8600gt ekran kartım x16 hızında çalışacağına x2 hızında çalışıyor neden böyle olabilir cevaplarınınız bekliyorum
o slot yuvasıyla alakalı gönderdiğin resimde sorun yok gibi gözüküyor
quote:
Orijinalden alıntı: AloneShadow71
o slot yuvasıyla alakalı gönderdiğin resimde sorun yok gibi gözüküyor
nasıl yani biraz açarmısın x16da çalışması lazım değilmi sağdaki değerin?
aida64 programında baktığımda bunu buldum pci express 2.0 mı var anakartımda aşağıdaki tabloyu nasıl yorumlarız?
yani kullandıgın aida64 e bakarak senın ekran kartı pcıe x16 ya takılmış yani doğru yere takmışsın. x16 x8 x4 hızla alakalı bir şey değil yani tamamen slotlarla alakalı umarım açıklayıcı olmuşumdur
yok ben taktığım slot doğrumu diye sormuyorum merak ettiğim anakartımdaki pci express versiyonu kaç bunun 1.1 mi 2.0 mı?
Bir de neden x2 gösteriyor çalışma hızını?
quote:
Orijinalden alıntı: oliviera12
yok ben taktığım slot doğrumu diye sormuyorum merak ettiğim anakartımdaki pci express versiyonu kaç bunun 1.1 mi 2.0 mı?
Bir de neden x2 gösteriyor çalışma hızını?
cevap bekliyorum hala
Resimde açıklama mevcut.
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Resimde açıklama mevcut.
bildiğim kadarıyla ekran kartı eski olduğu için 1.1 ile çalışıyor ama render testi yapsamda x2 aynı kalıyor x16ya yükselmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: oliviera12
quote:
Resimde açıklama mevcut.
bildiğim kadarıyla ekran kartı eski olduğu için 1.1 ile çalışıyor ama render testi yapsamda x2 aynı kalıyor x16ya yükselmiyor
O zaman yapcak birşey yok
quote:
Resimde açıklama mevcut.
bu test kaç dakika sürüyor..
quote:
Orijinalden alıntı: çotanak 28 bu test kaç dakika sürüyor..
Testi açtıktan hemen sonra Bus interface yazan yerdeki @x16 1.1 yazan kısımdaki 1.1 değeri 2.0 veya 3.0 olarak değişmeli.Yani siz garanti olması için 1 dk falan bekleyin değişim gözlenmiyorsa 1.1 modunda çalıştığı anlaşılır
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: çotanak 28 bu test kaç dakika sürüyor..
Testi açtıktan hemen sonra Bus interface yazan yerdeki @x16 1.1 yazan kısımdaki 1.1 değeri 2.0 veya 3.0 olarak değişmeli.Yani siz garanti olması için 1 dk falan bekleyin değişim gözlenmiyorsa 1.1 modunda çalıştığı anlaşılır
6850 bakım dedim 1 saat e yakın bekledim ne gelen var ne giden kapattım olaya bak
Iyı aksamlar hocalar benım ekran kartımdada aynı sorun var sanırım yanlız rakamalr bıraz degısık ıslemcı ı7 3770k asrock fatal1ty pro z77 zotac gtx 680amp, 8 lık 2133 mhz ram 1200 w psu sıstemı toplayalı 2 ay oldu pek anlamam detayları gpuz cpu z den baktıgımda PCI-E 3.0X16@X4 3.0 GORUNMEKTE yandakı render testı dahıl baya bı test yaptım anakart soketlerı tek tek degıstırdım yıne aynı anakart pcıe3 destekleyen en ustekı olmasına ragmen hepsını denedım degısen yok :( bunu nasıl duzeltebılırız ekran kartı da ana kartta en son cıkan surumlerden bıos dahıl ekran kartı drıver genel guncellemer yapılmıstır yıne de duzelmedı yardım beklıyorum bu sorunu cozene 1 yıllık gunluk 3 gulfallah 1 elham dua söz :) :)