Şimdi Ara

Ekran kartı için power supply yetersiz olursa ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı alacagım 250 W güç kaynağım var alacagım ekran kartı 350-450 W arası bişeydi sanırım bu güç kaynağı ile ekran kartını çalıştırırsam ne gibi sıkıntılar olabilir ?
    Bilgisayarcıma danıştım ekstradan 2 fan atarsan bi problem olmaz sadece 1 yıl felan ömrü azalır dedi performansta herhangi bi sıkıntı olabilir mi ? kasma olayları felan ?
    ekran kartının sitesinde 400 w ps ile besleyin diyor ama burada max. 66w güç çekişi diyor anlamadım biri bana açıklayabilir mi ?? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allame0904 -- 23 Ocak 2014; 14:02:48 >

• sistemini riske atma.Git sağlam bir psu al birgisayarcının lafıya yola çıkma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

sistemini riske atma.Git sağlam bir psu al birgisayarcının lafıya yola çıkma.

bende az çok anlıyorum elektronik işinden elektrik-elektronik okuyorum da ne gibi bi sıkıntı çıkarabilir ona göre hareket edicem yani eğer ısınma gibi bi problem oluyorsa fanlarla desteklerim soğuturum her şekilde performansta sıkıntı olur mu ?
  • Dediğin kart her neyse o PSU il ısınma problemi falan yaşamassın çünkü zaten opsu ile o karti isitcak kadar kullanamassin
    Ayrıca o PSU ile diğer bilsenletede zarar verirsin en iyisi o PSU yi değiştir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacid1987

Dediğin kart her neyse o PSU il ısınma problemi falan yaşamassın çünkü zaten opsu ile o karti isitcak kadar kullanamassin
    Ayrıca o PSU ile diğer bilsenletede zarar verirsin en iyisi o PSU yi değiştir

benim anlamadıgım bu ekran kartı max.66 w güç çekiyorsa 250 w PSU da ne sıkıntı oluyor ?
  • allame0904 A kullanıcısına yanıt
    hiçbişey olmaz. sistem en fazla kapanır... zaten kart boşta çalıştığında genelde max. gücünün 3de1i kadar güç çeker. normal olarak kullanırsın muhtemelen, ancak sistemin güç ihtiyacını arttıracak bir program veya oyun çalıştırdığında sistem yüksek performans moduna geçince, güç yetersiz gelirse otomatikman kapanır.

Bu arada o kart için ortalama 400W 'lık güç kaynağı önerilir, sistemin tamamı düşünülürse. Ancak ekran kartının tam performansta harcayacağı maksimum güç 150-200W civarıdır. 66W ibaresi tamamen yanlış...

mesela sapphire 6670 1gb'lık kartın güç ihtiyacı şurda verilmiş (sapphire'in kendi sitesinden alıntı)
    http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?psn=0001&pid=1240&lid=1#
    adamlar 400W kaynak tavsiye etmişler...

hele ki overclock etmeyeceksen fazlasına gerek yok...

ancak tabi ki 250W'lık kaynağı değiştirmen senin yararına olur, sistemi luzumsuz zorlamaya gerek yok. en kötü durumda güç kaynağı fazla ısınır ve kapasitörler veya trafosu yanar... tabi hoş bişey değil kısa devre fln olursa diğer parçalara da zarar verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 23 Ocak 2014; 14:18:32 >

• üstteki arkadaşın dediğini gibi güç konusu fakat güç kaynağın dandk birşey herhalde buda tüm sistemin riskidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU yeterli olur mu ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben o bilgisayarcının... ,..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 fan at demiş yaa... Kafasına atmak lazım fanı.. Ya da Mortal Kombat daki fatality gibi onu fanın içine atmak lazım..
  • teşekkür ederim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: allame0904

Ekran kartı alacagım 250 W güç kaynağım var alacagım ekran kartı 350-450 W arası bişeydi sanırım bu güç kaynağı ile ekran kartını çalıştırırsam ne gibi sıkıntılar olabilir ?
    Bilgisayarcıma danıştım ekstradan 2 fan atarsan bi problem olmaz sadece 1 yıl felan ömrü azalır dedi performansta herhangi bi sıkıntı olabilir mi ? kasma olayları felan ?
    ekran kartının sitesinde 400 w ps ile besleyin diyor ama burada max. 66w güç çekişi diyor anlamadım biri bana açıklayabilir mi ?? :S

o power ile sistemine herşey olabilir. tahminimce sıradan en az 3yıllık power olduğunu düşünürsek ve bunu kısa devre koruması falanda yoktur. birgün aniden bikaç parçan yanarsa buradaki yorum yapan arkadaşlara sorumluluk yükleme derim. ha o kartı çalıştırmazmı çalıştırır bir çok problemde beraberinde gelir. sistem kurarken yapılan en büyük yanlış power üzerinde durmamak oluyor maalesef sonuç olarak kasayı kucağına veriyor.

• benim bir kere psum yandı diskim bozuldu ve bilgileri kurtaramadım bu riskde var
  • giçbir psu yazdığı değeri veremez 150 - 200 watt verir seninki bu sisteme yeterli olurmu bilmem ekran kartını yazarsan iyi olur ama arkadaşın dedeiği gibi en fazla sistem kapanır bence
  • Bilgisayarı açarsın açmasına da oyunlara girince bilgisayar kitlenebilir, senin psu büyük ihtimal ofis bilgisayarı psusudur sen hiç riske atma al bir tane 400 watt işini görsün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.