Şimdi Ara

Ekran Kartı Alacağım ?! Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkdaşlar.Geçen hafta anakartımla birlikte ekran kartım yandı.Servise götürdüm ve anakartı değiştirip verdiler.Fakat ekran kartını ben kendim almak istedim.Ama alırsam ve PC me uymassa diye endişeleniyorum.Bilgisayarımın özellikleri aşağıda ve almak istediğim ekran karı linkini de veriyorum.Acaba bu ekran kartı benim anakarta uyar mı ??....Modeli : HD4550 GDDR3 512Mb 64Bit Ekran Kartı Sapphire

İşlemci: AMD Athlon 64 Proccessor 3800+ 2.41 GHz

RAM: 1Gb

Anakart: AMD Platform Socket Am2 (AMD K9) NVIDIA GE Force 6100

Link Anakart:http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1086&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=351

Link Almak istediğim Ekran kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35272

• Evet anakartına uygun ama o ekran kartını alıcaına aynı fiyata 9500GT alman en azından 1 nebzede olsa oyun oynaman anlamına gelir.

Link : 9500GT 128 bit. fiyat 115 TL.

Hemde sessiz 1 kart.
     Ekran Kartı Alacağım ?! Yardım Lütfen!

Edit: Hem anakartın nVidia chip'setli, nVidia E.Kartı daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 5 Ocak 2009; 22:03:27 >

• Yardımcı olduğun için teşekürler :)...Verdiğin Ekran Kartı güzeldi.Ben araştırıp bunu buldum.Bu uygun mudur peki ben PC için ?

http://www.hepsiburada.com/palit-nvidia-9500gt-super-1gb-128bit-ddr2-directx-10-pci-e-x16-2.0-ekran-karti/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd52459

PALIT NVIDIA 9500GT SUPER+ 1GB 128BIT DDR2 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
  • Tabiki uygun aynı kartın 1GB ram'lisi, fakat çok fazla getirisi olmıyabilir yani o kart 1GB ram i kullanıcak 1 kart deil yani bakarsan en uç model (pahalı) kartlarda 1gb var, boşuna fazla para ödemene gerek yok.
    Çünki Zaty GDDR2 ram 1'de 1gb büyüklük olunca kartı sıkıntıya sokar performance ını düşürebilir.

Fakat o parayı vericexen, kartın GDDR3 olanını alman baya 1 performance kazandırır sana aşaıda linkte.
    Link : 9500GT GDDR3 Peşin fiyatı veya world'e 133 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 6 Ocak 2009; 1:09:01 >

• Yardımların için çok teşekkür ederim :).Önerdiğin kartta çok güzel.Son bir sorum olcak.Ben bir tane daha 1 gb lık ram almak istiyorum.Ram alırken neye dikkat etmeliyim.Hiçbir bilgim yok da !
  • quote:

Orjinalden alıntı: NBA TV

Yardımların için çok teşekkür ederim :).Önerdiğin kartta çok güzel.Son bir sorum olcak.Ben bir tane daha 1 gb lık ram almak istiyorum.Ram alırken neye dikkat etmeliyim.Hiçbir bilgim yok da !

Ram alırken en önemli şey timing leri olur, 2. önemli şeyde hızı olur fakat anakartınn destetekledii ram hızınıda bilmen gerekir, ayrıca kullandıın ram den daha hızlı timing lerde olan 1 ram bile alsan anakartın otomatik olrk systemindeki düşük hızda çalışan ram hızı yeni aldıın hızlı timinglere sahip olan ram içinde kullanır.
    Bu durumda ram alırken ileriye dönük alınıcaxa hızlı 1 ram alınabilir ama aldıın ram i şu an kullanmakta olduu anakartında kullanıcaın için anakartınn sınırladıı hızın üstünde 1 oem ram seçmende doğru olmıyabilir.
    Böyle durumlarda düzgün 1 kaliteye sahip markalardan (OCZ - Twinmos - Kingstone - Corsair ) gibi yüksek hızda çalışan ram alınır, bu ramler anakartıınn destekledii düşük hızlardada sorunsuz çalışabilirler.

Ram lerde (CL 5 - CL 4 - CL 3) timing değerleri görücexin bu değeri en düşük olan (örnk: CL 3) yazan ram CPU ile Anakartınn Kuzey köprüsü (chip'set) üzerinden en hızlı haberleşebilen ram dir.

Edit : Ileriye dönük alınmıycaxada şu anda system üzerindeki ram hızlarında (örnein : 533 - 667 - 800 mhz. gibi) çalışıcak herhangi 1 markadan yada oem 1 ram bütçene göre alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 6 Ocak 2009; 22:20:53 >

• Yardımların için çok teşekür ederim.En son bu kartı almaya karar verdim :).Sizce iyi bir seçim mi ?

Palit GeForce™ 9500GT Super 512 MB 128 Bit

http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=781
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. mesajındaki Almayı düşündüün kartın 2 katı Oyun performance'ı, ayrıca yeni çıkan bütün oyunlarıda AA ve Gölgeler kapalı orta üzeri veya yüksek kalitede rahatça oynıyabilirsin, kullandıın anakrtında nVidia chip'setli olmasıda bu (nVidia) markaya yönelmen gerektii yönünde olur zaty, fiyatı sana uygunsa bencede uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 7 Ocak 2009; 16:23:23 >
  • Peki bu VGA slot ne oluyor ? Mesela benim anakartımın Pcı Express yazıyor.Alacağım ekran kartında ise Pcı Express 2.0 yazıyor.Arada bir fark var mı acaba ?
  • 4550, 9500GT den daha iyi bir karttır.
    Hemde baya iyidir.!
  • 4550 derken ?
  • Harbiden 4550 derken??
  • Pardon 4650 ile karıştırmışım.
    Ama farketmez.
    HD4650 hem 9500GT den ucuzdur, hemde neredeyse ikiye katlar performans olarak!

Fiyat :http://www.teknofiyat.com/?search=HD4650&altlimit=&ustlimit=
    inceleme:http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=4041&pageid=3285

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 8 Ocak 2009; 16:59:32 >

• Bu Ati chipsetli.Nvidia larda da kullanılır mı ?

• Linkler için saol da Nvidia chipset veya Ati chipset olması fark eder mi.Bir de bu PCI Express ile PCI Express 2.0 ne oluyor ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: NBA TV

Linkler için saol da Nvidia chipset veya Ati chipset olması fark eder mi.Bir de bu PCI Express ile PCI Express 2.0 ne oluyor ????

ikiside anakartta farklı port kullanıyor sanırım yani anakartın pci expres ise pci express 2 yi o anakartta ullanamıyosun fazla bi fark olacagını zannetmiyorum hız bakımından
  • ve nvidia tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.