Şimdi Ara

Ekran kartı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bundan 2 sene önce eski ekran kartımı (HIS HD 5770 IceQ 5 Turbo 1GB 128bit GDDR5 PCIe ) değiştirip daha üst modele geçtim(Sapphire HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon) ve yeni ekran kartını takınca sadece oyun oynarken (her oyunda aynı) ekranda alttan yukarı doğru hareket eden paralel çizgiler belirdi ve hoparlörlerden cızırtı sesi gelmeye başladı aynı bir motor sesi gibi. Zamanında çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Bu olayı videoya çekip sizlerin görüşünü almak istedim, videoda o paralel çizgiler pek belli olmuyor ama canlı bakınca bariz bir şekilde ekranı bozduğu belli oluyor. Bunun sebebi ne olabilir eski ekran kartında böyle bir sorun yokstu. Format attım, driverleri güncelledim, monitörü kapatıp oyunu açtım, hoparlörleri çıkartıp denedim ama yine aynı. Sistem özelliklerim imzamda yazılı sadece monitörümü yazmadım Samsung SyncMaster 920NW' 19. Bu da ilgili video VİDEO İÇİN TIKLA

Şimdiden yardımlarınız için teşşekür ederim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tittoo -- 12 Kasım 2014; 0:03:26 >

• Ekran kartını farklı bir bilgisayarda denedin mi?
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Hayır denemedim, ama kendi bilgisayarımda başka ekran kartı(şu anki karttan daha düşük modeller 128bit ve 64bit) denedim bir sorunla karşılaşmadım.
  • tittoo T kullanıcısına yanıt
    Kartında problem var gözüküyor. Güncel sürücüleri kurduğunu varsayıyorum.
    Tam teşhisi koymak için kartı başka bir bilgisayarda deneyip aynı hatayı alman lazım.
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim yarın başka bir bilgisayarda deneyip sonucu bildiricem.
    Saygılar.

Not: Ekran kartında bu bahsettiğim iki sorundan başka herhangi bir sorunu yok, performans olsun ısınma olsun yüklendiğimde bile herhangi bi reset aşırı sınma görülmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tittoo -- 12 Kasım 2014; 1:04:34 >
  • tittoo T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    İyi akşamlar.
  • Ekran kartı sorunlu gözüküyor geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    AX6510 & 1 GB EKRAN KARTI
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Power kac watt ?

• phesix kullanıcısına yanıt
    Akasa 600 Watt. Powerin yetersiz olduğunu zannetmiyorum çünkü ilk aldığımda birsürü test yaptım ve çok zorladım, şimdi bile zorluyorum crysis/bf oyunları ultrada ve 2-3 saat durmadan oynuyorum, hiç kitlenme veya reset sorunu olmadı, sıcaklığı 40-45 derecelerde 70% fan hızında. Ya kasada kaçak var bunun sonucunda bu ses geliyor yada kart fabrika çıkışlı sorunlu, aradan 2 sene geçti garantisi de bitmiştir bende alıştım zaten :) hoparlörlerin sesini çok açmadıkça duyulmuyor anca 40% tan sonra sesi duymaya başlıyorum, monitördeki çizgilere de alıştım, 1-2 haftaya yeni monitör alıcam baktım sorun hala var ekran kartını yükselticem artık.
    Saygılar.
  • O zaman kartta sorun var gibi..garantiye gönderin.ki zaten yenisiyle değişir.göndermeden önce kartı deneyin.deneyecek pc yoksa kadıköydeyim yanıma gelin deneriz.

• Tam anlayamadım bu kartı yenimi aldınız daha önce aynı monitörde sorun oluyormuydu?Kartta sorun olduğunu düşünmüyorum.Benim tahminim vga dönüştürücüden kaynaklı bir sorun olduğu.
  • @phesix Teşekkür ederim, biraz uzağım size Lüleburgaz/KIRKLARELİ arkadaşımla konuştum onun bilgisayarında deniycem.
    @transmedia 2012' nin kasım ayında aldım kartı garantisi dolmuş olması lazım artık değiştirmezler sanırım, arkadaşın bilgisayarında deniycem zaman onun monitörü kullanıcam HDMI çıkışından bağlıycam bendeki VGA kablo, monitörümde HD olmadığından öyle kullanıyorum. Dediğiniz gibi sıkıntı girişlerdende olabilir tam emin olmak için başka pcde deniycem ozaman daha net bir sonuç çıkar.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tittoo

@phesix Teşekkür ederim, biraz uzağım size Lüleburgaz/KIRKLARELİ arkadaşımla konuştum onun bilgisayarında deniycem.
    @transmedia 2012' nin kasım ayında aldım kartı garantisi dolmuş olması lazım artık değiştirmezler sanırım, arkadaşın bilgisayarında deniycem zaman onun monitörü kullanıcam HDMI çıkışından bağlıycam bendeki VGA kablo, monitörümde HD olmadığından öyle kullanıyorum. Dediğiniz gibi sıkıntı girişlerdende olabilir tam emin olmak için başka pcde deniycem ozaman daha net bir sonuç çıkar.
    Saygılar.

Aslında tahminden öte ben eminim dönüştürücü kaynaklı olduğuna çünkü ekran kartında bu şekilde bir arıza verebilecek donanım yok.

• transmedia T kullanıcısına yanıt
    İşte höparlörlere yansıyan ses ve ekranda oluşan çizgiler temassızlık olduğunu veya biyerde kaçak olduğunu gösteriyor çünkü emin ol kartta maşallah başka hibir sıkıntı yok zamanında çok çektirdim kendisine banamısın demedi.
  • quote:

İşte höparlörlere yansıyan ses ve ekranda oluşan çizgiler temassızlık olduğunu veya biyerde kaçak olduğunu gösteriyor çünkü emin ol kartta maşallah başka hibir sıkıntı yok zamanında çok çektirdim kendisine banamısın demedi.

Ben hala ısrar ediyorum ekran kartının sağlam olduğunda.Eğer kabloda değilse de anakartta olabilir.Monitörü denerken kartıda farklı bi anakartta deneyin.
    Hocam aynı dediğiniz gibi çıktı . Sorun anakartta daha doğrusu ses kartında. Ben geceleri kulaklık kullanıyorum ve kulaklıkların girişi kasanın önündeki kapakta, bildiğiniz gibi kasanın önündeki ses çıkışını anakarta bi kablo ile bağlıyoruz, bende dedim sakın ses kartında olmasın sorun, hoparlörleri öne kulaklıkları geriye asıl ses çıkışının olduğu yere bağladım ve oyuna girip denedim o rahatsız edici cızırtı 95% gitti, artık sadece kulaklarımı hoparlörlere yaklaştığımda duyabiliyorum sesi. Bana bi ses kartı önerirmisiniz . Artık ses kartı bakıcaz ileride de işlemciyi yükseltirken anakartı da satıcam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Saygılar.

• quote:

Hocam aynı dediğiniz gibi çıktı . Sorun anakartta daha doğrusu ses kartında. Ben geceleri kulaklık kullanıyorum ve kulaklıkların girişi kasanın önündeki kapakta, bildiğiniz gibi kasanın önündeki ses çıkışını anakarta bi kablo ile bağlıyoruz, bende dedim sakın ses kartında olmasın sorun, hoparlörleri öne kulaklıkları geriye asıl ses çıkışının olduğu yere bağladım ve oyuna girip denedim o rahatsız edici cızırtı 95% gitti, artık sadece kulaklarımı hoparlörlere yaklaştığımda duyabiliyorum sesi. Bana bi ses kartı önerirmisiniz . Artık ses kartı bakıcaz ileride de işlemciyi yükseltirken anakartı da satıcam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Saygılar.

Sorunun çözülmesine sevindim Ses kartına gelince günlük kullanım içinhttp://www.vatanbilgisayar.com/sb-51-pci-ses-karti.html?srt=UP#genel-bakis iş görür.Tabi bütçeye göre daha uçukları da var

Fazla uçmaya gerek yok ses versin yeter hocam .
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.