Şimdi Ara

Ekran Kartı Driver Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben güç kaynağı ile ekran kartı aldım vatandan kendim montajladım ve pc yi açtığımda bir kaç dakika sonra ekran siyah oldu.Acaba sorun montajdamı yoksa driver hatasımı cevabınızı bekliyorum 1 haftadır böyle çok şey denedim bir türlü çözemedim.Ayrıca bazıları kart arızası felan dediler hemen gidip değiştirmeliymişim.
    Güç Kaynağı:http://www.vatanbilgisayar.com/zm500-le-serisi-4000w-guc-kaynagi.html?srt=UP
    Ekran Kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP#genel-bakis

• ekran kartının en güç kablo girişi varmı 6 pin yada 8 pin olması lazım 128 bitlerde mormalde olmaz ama yeni kartlarda olurmu olmazmı ona emin değilim ekran kartının sağ köşesinde yada üstünde olabilir güç kablosu bağlı değil diye kesinti yapabilir
  • 6 pinlik var guc kablosunuda takmistim ona hatta guc kablosundan gelen kabloyu takmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemim;
    Sapphire r7 260x
    6 GB RAM
    64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ
    İNTEL İ5 2400-CPU 3,10GHZ
    GÜÇ KAYNAĞI 500 WATT Zalmann
    ANAKART:PEGATRON-IPXSB-H61/1.00
    WİN 7(6.1)HOME BASİC 64-BİT
  • mertzeko kullanıcısına yanıt
    Anakartınızı incelediğimde PCI-Express X16 slotunun anakartın en altında olduğunu görüyorum, ekran kartının da yaklaşık 2 genişletme yuvası genişliğinde olduğu düşünülürse anakartın montaj durumuna göre ekran kartının yeteri kadar oturmaması durumu söz konusu olabilir bu yüzden ekran kartını çıkarıp yeniden slota tam ve doğru oturacak şekilde takın, vida bağlantılarıylsa sabitleyin.

Bu işlemden sonra ekran kartınızın 4,6,8 veya 12 pinlik harici güç bağlantısını (varsa) gerçekleştirin.

Sorun devam ederse görüntüyü anakartınızın onboard ekran kartı girişinden almayı deneyin, görüntünün sağlanıp sağlanmadığını gözlemleyin.
  • spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını çıkarıp yeniden slota tam ve doğru şekilde taktım,vida bağlantılarınıda sabitledim.Ekran kartının 6 pinlik harici güç bağlantısınıda yaptım.Fakat sorun tekrarlandı
    oyun oynuyorum 10 dk sonra pc kararıyor ve sonra donuyor.Son dediğinizi anlıyamadım herhalde kasanın yukarısında bir yer daha var onu kastediyorsanız onuda yaptım fakat öyle hiçbir görüntü gelmiyor monitörden.
  • UP UP UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertzeko

UP UP UP

ramlarda sorun olabilir seri rammı taktınız ? 6 gb olarak 2x3 şeklinde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 20 Ekim 2014; 20:04:26 >
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    ramleri ben takmadım pcyi alırkenki ramler.Ramlere hiç dokunmadım sadece güç kaynağıyla ekran kartını değiştirdim o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertzeko -- 20 Ekim 2014; 20:28:50 >
  • mertzeko kullanıcısına yanıt
    güç kaynağın arızalıdır belki 2 cihazıda başka bir anakarta tak dene
    Malesef öyle bir imkanım yok.Acaba yarın vatana gidip hem ekran kartını hemde güç kaynağını değiştirsemmi ?
  • quote:

Malesef öyle bir imkanım yok.Acaba yarın vatana gidip hem ekran kartını hemde güç kaynağını değiştirsemmi ?

bence sistemi ordan aldıysan kasayı götür olmadı aldığın şeyleri ver oraya test etsinler bozuk deme sakın 20 iş günü beklersin servise yollarlar
    Sistemi ordan almadım.Bugün vatana gidip ekran kartını değiştiricem tekrar yenisini alıcam bakalım bu kez olucakmı.
  • quote:

Sistemi ordan almadım.Bugün vatana gidip ekran kartını değiştiricem tekrar yenisini alıcam bakalım bu kez olucakmı.

yenisini hemen vermezler garantiye gönderirler
    Bana arkadaşım 1 ayı dolmamış ürünlerin koşulsuz yenisini verdiklerini söyledi.
  • quote:

Bana arkadaşım 1 ayı dolmamış ürünlerin koşulsuz yenisini verdiklerini söyledi.

yalana bak benim 10 tane ürünüm bozuldu 1 ay önce hepsi garantiye gitti yenisi geldi..

vatandan aldığın ürünler kapıdan cıkınca garanti kabsamına girer o yüzden geri alınmaz ben sadece satıcıyım der size üstüne almaz sucu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.