Şimdi Ara

Ekran kartı ısınmıyor ama ekran kapanıyor ve bilgisayar çalışıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle yardım edenlere teşekkür ederim.

işlemci : i5 4670k

anakart :asus z87 a

ekran kartı : power color hd 7850 pcs+

ram :CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ

Herhangi bir oyunda(cs 1.6 da dahil) ekran kartını zorlamıyan bir şeyde ekran gidiyor kasa çalışır vaziyette ekran kartının ısısı düşük (38 dereceyi geçmiyor bazen 45 bazen 50 derecede) ama kapanıyor genede, çok sıkıldım bu sorundan yepyeni sistem topladım yepyeni diriverlar ama nafile.

ekran kartının diriverını tekrar tekrar yükledim en güncelini..

Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

• Başka bir cd ile windows kurmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albaywolf

Başka bir cd ile windows kurmayı denediniz mi?

Yok :s ondanmıdır diyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desolte

quote:

bence alakası yoktur. ekran kartınızda overclock varsa muhtemelen ondandır değilse power yük altında yetmiyordur
  • desolte kullanıcısına yanıt
    aynı problem bende de var... tabi benim sistemim seninkinde çok daha eski... hiç kasacak birşey açık değil iken ekran birden kapanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. pc'yi kapatıp yeniden açtığında ise kendi kendine kapanıp kapanıp açılıyor. RAM'ler değiştirmiştim zamanında ama değişen birşey olmadı.

bu pc yi aldığım ilk günden beri var zaman zaman sıklığı artıyor zaman zamanda hiç olmuyor.

bence sorun güç kaynağında çünkü bu problem yaşandığında pc'yi kapatıp kasanın güç kablosunun çıkartıp 2-3 saniye bekleyip yeniden takıyorum ve pc açılıyor. yetersiz kalıyor sanırım. diğer bir seçenek ise ekran kartı..şu an bende HD4830 var.

2. tespitim ise.. mozilla ile chrome aynı anda açık ise 10-15 dk sonra yine aynı hatayı veriyor. ne alaka diyeceksiniz ama oyunlarda kapanmayan PC bu 2 browserı aynı anda açınca nedense kapanıyor.

benim güç kaynağı 550 Watt... bunu 650 Watt'a yükselteceğim.

sistem ise özetle ;

q8300, 4 gb ddr2 ram patriot, 1 gb 4830 ekran kartı,550 watt güç kaynağı

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

quote:

bence alakası yoktur. ekran kartınızda overclock varsa muhtemelen ondandır değilse power yük altında yetmiyordur

Overclock yok psu 650 w 80+bronze 500 w yazıyor ekrankartının sitesinde yetiyordur bence

• quote:

Orijinalden alıntı: uonum

aynı problem bende de var... tabi benim sistemim seninkinde çok daha eski... hiç kasacak birşey açık değil iken ekran birden kapanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. pc'yi kapatıp yeniden açtığında ise kendi kendine kapanıp kapanıp açılıyor. RAM'ler değiştirmiştim zamanında ama değişen birşey olmadı.

bu pc yi aldığım ilk günden beri var zaman zaman sıklığı artıyor zaman zamanda hiç olmuyor.

bence sorun güç kaynağında çünkü bu problem yaşandığında pc'yi kapatıp kasanın güç kablosunun çıkartıp 2-3 saniye bekleyip yeniden takıyorum ve pc açılıyor. yetersiz kalıyor sanırım. diğer bir seçenek ise ekran kartı..şu an bende HD4830 var.

2. tespitim ise.. mozilla ile chrome aynı anda açık ise 10-15 dk sonra yine aynı hatayı veriyor. ne alaka diyeceksiniz ama oyunlarda kapanmayan PC bu 2 browserı aynı anda açınca nedense kapanıyor.

benim güç kaynağı 550 Watt... bunu 650 Watt'a yükselteceğim.

sistem ise özetle ;

q8300, 4 gb ddr2 ram patriot, 1 gb 4830 ekran kartı,550 watt güç kaynağı

Senin durum daha kötüymüş, yav bu soruna bir türlü çozüm bulamadım acaba parça uyumundanmıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu ?

• Aklima gelen ilk ihtimal donusturucu kablonun hasarli oldugu ve monitor ekran karti arasinda kisa devreye sebep oldugu.. Baska bir kablo deneyebilir misiniz? Eger sorun bundan degilse abartmiyorum donanimsal herseyden olabilir, bozuk bir tane donanim her seyi etkileyebilir. Donusturucu kablodab sonuc alamazsaniz bir bilgisayarciya goturun cozer sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Aklima gelen ilk ihtimal donusturucu kablonun hasarli oldugu ve monitor ekran karti arasinda kisa devreye sebep oldugu.. Baska bir kablo deneyebilir misiniz? Eger sorun bundan degilse abartmiyorum donanimsal herseyden olabilir, bozuk bir tane donanim her seyi etkileyebilir. Donusturucu kablodab sonuc alamazsaniz bir bilgisayarciya goturun cozer sorunu

Vga ve şu beyaz kafa dönüştürücüyü diyorsan var onlar bi bakayım soğolun.

• Hocam bence psu sana küsmüş.böyle kaliteli bir işlemciye nasıl böyle dandik bir malzemeden yapılmış ekran kartı kullanırsın diyor:)hocam bağlantı kablolarında değilse psuda.ayrıca en uygun zamanda asus 7850 al.yazık değilmi o bilgisayara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

Hocam bence psu sana küsmüş.böyle kaliteli bir işlemciye nasıl böyle dandik bir malzemeden yapılmış ekran kartı kullanırsın diyor:)hocam bağlantı kablolarında değilse psuda.ayrıca en uygun zamanda asus 7850 al.yazık değilmi o bilgisayara

benim tek almadığım parca o hediye gibi oldu bende aldım taktım, psu kablolarında sorun yok 650 w 80+ bronze yetmiyomudur.
  • quote:

quote:

Hocam bence psu sana küsmüş.böyle kaliteli bir işlemciye nasıl böyle dandik bir malzemeden yapılmış ekran kartı kullanırsın diyor:)hocam bağlantı kablolarında değilse psuda.ayrıca en uygun zamanda asus 7850 al.yazık değilmi o bilgisayara

benim tek almadığım parca o hediye gibi oldu bende aldım taktım, psu kablolarında sorun yok 650 w 80+ bronze yetmiyomudur.

Hocam kablo derken ekran kartı bağlantı kabloları demek istedim.psu yetmeme sorunu değil.psuda bir arıza olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam kablo derken ekran kartı bağlantı kabloları demek istedim.psu yetmeme sorunu değil.psuda bir arıza olabilir.

Anladım psu yu yeni alldım coler master gx 650 80+ bronze vatan bir problem ok dedi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım psu yu yeni alldım coler master gx 650 80+ bronze vatan bir problem ok dedi.

Peki sorun neymiş

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki sorun neymiş

Yok ben daha önce sorunun psudan kaynaklandığını düşünüp psu yu götürmüştüm psuda problem yok demişti ama ben pcyi bilgisayarcıya götürecek sorunu bulursam cvp yazarın burdan pek bir sonuç alamadık :s

• ekran kartı çalışmaya devam ediyor mu peki ? fan varsa üzerinde ordan anlayabirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungcerit

ekran kartı çalışmaya devam ediyor mu peki ? fan varsa üzerinde ordan anlayabirsin

Çalışıyo çalışıyo hatta fan deli gibi dönüyor tam ekran gittiği anada 100% gibi ses geliyor ama ekran kartı buzgibi.

• psu dan kaynaklı olacağını sanmıyorum bilgisayarınızda kaç adet ram var 2 tane yada 2 üzeriyse hepsini çıkartım tek ram ile çalıştırmayı deneyin birde.Ramların 1 tanesindeki sorun komple etkiler sistemi birde öyle deneyin bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungcerit

psu dan kaynaklı olacağını sanmıyorum bilgisayarınızda kaç adet ram var 2 tane yada 2 üzeriyse hepsini çıkartım tek ram ile çalıştırmayı deneyin birde.Ramların 1 tanesindeki sorun komple etkiler sistemi birde öyle deneyin bakalım

2 ram var crosair vetange 1600 mhz toplam 8 gb overclok tamam çıkarıp öyle denerim sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.