Şimdi Ara

Ekran kartı fanımı değiştirdim oyunlarda kasma başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden herhangi bir oyunu oynarken birden donardı,fan sesi gibi bir sesle arkaplandaki oyunun sesleri birleşir kulağımı sağır ederdi resmen.
    Farkettim ki ekran kartı fanım iyi soğutma yapmıyor(anlattığım olay daha sık yaşanmaya başladıktan sonra).
    USB mini fanlardan aldım kasanın içini onunla soğutuyordum onunla bir problem olmadı diyebilirim.Sonra o bozuldu sinirlendim,
    yeni bir fan taktırdım(ekran kartına) ama bu sefer de hangi oyun olursa olsun kasmaya başlıyor.Ekran kartı sürücümü ve ses sürücümü güncelledim,
    yine çözüm olamadı.Üstelik bu güncellemeri format attıktan sonra da yaptım.Yine değişmedi.
    Oyun oynarken normal akışıyla oynuyorum,örneğin bomba dibimde patladığında kasma oluyor ki patlamasa da oluyor normal oyun oynarken.
    Kısa bir süre sonra geçiyor tekrar oynuyorum,sonra tekrar bu problem oluyor.
    Bilgisayarımın özellikleri(Daha farklı özellik isteyen olursa atabilirim pek bilgim yok)

Ekran kartım Nvidia GeForce 9400 GT

Not : Oynadığım tek oyun şimdilik Point Blank.Sorun onda çözülse yeter.Seneye bilgisayarımı geliştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazi24 -- 19 Eylül 2012; 20:01:08 >

• o sistem ile o oyunda kasmalar gayet normal..hele ekran kartı gerçekten miadını doldurmuş...neyse, ekran kartınızın ısı değerlerini sürekli takip edermisiniz ? rakamları sayfanızda paylaşın..
    NOT:http://www.gezginler.net/indir/pc-wizard-2012.html
    kurun-çalıştırın oyun esnasında ısı değerlerini yazın
  • quote:

o sistem ile o oyunda kasmalar gayet normal..hele ekran kartı gerçekten miadını doldurmuş...neyse, ekran kartınızın ısı değerlerini sürekli takip edermisiniz ? rakamları sayfanızda paylaşın..
    NOT:http://www.gezginler.net/indir/pc-wizard-2012.html
    kurun-çalıştırın oyun esnasında ısı değerlerini yazın

Ayrıca kasamın kapağı açık,bununla bir ilgisi olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

o sistem ile o oyunda kasmalar gayet normal..hele ekran kartı gerçekten miadını doldurmuş...

Eğer 9400GT 8500GT'den daha kötü ise dediğiniz doğru ancak 8500GT GTA4'ü bile stabil açıyor ;)

Düzenleme: Henüz deneme fırsatım olmadı ancak kapak açıkken daha iyi soğutma oluyormuş. Bu arada ekran kartınız 104 derece nasıl çalışmaya devam ediyor anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 21 Eylül 2012; 17:51:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

o sistem ile o oyunda kasmalar gayet normal..hele ekran kartı gerçekten miadını doldurmuş...

Eğer 9400GT 8500GT'den daha kötü ise dediğiniz doğru ancak 8500GT GTA4'ü bile stabil açıyor ;)

Düzenleme: Henüz deneme fırsatım olmadı ancak kapak açıkken daha iyi soğutma oluyormuş. Bu arada ekran kartınız 104 derece nasıl çalışmaya devam ediyor anlamış değilim

hiç bir fikrim yok :)
  • demekki yanlis birseyler var. 104 derece normal bir sicaklik mi sizce?
    neden kastigi acikca belli ekran karti fani ekran karti icin yeterli gelmiyor. ya yeniden montajlamayi deneyin ya yeni bir sogutucu alin ya yeni bir kart...
    8500gt ile 9400gt ayni chipe sahip kartlardir. hic bir farklari yok.
    8600gt = 9500gt gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

demekki yanlis birseyler var. 104 derece normal bir sicaklik mi sizce?
    neden kastigi acikca belli ekran karti fani ekran karti icin yeterli gelmiyor. ya yeniden montajlamayi deneyin ya yeni bir sogutucu alin ya yeni bir kart...
    8600gt = 9500gt gibi...

Bu soğutucu oturmalı,çıkınca bidaha takılamıyormuş.Yeni bir soğutucu deniyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fotograflarini koysaniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gazi24

quote:

8600gt = 9500gt gibi...

Çıkınca neden takılmasın ki ? Belki size termal macundan dolayı çıkınca takılmıyor demişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Orijinalden alıntı: Gazi24

quote:

8600gt = 9500gt gibi...

Çıkınca neden takılmasın ki ? Belki size termal macundan dolayı çıkınca takılmıyor demişlerdir.

Hayır, bana oturmalı olduğunu söyledi ve gösterdi de.Çıtçıtlı gibi bir şey.

• yazmışım gitmişim..kusura bakmayın sayfanın başında dediklerimi yapmış vede deli bir ısı kaynağınızın olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım...size tavsiyem ekran kartını değiştirmeniz eğerki değiştirecek durum yok ise...hemen şu işleme başlayın...sağa sola bakın (illlaki birilerinde vardır) 60-80 mm lik kasa fanı alın molex ile güç alın kendi fanını çıkarın tabiiki....plastik kelepçe ile ekran kartına bağlayın....alın size buzdolabı gibi çalışan ekran kartı
    not 1. fan bulamazsanız size ücretsiz bir adet yollarım (kargo size ait ) ankaradaysan gel elden al hatta kartı getir ben sana 10 dakkada ücretsiz yapıyım..
    not 2. internet cafelere götür bir de termal macununu yenile...
    daha ne yapabilirim...hımmm bol şans dileyebilirim...saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.