Sistemimde Tagan Easycon 480Watt güç kaynağı bulunuyor.7900GS ekran kartımı 9800GTX+ ile güncellemeyi istiyorum , yaptığım araştırmalara göre elimdeki psu yeterli görünüyor (emin değilim yinede).Esas öğrenmek istediğim;yeni kartta 6 pinlik iki adet güç girişi bulunuyor.Güç kaynağının kutusundaki kablolara baktığımda 6 pinlik girişlere benzer üç kablo var fakat uçlarına bakınca birinin kapalı olduğunu gördüm,? ayrıca kablolardan daha kısa ve ne işe yaradığını bilmediğim ek bi kablo uzantısı da cabası...Doğru kablo mudur değilmidir? Önümüzdeki günlerde kartı sipariş yoluyla almayı düşünüyorum yani bu değişikliği istemeyerek de olsa evde kendim yapacağım (becerebilirsem pek sanmıyorum ama :) Sistemim imzada görünüyor , her türlü öneri ve tavsiyenizi bekliyorum. Saygılarımla
Alacağın kartın kutu içeriğinde zaten güç girişi için gerekli olan molex-pcix güç konnektörü dönüştürücüsü mevcuttur... Dert etme tagan 480watt rahat yeter sistemine yalnız taganlar aşırı yükte patlıyor ben pek ısınamadım bu markaya
Kutudan iki adet 6 pinlik güç kablosu çıkıyorsa geriye tek sorun kalıyor bunu psu'daki doğru yere takabilmek :) Yanlış bi yuvaya takarsam karta veya bilgisayara bişey olur mu ? Öyle bi durum varsa hiç denemeyeyim... Cevap için teşekkür ederim
Yanlış bir yere takamazsın zaten... powerdan gelen molexi (plastik 4 kablolu uçlar fan ve cd-rom'lara taktığın) 6-8 pinlik pci-x konnektörün dişi molex diyebileceğim kısmına takıyorsun olay bu kadar basit Biraz anlatım bozukluğu oldu ama neyse mazur gör orucuz...
Anladığım kadarıyla yanlış yer diye bi ihtimal bile yok :) içime su serpildi , çok teşekkür ederim. Sparkle 9800GTX+ HDMI düşünüyorum.
Çok uzun süre Tagan 480w BE kullandım. Psu bana yetersiz kaldığı için arkadaşıma verdim ( Sattım gibi bir şey ) Şimdi de kendisi uzun süredir kullanıyor.
Taganlar bildiğim kadarı ile cidden iyi marka ancak bir ara distirübitör sorunu yaşamıştı Türkiye de. O sırada yine hatırladığım bazı garanti sorunları olmuş diye duydum ama bunlar sadece duyum ne kadar gerçek tam bilmiyorum.
Zamanın en "dayanıklı" psu larıydı. Çok uzun süre takip edemediğimden şimdi rakipleri ile arasındaki kalite farkları hakkında çok net bir şey demek benim için zor.
480w Tagan SLI yada CF yapmadıktan sonra ( O/C de de abartı olmaz ise ) bir çok sistemi rahatlıkla taşıyabilecek güçte olduğunu söyleyebilirim.
Kendi hesaplarıma dayanarak şu an kullandığım makinenin 215-230 Watt olduğunu sanıyorum, Tagan 480W kurtarabilir gibime geliyor. İki yıl önce bilgisayarı toplarken PSU ne almalıyım diye sorduğum kişiler Taganı tavsiye etmişlerdi,aldığıma da memnunum.Herhangi bir sorun yaşamadım PSU ile ilgili olarak. 2009 içersinde ki bir zaman diliminde PC toplayacağım, Tagan BZ serisi ilk bakacağım PSU'lardan olacak.