Şimdi Ara

ekran kartı için tavsiyede bulunabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ekran kartı için tavsiyede bulunmanızı isteyecektim.
    ana kartım MS7387
    işlemci dualcore E2160 1,80Ghz/1M/800/06 (işlemciyi yenilemeyi düşünüyorum uygun bulabilirsem)
    ramlerim ddr2 ekran kartınıda ddr2 mi almam gerekiyor yoksa ddr3 te farkedermi?
    windows xp 32bit kullanıyorum ekran kartlarınıda 32bit olanlarına bakmam gerekiyor yoksa 128bit falan farkedermi?
    yardımlarınızı bekliyorum.

• Merhaba,

1 - Anakartrında PCI-EXPRESS slotu mevcut bu demek oluyor şu andaki güncel kartların hepsini kullanabilirsin. Bu geniş bi konu 80tlden 7000 TL ye kadar ekrankartı mevcut :) Ancak sistemin diğer özellikleie bakıldıgında ve senın beklentilerine göre en fazla 200 Tlye kadar bi kart alabilirsin.

2- Anakartın ram desteğinin ddr2 veya ddr3 olması ekranakrtının ramleriyle alakalı değildir. Pekçok güncel ekrankartında DDR5 ram kullanılmaktadır. Normal ramlerde DDR5 diye bir sınıf yok.

3 - İşletim sistemyle ekrankartının bitinin alakası yoktur. 32 bit işletim sisteminde 256 bit ekrankartı dahi kulanabilirsin. Ancak 32 bit işletim sistemi senin bilgisayarındaki Normal rami sınırlandırır . 32 bit işletim sisteminin Ram desteği 3 Gb dır. İlerde bilgisayarını yenileyip 8 GB ram takacaksan kesınlıkle 64 bit kullanmalısın.

Ekrankartı alırken dikkat etmen gereken en önemli hususlardan biri powersupply'dir Bilgisayar parçaları içinde en yüksek akım çeken parça ekran kartıdır. Bu yüzden kart almadan önce PSU nun WATT değerini bilmen gerekir. Örneğin 300W psu varsa giriş seviyesindeki ekrankartlarının bir çoğunu destekler. Ama 500W varsa orta segment kartlarıda kullanabilirsin. Ekran kartlarının Minimum Watt desteği kutularında veya internette yazar.

Biraz oyun oynuyorsan bu bilgisayar için. GT430 veya HD6570 gibi modeller alabilirsin. Tabi bunlar günümüz oyuncularının yüzüne bakmıcağı kartlardır. Beni,m tavsiyem o PC ye fazla masraf yapma. Düzgün bi sistem toplayıp taksitle öde. :) Mesela Vatanbilgisayarlarda toplama pc yapabilirsin. Asus gibi kaliteli markalarıda satıyorlar. 3 yıl garantili fln. Hiç sıkıntı çekmezssin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-hd6570-2gd3-l-hd6570-gddr53-2gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65476

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-engt430di1gd3%28lp%29-gt430-gddr3-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=49009

• 2. elden 8600gt'den tutup 5670' e kadar bakabilirsiniz fazlası zarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnzxxl

iyi günler herkese
    ekran kartı için tavsiyede bulunmanızı isteyecektim.
    ana kartım MS7387
    işlemci dualcore E2160 1,80Ghz/1M/800/06 (işlemciyi yenilemeyi düşünüyorum uygun bulabilirsem)
    ramlerim ddr2 ekran kartınıda ddr2 mi almam gerekiyor yoksa ddr3 te farkedermi?
    windows xp 32bit kullanıyorum ekran kartlarınıda 32bit olanlarına bakmam gerekiyor yoksa 128bit falan farkedermi?
    yardımlarınızı bekliyorum.

Bence komple yeni sistem alın.
  • tavsiyeleriniz için çok çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.