptopumu da soğutucu ile kullandım. Bunu da öyle kullanıyorum ama bir kez soğutucu kullanmadan kendi Cooler Boost özelliği ile kullanmak istedim, abartmıyorum soğutucudan daha çok soğuttu makineyi, hem de oyun içerisinde iken. Bu ekran kartını hakkını vererek kullanacaksanız zaten soğutmanın önemli olduğunu bilirsiniz. Kullanmayacaksanız da benzer işlemcili düşük ram ve hard diskli çok daha ucuz makineler mevcut, onlara yönelmek daha mantıklı.

Laptopun görseli çok kaliteli, led ışıkları, dokunmatik tuşları ve tuş dizilimi çok rahat. Görünüşü de tarafsız olarak baktığımda ilgi çekici. Yanında forumda 60 liraya satıldığını gördüğüm MSI marka sırt çantası ve yine 50-60 liraya satılabileceğini düşündüğüm MSI marka oyuncu mouse'u verilecektir. Şu an Zalman NC 3000 ve 240 GB OCZ Agility 3 SSD ile kullanıyorum, bunları da yanında verebilirim ek ücret karşılığı. Hatta Thermaltake Theron oyuncu mouse'u ve profesyonel oyuncu mouse pad'i Thermaltake White-Ra'yı da ekleyebilirim bu pakete. Hepsinin kutusu var ve hepsi, tıpkı notebook gibi, sıfırından farksızdır.

Fiyat 2800 liradır.

Detaylar için (Bendeki 750+750=1.5 TB olan model);
    http://www.msi.com/product/nb/GT683DX-GT683DXR-.html#/?div=FAQ
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/MSI-GT683DXR-805TR-Core-i7-2670-220-Ghz-16-GB-15-TB-15-GB-VGA-156-Win-7-Premium-pmu25857.html?ref=akakce&v=1.91.7
    http://www.webdenal.com/msi-gt683dxr-805tr_431622.html
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 21 Eylül 2012; 12:14:45 >

• Son on ilânıma "Selamlar" diyerek başlamışım. Çok sosyal, çok sevecen biriyimdir
  • PM attım
  • Mesajınız gelmemiş, uyuyakalmış olmayasınız :)
  • Merhaba , Ne zaman 2bin liraya düşer?
  • Selamlar. Açıkçası 2000 liraya düşmem gibi, sıfırı ne zaman 2600-2700 liraya düşer, o zaman ben de düşerim ama o zamana kadar da kullanacağım için sıfır fiyatı örneğin 2700 lira olursa yıpranma payıyla birlikte ben de 1800 liraya falan satarım.

Gerçi o kadar bekleyeceğimi sanmıyorum ben, fiyatım gayet iyi çünkü. Ürün hepsiburada.com'dan alındı.
  • Ben beklerim:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an bu fiyatlarda satılmazsa büyük ihtimal ile arkadaş çevremden birilerine satarım kısa zamanda (1 ay içerisinde falan). Çünkü alacağım laptop da indirim ile 4000 liraya falan geliyor, indirimi kaçırmak istemiyorum. Sizi yalandan bekletmek istemem çünkü 2000 liraya satmam için bir 8-10 ay geçmesi gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Mesajınız gelmemiş, uyuyakalmış olmayasınız :)

Yok bea :)) Akşam saatlerinde attım da. Ama bende okunmuş gözüküyor ondan yazdım. Belki sistemden öyle gözükmüştür.

Birkaç tane daha pm attım herhalde bir tanesi gelir !!
  • Selamlar,

Yazmadan gecemeyecegim, urun gercekten muthis albenili gozukuyor :)

Hayirli satislar.
  • Merhaba. Çok cafcaflı, ciddiyetten ırak değil. Ama güçlü ve kaliteli olduğu görünüşünden belli. Dokunmanıza gerek yok, benim gibi kutusundan çıkartıp biraz inceleyip "Beğendim mi bu laptopu?" sorusunu kendinize sorduğunuzda yanıtı evet oluyor.

Bir laptop alırken ilk baktığım özelliklerin hepsi bunda üst seviyede. Ben en iyi seviyede alacağım için satıyorum, üründe herhangi bir kusur bulunmamaktadır. Ben laptoptan çok memnunum, alacak olan da memnun olacak. Üzerine 1000-1500 lira ekleyebilecek bir durumum mevcut ama alacağım laptopun sıfırını 4000-4200 liraya alabilecek durumum yok, taksit ile de almak istemiyorum. Bu konuda çok soru geliyor, o yüzden buraya da tekrar yazmak istedim.
  • denizinpiri mahlaslı Turgut Bey'e satılmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.