Şimdi Ara

Ekran kartı Isınma Sorunu MSI Armor Rx570 4GB OC 256 BİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Henüz 1 ay oldu cihazımı toplayalı fakat ekran kartım oyunlarda fanlarını otomatik ayarlamıyor ve %24'lük bir performansta fan dönüyor. SpeedFan ve MSI Afterburner programlarıyla fan hızını arttırsam bile olağan dışı bir sıcaklık var 2 fan ekran kartında tam yükte yeterli gelmiyor. Kıçı kırık 2 GB lık eski ekran kartları bile Gta V'i çatır çatır kasmadan oynatırken bizimki ısınıyor kastırıyor çıldırtıyor. Bu fanların haricinde kasadaki ısıyı atmakla görevli orta büyüklükte 3 adet ışıhlı mışıhlı fanlarımda var :) Ama malesef sorunu çözmüyor.

Fanların hızını arttırdığımda başıma ağrılar giriyor artık o derece bir ses var. Hadi gülü seven dikenine katlanır diyelim ama bu kadar anormal bir ısıya yükselmesine rağmen fan devrini arttırmaması çok ilginç değil mi? Bu Ekran kartı ile ilgili deneyimleri olan kişiler benimle paylaşabilirler mi rica etsem. Herkese iyi forumlar şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Kart:MSI ARMOR RX570 4GB OC 256 Bit

Boşta sıcaklık değeri aşağıdadır:

Ekran kartı Isınma Sorunu MSI Armor Rx570  4GB OC 256 BİT

• bu ısı yük altında değermi boşta değermi?
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Boşta oyundan çıkış yapalı yaklaşık 15 dakika oldu sonrasında aldığım ısı değeri. Afterburner ile bir ayarlama yaptım fanın devir dengesini sağlamak için ama yinede normalin üzerinde ısınıyor. Keşke 590 Pulse Sapphire alsaydım. Bunda da kazığı taktılar bana ya neyse. Msı en çekindiğim markalardan biri bu konuda zaten. Kendi topuğuma sıkmış oldum sanırım.
  • boşta bu ısı gayet normal.

yük altında 80-90 olmuyorsa problem olmaz 55-60 normal değer yük altında
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Zeki hocam desteğin için çok teşekkür ederim öncelikle. Parçanın ömrünü uzatmak adına ısı değerinin çok yüksek olmaması benim için çok çok önemli. Elimden geldiğince korumam gerekiyor. Bir sorum daha olacak aslında kasadaki hava sirkülasyonu hakkında. Satın aldığım kasadaki mevcut fanların hepsi dışa hava akışı sağlıyor. Toplamda 3 adet fan var kasa hava akışını yönlendiren ve hepsi dışarı atıyor. Bunlardan ikisini giriş birini çıkış olarak ayarlamam daha mı iyi olur yoksa mevcut satın aldığım hali ile standardını bozmadan hiç dokunmadan mı kullanayım. Daha önceki kasamda 1 hava girişi bir hava çıkışı sağlanacak şekilde iki fan kullanıyordum. Fan açıları çok iyi olduğu için oyunlarda bu derecelere çıkmıyordu aslında. Aklıma buda takılıyor.

Yeni nesil ekran kartlarının ısı olarak bu yüksek derecelere çıkması hakkında ufak tefek okuduğum yazılarda normal görünüyor. Belki de bana anormal geliyor. En son Zotac 9800GT kullanmıştım sene 2010'lar tabi... :) Neyse sakınan göze çöp batarmış çok fazla üstüne düşmicem. Video içerikleri hazırlamak ve oyun oynamak için biraz yoracağım kartımı ve yakmadan uzun ömürlü kullanmak istiyorum. Umarım hakkını vererek kullanabilirim...

• hava sirkülasyonu önemli kasanın ön tarafında fan varsa o içeriye üflesin diğer iki fan nerede bilmiyorum onlarda dışa üflesin düzgün akış bu şekilde sağlanır.

ısı olayına gelince dediğim gibi değerlerin norml seviyede.
    zaten sistem fazla ısınırsa artık ekran kartlarıda akıllı olduğundan sistemi durduruyor zarar vermeden kapatıyor sistemi.

güle güle kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GALAX GTX 1060 6 GB EKRAN KARTI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.