Geçen gün ekran kartımın fanı bozulduğundan ve ona uygun fan olmadığından yeni daha güçlü bir ekran kartı aldım (palit gts 250 e-green www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1253) Ancak bunu aldıktan sonra ekranda oyun açtığım vakit (starcraft 2 örneğin) yada flash site açtığım vakit (grooveshark.com gibi) sistem ya kilitleniyor yada görüntü acayip şekilde bozuluyordu. Bende sıcaklıktan ötürü olduğunu düşündüm ve test yaptım. Testte normal başlangıç 44 C olmasına karşın oyuna girdiğim vakit 85-90 C arası sıcaklığa çıkıyor ve bi süre sonra makina kilitleniyor. Anca kasanın kapağını açıp yanına koca vantilatoru koyunca sıcaklıgı dengeletebiliyorum ve kapanma durumu oluşmuyor.
Kasanızın markası ve modeli nedir?
Yeterli miktarda fanınız yoksa bu sorun elbette oluşacaktır. Ancak yaz aylarını da yavaş yavaş geride bıraktığımız şu dönemde, ekran kartınızın bu denli ısınması normal gözükmemektedir. Kartınızı farklı bir bilgisayarda test ediniz. Sorun devam ettiği takdirde garantiye göndermenizde yarar vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
Yeterli miktarda fanınız yoksa bu sorun elbette oluşacaktır. Ancak yaz aylarını da yavaş yavaş geride bıraktığımız şu dönemde, ekran kartınızın bu denli ısınması normal gözükmemektedir. Kartınızı farklı bir bilgisayarda test ediniz. Sorun devam ettiği takdirde garantiye göndermenizde yarar vardır.
Dediğin gibi sanırım ekran kartında problem var çünkü başka makinede denedim onda da problem yarattı. Teşekkürler yardımın için.
quote:
Orijinalden alıntı: Slayer777
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
Dediğin gibi sanırım ekran kartında problem var çünkü başka makinede denedim onda da problem yarattı. Teşekkürler yardımın için.
Rica ederim.
Fan problemleri ekran kartlarında sıklıkla yaşanan sorunlardandır. Garantiye göndermeden önce özellikle sorununuzu belirtin.