Şimdi Ara

Ekran kartı için psu yeterli olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartı alacağımı düşünmüyordum psu yandığı için XILENCE Xp400W almıştım.
    Şİmdi XFX Radeon HD5770 almayı düşünüyorum. Elimdeki psu yeterli gelirmi ??

Alacağım ekran kartı:

Elimde olan PSU:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatepson -- 14 Şubat 2011; 0:17:56 >

• en az 450w lazım bu karta

Edit: hatta en sağlıklısı 500w yeterli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheuA -- 14 Şubat 2011; 0:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheuA

en az 450w lazım bu karta

Edit: hatta en sağlıklısı 500w yeterli olur

500w ile 4870 bile çalıştırır,o kartı çok rahat kaldırır o psu bence.o kadar yüksek wattlara gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • yani yeterli seviyede olursa şimdilik daha sonra değiştiririm zaten psy için boşuna düşük bi ekran kartı almak istemiyorum
  • diğer bileşenleri bilmiyoruz ama hız aşırtma yapıp sistemi çok fazla yormadığın sürece rahat rahat yeter sıkıntı yapma.
  • Sistemim şöyle ;
    ASUS P7P55D-E LX
    İNTEL İ3 3.2 Ghz
    Hi-Level 2Gb 1600Mhz
    Xılence 400w Psu

Buna ek olarak XFX HD5770 almayı düşünüyorum işte
  • 460W Cooler Master ile bir arkadaşım 5-6 ay o.c ile kullandı bu kartı kullanırsın sorun olmaz ama o.c falan yapma bence
  • YETER ama sınırlarda olur xilence kötünün iyisidir
  • Yeter ama genede almisken bi ustunu al hiz asirtma felan yaparsan kafan rahat olur
  • Almış artık yapacak bişey yok..

5670 için bile en az 450W bir güç kaynağı tavsiye edilir o yetmeyeceğinden değil tavsiye içindir..

5770 100W güç tüketen bir ekran kartıdır..

işlemciyle birlikte 12V kanalından 250w ve üzeri verebilen bir güç kaynağı olması yeterli gelecektir..

5770 yerine 6850 almanızı tavsiye ederim güç tüketimleri aynı sayılır..(fiyat olarakta uygun 300lira civarında satılıyor..
  • O/c yapmazsan o güc kaynagı 5770 i kaldırır
  • hız aşırtma felan yapmam büyük ihtimal teşekkürler bilgiler için.
    6850de benim bütçeye biraz pahalı 350-400 arası satılıyo 5770 bile benim için pahalıda gene bişeyler yapıp alıcam
  • Feel kasalardan çıkan üzerinde 550W yazan gerçek gücü belkide 350 W olan güç kaynağıyla sorunsuz olarak daha fazla güç gerektiren 4870 i dahi çalıştırmaktayım. Sorun çıkacağını sanmam.
  • bide XFX yerine Sapphire alsam dahamı iyi olur sizce?
    MArka önemlimi chipset genelde aynı değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatepson

hız aşırtma felan yapmam büyük ihtimal teşekkürler bilgiler için.
    6850de benim bütçeye biraz pahalı 350-400 arası satılıyo 5770 bile benim için pahalıda gene bişeyler yapıp alıcam

şimdiden hayırlı olsun yeni kartın. bütçen düşük ise vtx 5770 modelini alabilirsin. diğer 5770 lere sakın o kadar para verme dediğim kart da özel soğutmaya sahip çünkü. 230-235 tl ye bulabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatepson

bide XFX yerine Sapphire alsam dahamı iyi olur sizce?
    MArka önemlimi chipset genelde aynı değilmi?

markaya fazla takılma derim. hele 5770 serisinde hiç takılma. kart seri olarak zaten çok serin çalışıyor ve düşük güç tüketiyor. sonuçta 2 yıl garantili mal alıyorsun. üst mesajda dediğim gibi en ucuz hangisi ise onu al.
  • teşekkürler arkadaşlar herkesin kandili mübarek olsun hayirli günler dilerim.
  • oc yapmadığın sürece rahatlıkla yetecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Almış artık yapacak bişey yok..

5670 için bile en az 450W bir güç kaynağı tavsiye edilir o yetmeyeceğinden değil tavsiye içindir..

5770 100W güç tüketen bir ekran kartıdır..

işlemciyle birlikte 12V kanalından 250w ve üzeri verebilen bir güç kaynağı olması yeterli gelecektir..

5770 yerine 6850 almanızı tavsiye ederim güç tüketimleri aynı sayılır..(fiyat olarakta uygun 300lira civarında satılıyor..

abi aynı sorun bendede var sistem topluyorum elimde onceden kalan xilence xp400w aynı psu var 120mm red wings fanlı hd 6850 alıcam sapphire yoksa powercolor olucak neyse.

400w falan ama ne kadarı gercek 4002 hd 6850'yE yetermi bi cevaplarsanız cok sevınırım?

özellıkler şöyle ki:[simage][/simage]

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.