Şimdi Ara

Bu sisteme ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ASUS M4A785TD M -EVO
    HI-LEVEL- 2 GB DDR3 1600MHZ *2
    300 WATT PSU ( MARKASINI ŞUAN HATIRLAMIYORUM AMA EKLERİM.)

Arkadaşlar en acilinden bir ekran kartına ihtiyacım var. BF3 MW3 FIFA 12 NBA 2K12 vs. Yeni çıkan oyunları 1920*1080 olarak LCD tv' imde sorunsuz oynayacağım bir ekran kartı tavsiyesine ihtiyacım var. Sıfır kadar ikinci el performanslı kart önerilerine de açığım. Bir an önce kararımı verip kartı satın almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bütçe 500 - 750 TL olabilir. Performanslı, bu sistemin kaldırabileceği en iyi kartları yazın fiyatı revize de ederim gerekirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatakoZ -- 21 Kasım 2011; 21:18:04 >

• GTX570 alınabilir o bütçe ile. Ama PSU sorun yaratabilir, HD6950 en mantıklı seçim olur.

Daha ucuz bişeyler için bknz. imza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 21 Kasım 2011; 15:28:59 >
  • Arkadaşım 6900 serisinden paranın yettiği hangisiyse onu al.Hiç farketmez.
  • Bencede 69 serisini al hem güncel, hem daha iyi
  • Önce PSU. Yeni alıyorsanız da 500w değil de 50 TL fazla verip 40a üzerinde 12v kanal değeri olan 600w PSu şiddetle tavsiye ederim.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. peki amd 6900 serisi mi yoksa nvida gtx460 vs. mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Önce PSU. Yeni alıyorsanız da 500w değil de 50 TL fazla verip 40a üzerinde 12v kanal değeri olan 600w PSu şiddetle tavsiye ederim.

Sistemi sıkıntıya sokma 600w al diyorsun yani hocam öyle mi? 450w' da çalışmaz mı peki bu konuştuğumuz kartlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatakoZ

quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Önce PSU. Yeni alıyorsanız da 500w değil de 50 TL fazla verip 40a üzerinde 12v kanal değeri olan 600w PSu şiddetle tavsiye ederim.

Sistemi sıkıntıya sokma 600w al diyorsun yani hocam öyle mi? 450w' da çalışmaz mı peki bu konuştuğumuz kartlar?

Çok hırpalanmamış ise PSU 6850 olabilir. 6870'i de 450w PSu ile çalıştırıyorum diyen çıkar. Hatta benim 450w üst düzey diyen olur. Oysa ki üst düzey denince:
    80+ gold diye bir ibare vardır. Genelde 850w seviyesinde bu tercih edilebilir. 150-160 TL gibi fiyatlara 600w PSu bulabilirsiniz. Eksen'de kanalbaşı 22,5 a değerli 630w raidmax var uygundur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 21 Kasım 2011; 15:54:16 >

• İşlemciniz düşük kalıyor biraz, bence satıp 2.el L3 cache'li Phenom II X4 cpu alırsanız daha iyi olur, belli seviyenin üzerindeki ekran kartlarını sınırlar işlemciniz.

Normalde önerim max 750 TL için;

166 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-essential-600w-80-plus-single-rail-42a-guc-kaynagi.html

527 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-gtx560-ti-twin-frozr-ii-oc-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

693 TL yapar.

60 TL kalır, işlemcinizi satıp (X4 620'yi) üstüne eklersiniz 200 TL'ye kadar 2. el Phenom II X4 alırsınız.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 21 Kasım 2011; 16:41:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

İşlemciniz düşük kalıyor biraz, bence satıp 2.el L3 cache'li Phenom II X4 cpu alırsanız daha iyi olur, belli seviyenin üzerindeki ekran kartlarını sınırlar işlemciniz.

Normalde önerim max 750 TL için;

166 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-essential-600w-80-plus-single-rail-42a-guc-kaynagi.html

527 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-gtx560-ti-twin-frozr-ii-oc-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

693 TL yapar.

60 TL kalır, işlemcinizi satıp üstüne ekelrsiniz 200 TL'ye kadar 2. el Phenom II X4 alırsınız.

Çok teşekkürler. İşlemcim AMD olduğu için ati chipsetli bir kart daha iyi olmaz mı sizce?

• Rica ederim.

O şekilde düşünmeyin AMD + Ati yada Intel + Nvidia olmalıdır diye bir şey olmaz, X4 955 B.Ed. gibi bir cpu ile GTX560Ti güzel ikili olur bence

Ekleme: Anakartınız ile büyük ihtimalle işlemciyi (X4 955) voltajsız 3.7ghz'e kadar da o.c yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 21 Kasım 2011; 16:53:22 >
  • quote:

Rica ederim.

O şekilde düşünmeyin AMD + Ati yada Intel + Nvidia olmalıdır diye bir şey olmaz, X4 955 B.Ed. gibi bir cpu ile GTX560Ti güzel ikili olur bence

Ekleme: Anakartınız ile büyük ihtimalle işlemciyi (X4 955) voltajsız 3.7ghz'e kadar da o.c yapabilirsiniz.

Peki işlemci değiştirmeyip, x4 620 2.6 ghz üzerinden oc ye girsem? Gerçi kurcaladım biraz da 3.0 ghz ye çekemedim henüz.
  • işlemciyi değiştirmene gerek yok 3.6 ghz seviyesine gelirse arada çok bi fark kalmaz.

İnceleyen arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum çok güzel bir inceleme olmuş burdan farka bakabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_40440384/tm.htm
  • ekran kartına 500-750 lira ayırana kadar iyi bir psu al derim. zaten o ayarda alacağın ekran kartı en az 170w çekecek .

ramlerde 2gb ise yükseltmek lazım .
  • Arkadaşlar bu arada kasayı açayım dedim manzara kötü psu 300w mış Her halukarda değişecek bu. İşlemciyi doğru dürüst overclock yapamıyor voltajı fazla arttıramıyordum. Sorunun kaynağı belli oldu.
  • 300w mı çok pis parçalanır o tam pencerelik
  • quote:

Orijinalden alıntı: shui

300w mı çok pis parçalanır o tam pencerelik

Parçalamasın, Casper veya Exper'e versin, arkadaşın elini öper ayağına sarılırlar, "Sayende bir müşterimiz daha kasa sahibi olacak" diye... Dünyanın bütün 300W OEM PSU'larını depolamış olmalarından korkuluyor.

Edit: Aman konuyu değiştirmiş olmayayım.
    PSU candır. PSU cihaza can verir. Bayramda ilk kimin elini öpüyorsanız PSU da öyle bir duruma tekabül eder. Ben bu konuyu aşırı abartıp 1200W aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 21 Kasım 2011; 23:50:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PatakoZ

Arkadaşlar bu arada kasayı açayım dedim manzara kötü psu 300w mış Her halukarda değişecek bu. İşlemciyi doğru dürüst overclock yapamıyor voltajı fazla arttıramıyordum. Sorunun kaynağı belli oldu.

bendede 250 watt var 2.60 ghz işlemcimi 3.90 yaptım, bide psu aldımmı harikalar yaratacağım
  • İşlemciye o.c yaparak az da olsa işi götürürsünüz ama satabiliyorken kalan bütçeye de ekleyerek üstüne Phenom II alın, L3 cache çok önemli olmasa da bazı oyunlarda sizi sıkıntıya sokabilir hatırlatıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Kasım 2011; 0:03:25 >
  • quote:

İşlemciye o.c yaparak az da olsa işi götürürsünüz ama satabiliyorken kalan bütçeye de ekleyerek üstüne Phenom II alın, L3 cache çok önemli olmasa da bazı oyunlarda sizi sıkıntıya sokabilir hatırlatıyım.

Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz için çok teşekkürler. Şimdilik PSU ve Ekran kartı önceliğim. Eğer işlemcim beni zorlarsa onu da değiştiririm. Önce bir önümü görmek istiyorum. Ekran kartı olarak 6950 düşünüyorum. Yalnız marka konusunda kafam karışık.Önerilerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.