Beyler bazı ekran kartlarında Oc edition falan yazıyor ya. Bunun anlamını merak ettim yani oc' yazmayanlara Oc yapamıyozmu Düz ekran kartı alsak oc yapsak kötümü oluyor ? Anlayan bir arkadaş yorum yapabilirmi acaba? Şimdiden sağolun arkadaşlar :)
quote:
Orijinalden alıntı: hsyn17
Beyler bazı ekran kartlarında Oc edition falan yazıyor ya. Bunun anlamını merak ettim yani oc' yazmayanlara Oc yapamıyozmu Düz ekran kartı alsak oc yapsak kötümü oluyor ? Anlayan bir arkadaş yorum yapabilirmi acaba? Şimdiden sağolun arkadaşlar :)
yok yahu , overclock edition dediği kartlar fabrika çıkışlı hızaşıtmalı kartlar yani ekran kartı düşün 1000/1500 mhz hızında standart çalışıyor overclock edition la 1050/1550 çalışıyor. olay bu.. fabrika çııkışlı azcık hızaşıtma. her karta overclock yapabilirsiniz. referans yada özel sogutma fark etmez.. Sadece ekran kartından ekran kartına overclock potansiyeli değişir. Yani 2 tane aynı kartı düşün. biri 1300 mhz de stabil çalışır diğeri 1200 de anca çalışır bunun gibi
Tamamdır hocam çok sağ olasın ekran kartı alıcamda Oc değil o yüzden sorayım dedim :)