Şimdi Ara

Ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleykum arkadaşlar öncelikle tüm islam aleminin mevlid kandili mübarek olsun. Sistemim amd athlon x2 6000+ 3.00 GHZ işlemci Gigabyte GA-MA69VM-S2 soket am2 + 690 çipsetli. Çift Kanal DDRII 800/667/533/400MHz bellek desteği. 1 x PCI Express x4 yuva. 1 x PCI Express x16. 2 x PCI
    slotlu. 3 GB kingston ddr2 400mhz ram. 500GB maxtor 7200Rpm hdd. 500 WT POWER SUPLY. Sistem bu arkadaşlar şimdi ben MSI GTX460 HAWK OC 1GB 256Bit DDR5 bu kartı alıp sisteme takıcam acaba duyarlı bir şekilde çalışırmı herhangi bir sorun çıkartırmı. Biliyorum bazı parçalar düşük onlarıda zamanla değiştircem Allah'ın izni ile. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aion -- 14 Şubat 2011; 10:00:53 >

• aleykümselam seninde kandilin mubarek olsun çalışır çalışmasınada diğer sistem bileşenleri zayıf olduğu için ekran kartının tam performansını göremezsin birde power supply önemli marka belirtmemişsin gerçek 500 watt veren bir powersa sorun olmazda uyduruk bir powersa sorun yaşayabilirsin marka yazmadığna göre büyük ihtimallle öyle diğer bileşenleri sonra değiştirsende olur ama power işinin şakası yok sistemi eline alma sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 14 Şubat 2011; 16:52:47 >
  • markası sanırım frisby banada çakma 500 wt gibi geliyor onuda değiştirsem iyi olucak zamanla yenilemem gerekiyor sistemi.
  • genelde amdyi fazla takip etmem ama yardımcı olmak babında işlemcini ve anakartını üreticinin sitesinden incelediğime göre:

1- anakartının büyük ihtimalle micro atx olduğunu gördüm dolayısıyla bu kart cm olarak uzunluğu kasaya sığmayacaktır. (eğer değilse problem değil)

2- 1.madde olumluysa bakman gereken 2.konu güç kaynağının bu ekran kartı için 2tane 4pin 12v çıkışı olması gerek. Yeni nesil bu kartlarda çift besleme 4pin girişi isteniyor. Yani eğer frisby kasalarının içinde gelen power ise elindeki büyük ihtimal yoktur ama sen yinede bak. 4pin soketlerin biri anakartı besler ayrıyetten 2adet boşta olması gerek yani.

3- bu 2maddeye olumlu yanıt verdiysen ekran kartını al. Zaten aldıktan sonra tüm bağlantılarını düzgün yaptığın halde eğer power'ın yetmezse kart hiç bir şekilde çalışmaz. (Fakat amdyi net bilmiyorum ama çalışsa bile %90 reset atar makine sürekli.) Böyle bir durum yaşarsan iyi bir markanın en az 600w lık bir powerı işini görür. Kafana takılan konularda pm atabilirsin.

• Şuan ki kullandığım ekran kartı ati x1950 onunda boyutu yaklaşık bu kart kadar var ve kasaya sığıyor bunda ise 6 pinli güç kablo girişi var şuanda power destekliyor hiçbir sorun yok. Kafama takılan alacağım kartta 2 tane 6 pinli (diye biliyorum ben 4 pin görmedim hiçbir yerde yada ben yanılıyor olabilirm) giriş var power suply yetermi yetmezmi bilemicem. Amd konusuna gelirsek en kısa sürede bende intele geçiş yapmak istiyorum ve anakartıda intel uyumlu almayı düşünüyorum amd pek iyi gelmiyor artık. İntel'i denemekte fayda var bence.
  • Seninde kandilin mübarek olsun eyw..

Ama konunun yeri burası değil, ekran kartı bölümünde açarsan daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz.
  • Kusura bakma teknik yardım diyince sanırım doğru yer olduğunu düşündüm. Bir dahakine daha dikkatli olurum uyarın için teşekkür ederim. :) Moderatör arkadaşlar taşıyabilirlerse sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aion

Şuan ki kullandığım ekran kartı ati x1950 onunda boyutu yaklaşık bu kart kadar var ve kasaya sığıyor bunda ise 6 pinli güç kablo girişi var şuanda power destekliyor hiçbir sorun yok. Kafama takılan alacağım kartta 2 tane 6 pinli (diye biliyorum ben 4 pin görmedim hiçbir yerde yada ben yanılıyor olabilirm) giriş var power suply yetermi yetmezmi bilemicem. Amd konusuna gelirsek en kısa sürede bende intele geçiş yapmak istiyorum ve anakartıda intel uyumlu almayı düşünüyorum amd pek iyi gelmiyor artık. İntel'i denemekte fayda var bence.

pardon doğru söylüyorsun benim aklım molex kabloya gitti 4pin değil 6pin olacak 2x6pin. kartta aşağı yukarı 20-22cm bişey olması lazım. Sorun olmaz diyorsan hayırlı olsun.
  • Power suply dan başka sorun yok gibi görünüyor ondan sonra işlemciyi ve anakartı değiştiririm olur biter. Yardımın için çok teşekkür ederim hocam sağolun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.