Şimdi Ara

Ekran kartı/FPS sorunu (gtx 670mx) capsli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, dizüstü bilgisayarım ile Dota2 oynarken bir süre sonra fps düşüklüğü sorunu yaşıyorum. 1 hafta önce hiç bir problem yoktu ama ne olduysa artık bi sorun var. Format attım düzelmedi. Tavsiyelerinizi almak istiyorum. Isınmadan kaynaklı gibi geliyor ama emin olamıyorum. Gerekli ekran görüntülerini yolluyorum.

Sistem özellikleri:

CPU: i7-3630QM
    GPU: GTX 670MX
    16 GB RAM
    Win 8 Pro-Lisanslı

Windows dahil bütün sürücüler güncel, laptop prize takılı ve sarjı dolu.

Oyun içi FPS ve ping değerleri

Bu sırada sistemin ısı değerler

Oyun içinde ayarlarda "Render Quality" diye bir seçenek var, onu minimuma çektiğimde (%40) görüntü çamur oluyor ama FPS 45 e çıkıyor ve GPU değerleri aşağıdaki gibi oluyor.

Evet sorunum bu şekilde, 1 hafta önce hiç bir sorun yokken (5-6 saat oynadığımda dahi hiç bir problem yaşamıyordum) şimdi 1 saat sonra değerler bu halde :/ ne yapmam gerekiyor, ne tavsiye edersiniz?
    şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler
     Ekran kartı/FPS sorunu (gtx 670mx) capsli Ekran kartı/FPS sorunu (gtx 670mx) capsli Ekran kartı/FPS sorunu (gtx 670mx) capsli

• yok mu bi fikri olan :/
  • Ayarları değiştirmekle 45fps'ye kadar çıkabiliyor olmak ekran kartıyla ya da başka birşeyle ilgili sorun olmadığını düşündürüyor. Sıcaklıklar da bir dizüstü için yük altında gayet normal seviyelerde. İnternet üzerinden oynanan bir oyun olduğundan her ne kadar ping alıyor olsan da bağlantıya bağlı olma ihtimali var. Bence fps değerlerini oyundan almak yerine unigine heaven ya da 3DMark gibi bir test programından al ki daha sağlıklı kıyaslayabilelim. Eğer test sonuçları normal çıkarsa muhtemelen bağlantıdan kaynaklı bir yavaşlama oluyordur.
  • Cevabınız için teşekkürler hocam, dediğiniz gibi diğer programlarla fps değeri alıp caps ekleyeyim bir de. Yalnız açıkçası bağlantıdan olduğunu pek sanmıyorum, görüntü ayarlarından render quality seçeneğini düşürdüğümde fps artıyor sonuçta. sorun ekran kartında gibi geliyor ama umarım dediğiniz gibi bağlantıdandır.
  • Aslında o kısmı kafa karıştırıcı evet. Hem 1 hafta önce sorun yoktu demişsin hem de ayarları düşürünce fps artıyor demişsin... Sen iyisi mi şu testleri yap önce
  • Tamamdır hocam, unigine heaven programını indiriyorum şuan :)
  • Sonuçlar berbat diyebiliriz sanırım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alieser1 -- 31 Ocak 2014; 2:26:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GT740 ekran kartı sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Gtx 750ti ekran gitme sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alieser1

Sonuçlar berbat diyebiliriz sanırım :/

Berbat ki ne berbat... Bu sistemin normali bu değil. Yalnız işletim sistemine neden Windows NT diyor onu anlamadım? Başlat>Çalıştır'a dxdiag yazıp gelen sayfayı bir SS atar mısın?

• Benim dikkatimi çekmemiş gece :S neden öyle olabilir acaba

Ekran sekmesine tıklayınca sadece onboard gözüküyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alieser1 -- 31 Ocak 2014; 13:02:22 >

• Neyse çok önemli değil... Yalnız görüyorum ki windows 8 kullanıyorsun. Windows 8 oturmuş bir sistem değil ve herkes ateş püskürüyor. Bence son tahlilde yaşadığın sorun windows 8 ile ilgili. Win 7 olsa böyle bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Biraz araştırma yaptım ve önerilerden hemen denenmesi gereken ikisi şöyle:

1) Görev yöneticisine gir, detaylar kısmından en çok kaynak tüketen işlemleri belirle, gereksiz olanları sonlandır.
    2) Bazı kullanıcılara göre özellikle Lenovo laptoplarda görülen performans sorunlarını çözmenin en hızlı yolu aygıt yöneticisinden “Intel Dynamic Platform and Thermal Framework” (İntel dinamik platform ve termal blabla) denen dalgayı kaldırmak. Ek olarak BIOS'tan Configuration altında DPIF seçeneğini tamamen kapatın denmiş.

Microsoft'un win 8'i çıkartma zorunluluğunu anlıyorum. Özellikle mobil platformlarda rekabet edemez hale gelme tehlikesi vardı. Ama her zaman olduğu gibi milyon tane güncelleme çıkartana kadar böyle problemli çalışıyor bu adamların ürünleri işte. Yapacak birşey yok.

• Teşekkürler hocam cevaplarınız için, bu iki yöntemi uygulayıp benchmark testini tekrarlayacağım. Benim sinirimi bozan 1 hafta önce aynı sistem vs. sorun olmaması ama şimdi böyle bir sorunla karşılaşmam. Hazır yenş format atmışken windows 7 ye döneyim o zaman ben, alırken satıcı windows 8 e göre bios modluyorum demişti onu değiştirmek lazım sanırım.
  • Deneyemedim hiç birini diyebilirim :D görev yöneticisinde değerler normal, intelin programı yüklü değil, bios da öyle bi seçenek yok :D teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için hocam, servisi arayıp sorayım bir de :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps devamlı mı böyle yoksa skill vs efekt olunca mı böyle ? Yüksek ihtimal optimizasyon sıkıntısı gibi duruyor. Lol oynamadığım için bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Ayarları değiştirmekle 45fps'ye kadar çıkabiliyor olmak ekran kartıyla ya da başka birşeyle ilgili sorun olmadığını düşündürüyor. Sıcaklıklar da bir dizüstü için yük altında gayet normal seviyelerde. İnternet üzerinden oynanan bir oyun olduğundan her ne kadar ping alıyor olsan da bağlantıya bağlı olma ihtimali var. Bence fps değerlerini oyundan almak yerine unigine heaven ya da 3DMark gibi bir test programından al ki daha sağlıklı kıyaslayabilelim. Eğer test sonuçları normal çıkarsa muhtemelen bağlantıdan kaynaklı bir yavaşlama oluyordur.

+999999999999
  • Benim dandik makinanın verdiği skorla karşılaştır... Tesselation tüm ayarları tam ortada, extreme test, 1 saat GPU'yu yorup sıcaklığını 60 dereceye kadar çıkarttım (daha fazla yükselmedi, bravo gigabyte'daki sayın baylar ) Elimden gelen en üst ayarları döşedim ancak bu kadar düştü. Poligon sayısı arttığında epey takılmalar oldu ama bu sistemle ve bu ayarlarla normal. Seninki? Hiç normal değil...

• Fps bi hareketlilik yoksa 15 civarı, aksiyon zamanında 9lara kadar düşüyor. Kesinlikle bir sıkıntı var ve çözümü de bulamayınca sinirlenip servise gönderdim biraz önce. Sadece istanbulda olduğu için ve ben ankarada olduğum için hiç istemiyordum. Bakalım onlar ne diyecek, gelişme olursa bilgileri paylaşırım. 1 hafta önce sorun yokken başlayan bi problem bana donanımsal gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba, bugün teslim aldım bilgisayarı. Ekran kartı arızalıymış, ücretsiz değiştireceklerdi ya da 100 dolara gtx770m e geçme şansım varmış ben de yükseltmiş oldum. Testleri yaptım herhangi bir sorun yok. Tam olarak neden bozulduğunu söyleyemediler ama ısı kaynaklı olabilir dediler. Kısacası garanti güzel bir şey :D

Yardımcı olanlara tekrar teşekkür ediyorum. Sorun yaşamadığım için de Monster'a (Fokus Bilgisayar) da bir teşekkür göndereyim burdan :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.