Şimdi Ara

Ekran Kartı'nın Ram'i Kullanmasını Engellemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, sorunum şu, Önce hikaye kısmı:

Dün akşam, kardeşimin gamepad'ini XP'ye algılatamayınca, tutup Windows 7 Ultimate'i yükledim. Zor da olsa gamepadi algılatıp çalışabilir hale getirdikten sonra, ancak bugün kendi oyunuma bakabilme fırsatım oldu (COD: MW2). Ama Xp'de hiçbir takılma, durma, açmama gibi hatalar vermeyen oyun, bu sefer durduk yere takılmaya başladı. Bilgisayar aynı, donanımlar aynı...

İlk olarak, dxdiag'a baktım ve ekran kartı ramim normalde 512 MB olmasına rağmen 1270 gibi bir değere çıktığını gördüm (2GB ram kullanıyorum). Daha sonra internette aratınca, windows 7 ve vista'da bu takılmaları yaşayanlar olduğunu gördüm, biri de, yeni bir ram aldığında takılmanın gittiğini söylüyordu.

Neyse, neticeye gelecek olursak, Ekran Kartım, normal ramden, normal ram de, kendisinde yer kalmayınca Sanal Bellek'ten kullandığını gördüm, yani sorun, HDD'nin bir kısmını bellek olarak kullanması ve erişim yavaş olduğundan görüntünün bazen kesik kesik gelmesi.

Ekran Kartımın ramdan kullanmasını nasıl engelleyebilirim, yardımcı olur musunuz lütfen? Bios ayarlarına baktım, AGP ayarları ile ilgili hiçbir metin vs. bulamadım. XP'de normal 512 görürken Vista ve 7'de 1200 lü rakamlarda görünüyor, bir de ek olarak, biostan ramlerime baktığımda biri 256k, diğeri 1024k görünüyor, her ikisi de 1024 olmasına rağmen. Ramları tarattırdım, bir sorun çıkmadı.

Şimdiden teşekkürler, acil yardım ederseniz sevinirim. İyi akşamlar.

• biostan yapılıyor ama siz bulamadınız heralde ve bios türünüzde önemli normalde agp falan yazar veya boyutu yazar anlarsınız zaten
  • ASUS M2N-MX Kullanıyorum, bütün başlıklara tek tek baktım ama AGP ayarlarını bulamadım. Bulsam zaten yaşatmazdım kendisini, takılmalar o kadar sinir bozucu ki...

Ek olarak, bios'un gizli menüsü vb. olabilir mi, çünkü hepsine baktım yok, yok yok

Düzeltme: Ekran Kartı modeli de 8800GT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakedi1992 -- 3 Aralık 2009; 0:55:24 >
  • bu sorunun tam tersı ben de var 128 mb paylaşımlı kartım 64 mb kullanıyor ve çözümünü bu forumda kımse bulamadı herkesın dediği windows otomatik algılılama yapıyor ve mudahale edemıyorsunuz
  • Valla, eğer öyleyse en kısa sürede XP'ye dönerim, bu ne ya, orjinal oyunumuzu da mı oynayamayacağız

• Arkadaşlar Oyunda yada İşletim sisteminizde bir sorun yok sorun raminizde bende win7 64bit kullanıyorum önce 4gb ram ile takılma felan olmadan oynuyordum sonra eski olan mödülleri çıkarmıştım 2gb ram oyuna girdim, oyun takılıyor ilerleyemiyorsunuz sonra 2gb ramin dolu olduğunu farkettim 6gb çıkararak çözdüm bu olayı :D

eğer 64bit kullanıyorsanız sorununuz budur 32bit te böyle bir sorun varmı bilmiyorum ama ben 2gb ramle oynayamadım bu da ilginç bir konu.
    ekran kartı ram muhabbetine gelince raminizden bazı durumlarda ekran kartınız faydalanıyor ama 512mb lık ekrankarınız 1gb gibi gözükmesi 512mg raminizi çaldığı anlamına gelmez vista ve win7 di benim ekran kartını 1.7gb ram varmış gibi gösteriyor fakat xp de normal gözüküyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackboard -- 4 Aralık 2009; 16:37:39 >
  • aynen düsük sistemler icin windows xp bence daha iyi adamlar o kadar para alıyor birsürü paraya isletim sistemini satıyor size ama düsük sisteminizi desteklemiyor iste microsoft!
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

bu sorunun tam tersı ben de var 128 mb paylaşımlı kartım 64 mb kullanıyor ve çözümünü bu forumda kımse bulamadı herkesın dediği windows otomatik algılılama yapıyor ve mudahale edemıyorsunuz

Ne demek müdahale edilemiyor ben bal gibi müdahale ettim;

http://www.crackerturk.net/2009/10/ramden-ekran-kartna-takviye-yapma.html

Ekran kartın desteklemiyorsa bilemem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.