Şimdi Ara

EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci İnter Core 2 Quard Q9550 2.83 Ghz
    4 Gb Ddr2 800 Mhz Ram
    Gigabyte EP43-S3L Anakart

Sistemim bundan ibaret. Bir defasında ekran kartım yanmıştı. Onun yerine bu ekran kartını aldım. Kasadaki görüntüsü bu şekilde.

Aşırı ısınma yapıyor. Bir ara üstüne atletin içine buz kalıpları (büyük içi su dolu kap ) 'nı koyup soğutmaya çalışıyordum. Suyun zararını bile bile cod oynamak için böyle şeyler yaptık zamanında :D .
    Bu aşırı ısınmanın sebebi nedir ? ekran kartını anakart slotuna mı tam yerleştirememişim acaba ? Çözüm önerileriniz nelerdir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Zamanında bu sistemle Mw2 yi full grafiklerle oynuyordum saatlerce hiç de bir şey olmuyordu. Bu sıralar ısınması beni çok rahatsız ediyor. CPUID HWMonitör programında da ekran kartını görmüyor ısı değerlerine de bakamıyorum.
     EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM** EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM** EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM**

• Kartın sıcaklıgı kaç derece ? Speccy ve gpu-z programlarını deneyin.Sıcaklıgınız hala görünmüyosa güncel driver ını yükleyin.

Ayrıca kartınız 85 dereceyi geçmiyorsa bukadar sorun etmeyin.

Sorununuza çözüm olarak ekran kartının eski macununu temizleyip kaliteli bir macun sürmenizdir.Eğer oda etki etmezse forumdaki bir arkadaşın yaptıgı gibi yapmaktan başka bir çareniz yok.

EVGA GTX 580 Sıcaklık düşürme macerası...Extreme GPU MOD!

ARCTIC COOLING MX-4 TERMAL MACUN 4 GRAM [ TAVSİYE ]

Yok ben vatandan alıcam dersende :

ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeranSetaou -- 11 Eylül 2013; 20:34:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekhuma

Ati Radeon HD 5700 serisi
    4 Gb Ddr2 800 Mhz Ram

Sistemim bundan ibaret. Bir defasında ekran kartım yanmıştı. Onun yerine bu ekran kartını aldım. Kasadaki görüntüsü bu şekilde.

Aşırı ısınma yapıyor. Bir ara üstüne atletin içine buz kalıpları (büyük içi su dolu kap ) 'nı koyup soğutmaya çalışıyordum. Suyun zararını bile bile cod oynamak için böyle şeyler yaptık zamanında :D .
    Bu aşırı ısınmanın sebebi nedir ? ekran kartını anakart slotuna mı tam yerleştirememişim acaba ? Çözüm önerileriniz nelerdir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Zamanında bu sistemle Mw2 yi full grafiklerle oynuyordum saatlerce hiç de bir şey olmuyordu. Bu sıralar ısınması beni çok rahatsız ediyor. CPUID HWMonitör programında da ekran kartını görmüyor ısı değerlerine de bakamıyorum.
     EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM** EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM** EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM**

elinizle ölçüyorsanız sıcak gelmesi normaldir zira insanlara 36.5 dereceden 5 -6 derece fazlası sıcak gelir 60 65 derecelerde ise çok sıcak olur ama kart için bu sıcaklıklar tamamen normaldir

• quote:

Ati Radeon HD 5700 serisi
    4 Gb Ddr2 800 Mhz Ram

açabiliyosan aç içini tozları temizle.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Kartın sıcaklıgı kaç derece ? Speccy ve gpu-z programlarını deneyin.Sıcaklıgınız hala görünmüyosa güncel driver ını yükleyin.

Sorununuza çözüm olarak ekran kartının eski macununu temizleyip kaliteli bir macun sürmenizdir.Eğer oda etki etmezse forumdaki bir arkadaşın yaptıgı gibi yapmaktan başka bir çareniz yok.

Programı açınca bir hatayla karşılaştım. Dediğiniz gibi güncelleştirmeyi yaptıktan sonra dereceler gözükmeye başladı. 55 derecede olan ekran kartının cod4 full grafik açınca 1 el sd oynadıktan yani 2dk sonra ve 5 dk sonra olarak iki kez dereclere baktım sonuçlar resimdeki gibi..

İçini açıp bakmam lazım ekran kartının. Tozlar çok etkili mi bu sıcaklıkta. Ayrıca termal macun olayı ve içini açmamın çok riski var mı ? işlemciye macun sürdüm daha bugün. ama bu ekran kartı biraz korkutuyor açıkcası.

EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM** EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM**

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Kartın sıcaklıgı kaç derece ? Speccy ve gpu-z programlarını deneyin.Sıcaklıgınız hala görünmüyosa güncel driver ını yükleyin.

Programı açınca bir hatayla karşılaştım. Dediğiniz gibi güncelleştirmeyi yaptıktan sonra dereceler gözükmeye başladı. 55 derecede olan ekran kartının cod4 full grafik açınca 1 el sd oynadıktan yani 2dk sonra ve 5 dk sonra olarak iki kez dereclere baktım sonuçlar resimdeki gibi..

İçini açıp bakmam lazım ekran kartının. Tozlar çok etkili mi bu sıcaklıkta. Ayrıca termal macun olayı ve içini açmamın çok riski var mı ? işlemciye macun sürdüm daha bugün. ama bu ekran kartı biraz korkutuyor açıkcası.

Korkutucak bişeyi yok vidalarını açıp macunu x şeklinde sürüp kapatıcaksın.Ama bilmiyorsan bir bilgisayarcıya yaptır tabiki ama benimde zotac gtx 570 referans tasarım eski kartım fan ayarı otomatikte crysis 3 bf3 gibi oyunlarda 85 oluyordu.Ama cod 4 de 65 i geçmiyordu.Fan ayarını MSI Afterburner ile kontrol etmeyi denedinmi.%60 yap oyunlarda ses biraz fazla olur ama derece 3 5 derece düşer.Oyuna girmeden kartın düşük sıcaklıktayken ayarlıcaksın fan ayarını.80 85 De ayarlarsan etki etmiyor.

• amd kartların çoğunda ısı plakası yoktur o yüzden 580 üzerinde yaptığım mod bu karta yapılamaz.
  • Ben macunla falan uğraşmak istemedim. Oyun oynayacağım zaman dediğiniz gibi %60 fan hızı yaparak giriyorum. Birde kasanın yan tarafında küçük bir fan vardı. Onu da ekran kartının dibine soktum . Böylelikle ısı değerleri boştayken 40 derecede sabitleniyor. Oyundayken(cod4 full grafik) 55 e çıkıyor. Bazen kafam esiyon Fan hızını%100 yapıyorum. Kulaklığı takıyorum oyuna devam ediyorum :D Yani fan sesi falan rahatsız etmiyor sıkıntı olmuyor 1-2 yıl böyle idare ederim. Sonrada sistem değiştireceğim inşallah. Yardımlarınız için teşekküler :)
  • ekhuma E kullanıcısına yanıt
    Hocam aç içini kalıp kalıp toz yumağı olmuştur . Benim ekran kartım his hd4850(eski şimdi 7870xt var ) chrome açıkken 103 dereceyi gördü. ondan sonra açmayı denedim vidalar yalama olmuştu ama bir şekilde birazını temizlemeyi başardım serçe parmağımdan uzun toz kalıbı çıktı. sıcaklığı da boşta 60 derceye düştü chrom evs. açıkken 72 felan olmaya başladı düşün yani macun bile sürmedim. Bence yararı olur aç en iyisi güzelce temizle.
  •  EKRAN KARTI AŞIRI ISINMA **YARDIM**

tam oturmamış bu resime göre ama düzelttiyseniz ve hala düzelmediyse sorun fandadır
  • En sonunda sizlerinde dediği gibi ekran kartının içini açtım. Tozları temizledim ki sadece resimde olan kadar toz vardı. Onun dışında ekran kartı tertemiz çıktı. İçinde de etiket vardı onu fark ettim. 2010 Aralıkta alınmış bi ekran kartıymış. Garantisi hala var mıdır bilemiyorum, bide içini açtık :D

Sonuç olarak bi 5 derece fark etti tozları temizlememle. Üstelik sadece ekran kartını değil gaza gelmişken anakartı falan da söktüm kasayı süpürdüm. Tekrar kasayı kurdum. Her parçayı temizledim. Bi PSU ya dokunmadım. Elimde kalcak diye içini açmayayım dedim. Aşağıda sonuçlar var. 5 dk boyunca ekran kartının fanını %100 yaptım inebildiği minimum değer 32 falan oldu. Ben saatlerce %100 fana bıraktığımda eskiden minumum 40 oluyordu.

Oyunda da artık 50 derecede sabit kalıyor %60 fanla oyuna girdiğimde.

Ve ekran kartını şuan tam oturttum. Ondanda şüpheniz kalmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.