Ekran Kartı Kendi Verdiği Verim Dışında Bilgisayarın Diğer Bileşenlerini Örn. Dosya Kopyama Hızını Geliştirimi Yada Bilgisayarın Akıcılığı Hızlandırırmı ? Örnek Verirsek Diyelim Çok İyi Bir İşlemcim Var Ve Onun Yanında Kötü Bir Ekran Kartı Var Diyelim Bilgisayarım Yavaş Çalışıo Ben Çok İyi Bir Ekran Kartı Alırsam Bilgisayarım Daha Serimi Çalışıyor. Her Yönden ? |
Ekran Kartı Donanımsal Olarak Bilgisayarı Hızlandırırmı ?
-
-
2002 yılında ati amd tarafından satın alınmadığı yıllarda bir projeye başlamış. hdcp ile ilk adımları atılan bu noktada bu gün bir ekran kartı pek çok açıdan işlemcinin masaüstü oluşturmasına vs yardım ediyor, monitör üzerinde oluşan ekranı iyileştirmek için farklı algoritmalar üzerinde çalışıyor.
bu nvidia nın cuda teknolojisinden çok başka. o belli program ve senaryolarda gpu tabanlı işlemler yapma üzerine çalışır. hani cuda tabanlı transcoding vs yapmıyorsan son kullanıcıya çok faydası yok.
ancak bu teknolojik geliştirmelere zamanla nvidia da uydu. ve o da pek çok işi cpu ya yardımcı olarak yapmanın peşinde. ancak yine de ben aynı monitörlerde amd kartlarda daha bir farklı görüntü alıyorum. tabii aldığım görüntü bazılarına fazla kontrastlı gelebiliyor o başka.
ancak dediğim gibi günümüzde nerde ise tüm ekran kartlarının gereken yazılımları yüklendiğin de benzer işler yapabiliyor. o yüzden şu kartı al yapsın diyemem.
ama çoğu kullanıcı driver booster gibi programlardan medet umuyor ve amd nin catalyst-crimson nvidianın denetim masası programları olmadan dümdüz kart yüklüyor. bu yüzden de bu kartlar bu işlevleri yerine getiremiyor. açılışta bi tık yavaş olan ama yüklendiğinde roket gibi olan bir pc için bu programları kendi sitelerinden güncel şekilde indirirsen o zaman faydasını görürsün diyebilirim sana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X