Şimdi Ara

Ekran kartı donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 3 yıl önce aldığım masaüstü toplama bir bilgisayarım var. Dün ekran kartı driver güncellemesi yapayım dedim kendi sitesinden driver indirdim kuruldu yeniden başlata geçti ancak bilgisayar bir daha açılmadı. Güvenli modda çalıştırınca classpnp.sys adlı dosyada takılıp kaldı her seferinde. Ne yaptıysam çözemedim başlangıç onarma dediğimde classpnp.sys ve disk.sys dosyalarında hata buldu. dosyaları internetten bulup hirens botla yerine atmaya varana kadar denedim kurulum diskinden repair falan olmadı. Nyse en sonunda çözüm format dedim ve format attım bilgisayara win 7 64 bit pro kurdum bilgisayarı açtım. Driver easy programıyla driverlerini otomatik buldum kurdurdum ancak bilgisayar donmaya başladı bi kaç dakika içinde durup dururken kilitlenip kalıyor ve bi kaç dakika sonra kapanıyor şeklindeydi. Sorunun yine driverlardan kaynaklı olduğunu düşünüp teker teker driverları silip denemeye başladım. Ekran kartı driverini tamamen sildiğimde donmanın olmadığını fark ettim. Daha sonra yine siteden eski sürüm bir driveri indirdim denedim yine olmadı. Falan filan çok fazla kez kaldırdım kurdum bişeyler yaptım olmadı olmadı. Bilgisayarı kırıp atmama ramak kaldı en sonunda pes ettim ve bıraktım.

Şimdi bu kadar yaşadığımı anlattıktan sonra sadede geleyim bilgisayarımda ati radeon hd 6570 ekran kartı var bunun yanında onboard intel hd grapichs kart da var donma sorununu hala çözemedim hatta arada mavi ekran bile vermeye başladı ne yapabileceğim konusunda bi fikri olan varmı. 3 yıldır hiç format atmamıştım geldiği gibi kullanıyordum hiçbir sıkıntı görmedim düne kadar

Geldiğinde üzerinde win 7 home bişey vardı bu kez pro kurdum farkı sadece bu ekran kartı driverini bile aynı sürüm kurdum sizde hata neyde olabilir?

Bilgisayar : intel core i5 3.3 ghz işlemci
    Gigabayte anakart(modelini bilmiyorum)
    Ati radeon hd 6570 2 gb ekran kartı
    İntel hd 1gb onboard ekran kartı
    8 gb ram
    60gb ssd hard drive
    500 gb hard drive

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yokmu yardımı dokunacak kimse
  • Slm isletim sisteminiz orjinal öncelikle hd tune ile hardiski kontrol edin ayrıca şu driveri bulucu programları kullanmayin kesinlikle kendi sitelerinden indirip kurun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.