Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır Mavi ekran hatası alıyorum. Hard disk Ram güncelleme ne varsa değiştirip yaptım sorunu çözemedim. Teknik servislerde çözemedi son olarak Ekran Kartı bozuk diye tahmin ediyorum. Ekran kartı alacağım
Sistem Özellikleri : Anakart : Asus m4a87td İşlemci AMD : athlon II X4 Ekran Kartı : Atı Radeon HD 4670 Ram : 10 GB ( 4 slot var 3x2 GBlik Kingston DDR3 1333 var / 1 tane Başka marka var 4 GB ) Power : 350 lik var
Bana Bu sisteme uygun NVidia ekran kartı önerir misiniz ? Amd Ekran kartı almayı düşünmüyorum Diğer Driverler ile çakışıyor.
ram guncelleme derken ne yaptin mesela?3x2 ramler 1366 soket icindir sen dual anakart kullaniyorsun 2x4 ram en uygunu ki 3x2 yaninda bir de 4gb varmis baska marka.bence 3x2'yi cikar 4gb olani tek kullan bir de oyle dene mavi ekran isini.farkli ramleri birarada kullanmak da mavi ekran verebilir ki sende bir de uygun olmayan triple kanal icin hazirlanmis ram var ramleri iyice bir kontrol et bence.
ekran karti olarak 750 ti onerecekler psu dusuk oldugu icin ama indirime girse bile bence biraz pahali.gtx650'den asagi nvidia kart alinmaz ben o kadarini soyleyeyim.
Bu linkteki kartı alsam Bu sisteme uyar mı ? Bir kartın sisteme uyup uymadığını nasıl anlarım. Benim ekran kartı GDR3 mesela bu linkteki de GDR3 uyar mı ?
gt630 sisteme uyar uymasina ama hem o parayi haketmez hem de mevcut 4670 kartindan yavas.bu yuzden giris seviyesinde amd 6570 7730 gibi modeller tercih ediliyor.nvidia alacaksan gtx650 asagisi kartlarina bakmayacaksin diye o yuzden soyledim.
Yorumlarınız için gerçekten teşekkürler. Peki bana Benim kartım ayarında bir kart önerir misiniz. NVidia
Bir şey daha soracağım
Nvidia ile AMD arasında ki fiyat farkının bu kadar uçuk olması neye bağlı ?
4670 ayarinda nvidia kart piyasada satilanlar arasinda yok sanirim.630 cok zayif 640 da zayif sayilir ama ucuz degil ikisi de.2gb olsun iyisi olsun diyince direkt 400 liralik gtx650 ti boost oneriyoruz 7850 ayarinda ama fiyati yuksek tabi.nvidia alt seviye kartlarini hesapli fiyatlamiyor ya da amd pay kapmak icin ucuza satiyor.gtx650 al dedim ama onun da 2gb olsun biraz iyisi olsun ti olsun derken yine dedigim 400 liralik 650 boost modeline geliyorsun cunku 650 ti modeli 340 lira mi ne yani 340 veren 400 de veriyor ama o kart 400w psu istiyor iyisinden.psu'yu da goz onune alarak 750 ti aslinda senin alabilecegin en iyi kart ama onun da fiyati dusuk degil su anda 400 lira haftasonu 375 civarina dusuyor.hem ucuz olsun hem nvidia olsun seklinde kart yok is goren.630 çöptür yani 100 liralık amd kartlar bile daha hızlıdır.onermemekle birlikte artik cesit olsun diye gosteriyorum gt640 modeli var.