Şimdi Ara

Ekran Kartı Fps Drop + %100 çalışmama sorunu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, videoya kaydettim 7-8 saniye arasında gerçekleşiyor. İşlemcimin ekran kartı için yetersiz olduğunu düşünüyorum. fakat bu fps drop yapmasınıda o mu sağlıyor?
    oyun ayarları 1080p ultra

sistemim :

Ryzen 5 1400
    Strix Gtx 1070
    strix b350-f
    16 gb ram 3000mhz
    250ssd + 250hdd (iki harddiske ayrı olarak oyunları kurup denedim sonuç aynı oldu)
    650 +80 corsair psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oikawai -- 2 Ocak 2020; 7:59:2 >

• işlemciye bindirecek potansiyel ayarları düşür. cpu darboğazını yok edeyim diye ayarları ultraya dayamayı seviyoruz ama bazı ayarlar cpuya da bindirir

belli bi fps limit koymayı dene

bi de grafik ayarlarını at bakayım tahmin etmeye çalışayım bazı ayarları düşürüp öyle bakalım

bi çare bulamazsan sat gitsin. 600 tlye falan cok rahat ryzen 1600 bulursun

ama yok alma satmak mümkün değilse o zaman başka çözümler de denenir tabi

en basitinden nvidia inspector indirip pre render frameler 3 yapılarak denenebilir (2 kare input lag ekler ama işlemci overheadini azaltır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Ocak 2020; 8:11:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

işlemciye bindirecek potansiyel ayarları düşür. cpu darboğazını yok edeyim diye ayarları ultraya dayamayı seviyoruz ama bazı ayarlar cpuya da bindirir

belli bi fps limit koymayı dene

bi de grafik ayarlarını at bakayım tahmin etmeye çalışayım bazı ayarları düşürüp öyle bakalım

bi çare bulamazsan sat gitsin. 600 tlye falan cok rahat ryzen 1600 bulursun

ama yok alma satmak mümkün değilse o zaman başka çözümler de denenir tabi

en basitinden nvidia inspector indirip pre render frameler 3 yapılarak denenebilir (2 kare input lag ekler ama işlemci overheadini azaltır)
    ben normalde düşük-orta ayarlarda oynuyorum bu oyunu çünkü adamları görmek daha rahat oluyor ve 144hz alabiliyorum monitörde 144hz o yüzden limit koymak iyi olmaz ve sadece bu video için ultraya almıştım. bana tek lazım olan şey sorunun neyden kaynaklandığı.

daha net açayım konuyu zaten işlemci kaynaklı bi darboğaz yaşıyorum anladığım kadarıyla ve işlemci model yükseltsem düzelicek gibi gözüküyor ama benim asıl sorunum videoda olan 7. ve 8. saniye arasında yavaş çekime alıp hatta durdurup bakarsan fps drop yiyorum bunun sebebi işlemci değil ekran kartından ise işler değişir.

ÖNEMLİ NOT : BEN BU FPS DROPU 50MB LIK OYUNDA DA YAŞIYORUM!!!!

• o zaman güç kaynağıyla ilgili bir şeydir belki

afterburnerdan frametime grafiklerini aç orada nasıl bir çakılma yaşanıyor görelim
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qichcu

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qicheq

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

o zaman güç kaynağıyla ilgili bir şeydir belki

afterburnerdan frametime grafiklerini aç orada nasıl bir çakılma yaşanıyor görelim
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qichcu

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qicheq

• Videoalrı izleyemedim. Sistemlerimiz benzer sağlam oc yapılmış 1660, 1070 eşit güçte. CPu ryzen 5 1600 4.0 ghz 3533 cl 14 ram. SMT açıkken 144 fps alamıyorum anca smt kapalıyken. Bu oyunda cpu darboğazı yaşıyorsun. R6 da ayar ksıarak işlemci kaynaklı fps artrımı yaşaman çok zor. LOD ayarını en düşüğe almak gölgeleri en düşüğe almak çok ufak fayda sağlayabilir. ma yine yetmeyecektir. i5 9400 ryzen 3600 gibi bir işlemci yeterli r6 siege için. Önerim scanlinesynch kullanmayı öğren, fps sabitlemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 2 Ocak 2020; 10:2:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

Videoalrı izleyemedim. Sistemlerimiz benzer sağlam oc yapılmış 1660, 1070 eşit güçte. CPu ryzen 5 1600 4.0 ghz 3533 cl 14 ram. SMT açıkken 144 fps alamıyorum anca smt kapalıyken. Bu oyunda cpu darboğazı yaşıyorsun. R6 da ayar ksıarak işlemci kaynaklı fps artrımı yaşaman çok zor. LOD ayarını en düşüğe almak gölgeleri en düşüğe almak çok ufak fayda sağlayabilir. ma yine yetmeyecektir. i5 9400 ryzen 3600 gibi bir işlemci yeterli r6 siege için. Önerim scanlinesynch kullanmayı öğren, fps sabitlemen.
    ryzen 3600 beni bi tık aşar ama 2600 alabilirim ama benim asıl korktuğum kısım eğer videoyu izleme şansınız olursa darboğaz dışında fps drop yaşıyorum ve sanki sorun ekran kartındaymış gibi hissettiriyor. eğer ekran kartımda da sorun varsa gidip boşuna işlemci almayayım.

• Valla hocam 720p med high karisik fx 4320 750 ti 2gb ve 4 gb ddr3 ramla rainbowda 80 100 fps arasi aliyorum drop da yok cok ilginç
  • oikawai O kullanıcısına yanıt
    Daha önce yoktu sanıırm böyle sorun anladığım o denli takılam biraz tuhaf fps nde düşük. Format temiz driver kurulumu denediniz mi? Video ile tespit zor,diğer oyunlarda durum ne mesala?
    O drop un sebebi ekran kartı olamaz, çünkü stok hızda çalışan i5 in hareketlerini takip edince görünen işlemciye saliselik 100 lere çarptırıyo, sana düşüşü yaşatan da o anlık peak ler den ortaya çıkan durumlar olabilir, bu oyun için dedikleri gibi smt kapatman durumu belki biraz da olsa düzeltebilir, yine dedikleri gibi frame buffer ı da 2 dene 3 dene ama onuda buff layacak olan yine işlemci fakat o da işe yarayabilir ama sorun düşündüğün gibi e.kartı çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Ocak 2020; 12:1:5 >

• hocam ne yazık ki işlemcin ekran kartına darbogaz yapıyor.ekran kartını gordugum kadarıyla %99-100 kullanımıyor,cpu %98 de geziyor .ryzen 5 1600 destekliyor anakrtın sanırım daha iyi olur.
  • Cpu 3 çekirdek gözüküyor?

Belkide bunla ilgili olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Cpu 3 çekirdek gözüküyor?

Belkide bunla ilgili olabilir.
    allah allah yaw ben bu 1400leri 4/4 sanıyordum. 4/8 cikti

şimdi iş civcivlendi. 4/8 işlemcinin six siege'de stutter yaratmaması lazım
  • Güvendiğim bir kanaldan baktım 1660 ti i3 8100 r6 oynyor gpu kullanımı %97-98 fps 100-130 arası ,oyunu akıcılık sorunu görünmüyor. Arkadaşın fpsleri 70 lerde başka bir sıknıt var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 2 Ocak 2020; 13:57:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

O drop un sebebi ekran kartı olamaz, çünkü stok hızda çalışan i5 in hareketlerini takip edince görünen işlemciye saliselik 100 lere çarptırıyo, sana düşüşü yaşatan da o anlık peak ler den ortaya çıkan durumlar olabilir, bu oyun için dedikleri gibi smt kapatman durumu belki biraz da olsa düzeltebilir, yine dedikleri gibi frame buffer ı da 2 dene 3 dene ama onuda buff layacak olan yine işlemci fakat o da işe yarayabilir ama sorun düşündüğün gibi e.kartı çıkmaz.

dediklerinizi deneyeceğim.

yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim fakat bazı kısımlarda sanırsam yanlış anlaşılıyorum o yüzden tekrardan bir altını çizeyim.

1. Monitörüm 144 hz olduğu için benim 144 civarı fps almam lazım.
    2. Video sol üstteki değerlerden her şey anlaşılıyor.(videoda kasmayı göremessin çünkü video 60fps ve benim fps değerim 100 küsürden 60 a düşüyor zaten)
    3. bu sorun sadece bu oyunda değil düşük grafikli çöp oyunlarda dahi oluyor.
    4. fps değerimin videoda düşük olmasının sebebi o an record alıyor olmamdan kaynaklı yoksa 20-30 fps daha fazla alıyorum.

• Bir arkadaşımda ryzen 5 2600 vardı onu taktığımda tüm sorun çözüldü. ekran kartı 100de 100 çalışmaya başladı ve hiç drop yaşamadım. ilginiz ve yorumlarınız için teşekkürler. işlemcimi satıp üstüne bir miktar ekleyip 2600 almayı düşünüyorum. dürüst olmak gerekirse bu sistemi satıcam fakat bu şekilde darboğaz yapıyorken birisine satmak istemem o yüzden işlemci değiştirip satıcam.
    Sıkıntıyı giderdikten sonra satmak istemeniz çok hoş. Tebrik ederim.
  • Arkadaşlar sıfır ryzen 5 2600 aldım ve hala sorun devam ediyor. Memtest te böyle bişi çıktı anlamı nedir
    Ekran Kartı Fps Drop + %100 çalışmama sorunu Yardım
  • tam anlamı nedir bilmem ama ramlerde sorun olduğu kesin

belki bir ihtimal anakart
    Ramlerde hata var anlamına gelir.
    Garanti varsa gönderin yoksa ram almanız gerekir.

Çok az da olsa bazen bu testlerde anlık hatalar'da olabiliyor.
    Testleri tekrar yapmanız emin olmanızı sağlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.