Şimdi Ara

Ekran kartı montaj işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler öncelikle. Bugünkü vatan indiriminde xFx marka bir hd 6850 aldım. Ben kartı tek güç girişli zannederken 2 girişli çıktı ve psumda sadece 1 tane 6 pin olduğu için molex kullanarak takmaya çalıştım. Sorun şu ki, daha önce üst düzey bir kartı takmadığım için yanlış takmış olabileceğimden şüpheleniyorum.

Bu resim 4 pinlik girişlerin ilk hali. Gördüğünüz gibi sadece 1 tanesi Psu'yla doğrudan bağlantılı diğerleri ise ondan çıkan kablolarla besleniyor. Burada bir sakatlık var mı?Bu arada psu FSP saga 2 500w 80 bronz.

Bu da taktıktan sonraki resim. Molex çeviricilerini psuyla bağlantılı olan ilk 4 pinlik girişe ve devamında gelen diğer 4 pinliğe taktım, en sonda ise gpuya taktım. Doğru mudur bu?

• Saga II 500w ın 2 tane mi 12v kanalı var yoksa tek mi eğer tek kanalsa sorun olmaz
  • Kartın resmi varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtsr35

Saga II 500w ın 2 tane mi 12v kanalı var yoksa tek mi eğer tek kanalsa sorun olmaz

İki tane 12V 18 amper var.

Sesion kartın resmi

• 18 amper tek kanaldan yeterli olur zaten 6850 ye bagladıgın şekilde de bir sorun yok zaten kart normal çalışmıyor mu şu anda
  • Konu ile alakasız ama ilk resimde Psu yazısına çok güldüm O nasıl bir yazıdır hocam
  • Kart normal çalışıyor da performans istikrarsız olunca yanlış takıp takmadığımdan şüphelenmiştim. Örneğin BF 3 ve Bad Company 2 yüksek detay ve fulll hd kasmazken, Gta 4, bulletstorm ve özellikle skyrim performansı kötü. Format atmadan gts 450 mi çıkartıp bunu taktım ama driver sweeperla artıkları temizledim.

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Konu ile alakasız ama ilk resimde Psu yazısına çok güldüm O nasıl bir yazıdır hocam
    Paintle bu kadar oluyor ;p en azından okuyabilmişsin orayı bu da benim için başarıdır. ;3

• İlk resim den şimdi gördüm tek kanaldan baglamışsın molexleri istersen birini diğer kanaldan bagla gpu ya.GTA4 teki sorun büyük ihtimalle yazılımsaldır bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtsr35

İlk resim den şimdi gördüm tek kanaldan baglamışsın molexleri istersen birini diğer kanaldan bagla gpu ya.GTA4 teki sorun büyük ihtimalle yazılımsaldır bu arada

Sorun şu ki tüm molex kabloları resimde gösterdiğim gibi tek kanal üzerinde yani 1 tanesi doğrudan psudan alıyor, diğerleri de ondan çıkan kablolarla besleniyor. Bu bir sorun yaratır mı psu değiştirmeli miyim?
  • Psu bu ekran kartına ve sistemize yeter iciniz rahat olsun btf3 de sorun yoksa gta4 de zatennoyun sorunlu kafiniza takmayın gta4 de yamaları yuklemelisiniz
  • Hocam kartın hayırlı olsun güle güle kullan. Hiç de canını sıkma 6950(ocsiz ama yapsam sorun olacağını sanmam) + 965be 3.8ghz + 2 hdd raid kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
  • İyi dilekleriniz için sağolun. Hocam merak ettiğim molexle karta bir zarar gelip gelmeyeceği. Benim psunun bağlantıları bana biraz sakat geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.