Şimdi Ara

Ekran Kartı Crossfire YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mevcut ekran kartım.

GV-R785OC-2GD
    AMD Radeon HD 7850 GPU
    2GB GDDR5 / 256-bit

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4155#ov

Ben bu üründen bulamıyorum anakartta 2 girişim var. Anakartımın adı:

GA-970A-DS3P
    burada da özellikleri var.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4591#ov

Anakartım crossfire yapmama olanak sagliyor. Şimdi asil sorum şu

ben GV-R785OC-2GD bulamadıgım için nasil crossfire yapabilirim? Crossfire yapabilecegim baska bir ekran kartı var mı? varsa nasil calisir?

anakartım 32 GB RAM destestegi sagliyor. Şuan
    Vengeance® — 8GB DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M1A1600C9) kullaniyorum TEK modül.
    Fan'u büyük bir fan aldım RAM slotlarından 1'rinin üzerini kapatiyor. dogal olarak 3 slot kullanabiliyorum. 8 mevcut var "16* + 8*" alsam toplamda 32GB kullanabilir miyim?

Fan 750w ve kasam bu:
     Ekran Kartı Crossfire YARDIM

Özetle:

Donanım konusunda üstad arkadaşlarımdan istediğim şu:

GV-R785OC-2GD kullandıgım ekran kartımı crossfire nasil arttırabilirim? 2*2 mi yoksa 2* ?? olmali, uygun marka model ne söylersiniz?

Corsair 8gb DDR3 1600MHz Ram'i 32GB olarak nasil kullanabilirim? Farkli marka RAM takabilir miyim? takarsam uygun marka model ne söylersdiniz.

bugune kadar hiç overlook v.s. yapmadım önerir misiniz?

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Sapphire ile cf olur mu?
  • oyun oynuyorsanız sadece takacagınız fazladan ram şimdilik size bir fayda sağlamayacaktır. Ayrıca hd 7850 crossfire yapmak da cok mantıklı bir hareket degil.
    7850 nin 2. el piyasası 200 lira civarı olması lazım. kartı satıp 400 liralık bir kart alırsanız daha fazla performans artışı görürsünüz.
    Tabi merak ettiginizden, denemek için falan yapıyorsanız yine aynı şekilde 2gb bir 7850 almanız gerekmekte crossfire yapmak için.
    Bu arada işemcinizin modelini yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • Canok C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat öğrenmmek istediğim şeyler şunlar.

ben gigabyte 7850 bulamiyorum 2. el'de bulamiyorum bulduklarım sadece sapphire.. bende hazırda olan gigabyte, yanına sapphire alsam olur mu? ikisi calisirmi?

cok bilgim yok ama bu gigabyte7850 ismi değişmiş diyorlar r xx olmuş. r serisinden 2gb 256 alsam calisir mi? illa 7850 mi olmak zorunda adı? r x olmaz mi?

teşekkür ederim
  • ircdpangea İ kullanıcısına yanıt
    e.kartının işlemci mimarileri aynı ise marka farklı olsa bile CF yapabilirsin...

ama en iyisi aynı marka olması daha iyidir...

mesela:ben evga gtx 980 kullanıyorum maxwell , asus,giga 980 ile de sli yapabilirim. çünkü işlemci mimarileri aynı
  • snop02 kullanıcısına yanıt
    Ya siz professional olduğunuz için benim anlamamda güçlük çektiğim yerler var maruz gorun.

İşlemci mimarisi vs tam anlamadım.

Yukarıda link olarak verdiğim ekran kartının iişlemci mimarisi nedir?

2. El bulduğunda hangi rakamlara dikkat etmem lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ircdpangea İ kullanıcısına yanıt
    herhangi bir marka 2 gb 7850 ile crossfire yapabilirsiniz.
    fakat anakartınız 2. kartı 4x hızında çalıştıracak.
    önceki mesajımda dedigim gibi crossfire yapmanız mantıklı degil. benim tahminim size %40-%50 civarında performans getirisi olur maksimum.
    onun yerine elinizdeki kartı satıp 2 kart fiyatına 1 tane daha üst model kart alırsanız çok daha fazla performans elde edersiniz.

yani elinizdeki kartı (2. el piyasası 250-275 lira civarındadır diye sayıyorum) satıp , 2. karta vereceginiz parayı da toplarsak 550 liraya yakın bir fiyat oluyor ve bu fiyata 2. el bir 280x alırsanız çok daha mantıklı bir hareket olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.