Şimdi Ara

Ekran kartı pcı-e kablo ve ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecenlerde calisan ama ekrana goruntusu vermeyen bir dizustpu bilgisayarı denemek icin, kendi monitorume baglayacakken, artik ne dusunuyorsam o sirada yanlışlıkla calisan Masaüstü bilgisayarimin ekran kartina bagladim. Yani HDMI kablosunun bir ucunu Dizüstü Bilgisayarın HDMI cikisina, diger ucunu calisan Masaüstü bilgisayarimin ekran kartinin HDMI cikisina bagladim. Tabi o sirada monitorun VGA girisni de cikarmistim. Monitoru bagladigimda ekran gelmedi. Ama bilgisayar calisiyordu.

Not: Ekran kartinin yandigini dusunerek AMD RX 580 ekran karti aldim, zaten bahane ariyordum yenilemeye. Yeni urun olmasina ragmen bu da calismadi. Fakat ekstra guc baglantisi gerektirmeyen eski bir ekran kartini taktigimda bilgisayar problemsiz calisiyor. Benim anladigim; sanirim PSU'dan gelen 2x 6+2 PCI-e guc kablolarinda veya bu kablolara guc veren PSU'nun, sadece bu bolumun de ariza meydana geldigi. Çünkü; guc kablosu gerektirmeyen ekran kartini taktigimda PSU ve diger bilesenler sorusnuz calisiyor.

Sizce problem neyden kayanklanıyor olabilir?
    Ekran kartlarimin ikisi de yanmis olabilir mi ?
    yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaslar.

Sistem:

Ekran karti : MSI 970 Gaming
    İslemci : FX 8350
    Ekran karti: Shapphire R9 285
    Ekran karti2: MSI RX 580
    PSU: Corshair VS 650W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainBowsk -- 17 Ekim 2018; 12:1:57 >

• O kadar kolay bozulacağını sanmıyorum. Başka sisteme takıp denemek lazım. Hadi ilki bozuldu. İkinciye noluyo ? Psu niye bozulsun ki ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Bir çok problemle karşılaştım ama ilk defa böyle bir şey başıma geliyor neden kaynaklandığını bende çözemedim. PSU alıcam korkuyorum problemin ondan kaynaklanmıyorsa o da boşa gidecek :) (ki PSU yanmış olsa hiç çalışmaz, PSU calısıyor ama ekran kartını calıstırmıyor Not : önceki ekran kartımın tdp değeri (r9 285)190W yeni aldığım ekran kartının tdp değeri (rx 580)150W ). etrafımda 8 ve ya 6 pin desteği olan PSU kullanan yok malesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainBowsk -- 17 Ekim 2018; 13:53:6 >
  • bazen anakart biosu o ekran kartı ile uyuşmayabiliyor.güncelleyip deneyebilirsin.2. olasılık kablo değil powerin yterli gücü veremiyor olmasından kaynaklanabilir.daha önce her iki durumlada karşılaştım.corsairin bozulacağını pek düşünmesemde bir olasılıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

bazen anakart biosu o ekran kartı ile uyuşmayabiliyor.güncelleyip deneyebilirsin.2. olasılık kablo değil powerin yterli gücü veremiyor olmasından kaynaklanabilir.daha önce her iki durumlada karşılaştım.corsairin bozulacağını pek düşünmesemde bir olasılıktır.
    Power'in yeterli gücü veremiyor olması gibi bir durum olamaz çünkü; önceki ekran kartımın tdp değeri 190W rx 580'nin 150W ve bu durum HDMI kablosu'nun bir ucunu laptop'in HDMI çıkışına diğer ucunu monitor yerine ekran kartı HDMI çıkışına taktıktan sonra PCI-E güc kablosu ile çalışan ekran kartları çalışmamaya başladı. Ama eski tip Ekstra PCI-E Güç kablosu istemeyen ekran kartları görüntü veriyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RainBowsk

Power'in yeterli gücü veremiyor olması gibi bir durum olamaz çünkü; önceki ekran kartımın tdp değeri 190W rx 580'nin 150W ve bu durum HDMI kablosu'nun bir ucunu laptop'in HDMI çıkışına diğer ucunu monitor yerine ekran kartı HDMI çıkışına taktıktan sonra PCI-E güc kablosu ile çalışan ekran kartları çalışmamaya başladı. Ama eski tip Ekstra PCI-E Güç kablosu istemeyen ekran kartları görüntü veriyor :)

Alıntıları Göster
    ben güç olarak yetmiyor demiyorum. yeterli gücü veremiyor olabilir. arızalı olabilir diyorum.
    güç gerekmeyen kart çalışıyor diyorsunuz yani anakart sağlam.monitörde sağlam. yeni ekran kartı aldım demişsiniz oda görüntü vermedi.
    Bu durumda aldığınız kart sıfır ise bozuk çıkma ihtimali düşüktür.anakart bios ile alakalı bir uyuşmazlık veya power suplyda bit sorun oluşmuş olabilir diyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

ben güç olarak yetmiyor demiyorum. yeterli gücü veremiyor olabilir. arızalı olabilir diyorum.
    güç gerekmeyen kart çalışıyor diyorsunuz yani anakart sağlam.monitörde sağlam. yeni ekran kartı aldım demişsiniz oda görüntü vermedi.
    Bu durumda aldığınız kart sıfır ise bozuk çıkma ihtimali düşüktür.anakart bios ile alakalı bir uyuşmazlık veya power suplyda bit sorun oluşmuş olabilir diyorum ben.

Alıntıları Göster
    Sanırım problemin ne olduğunu öğrenebilmem için, bu ekran kartlarını deneyebileceğim bir sistem bulmam gerekecek. Bugün molex to 8 pin PCI kablo aldım molex cıkıslarına bağlayıp deneyecem akşam. Eğer çalışırsa. bu durumda güç kaynağı almam gerekecek. Korkum onu da aldıktan sonra problemin anakartta felan çıkması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainBowsk -- 17 Ekim 2018; 15:4:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RainBowsk

Sanırım problemin ne olduğunu öğrenebilmem için, bu ekran kartlarını deneyebileceğim bir sistem bulmam gerekecek. Bugün molex to 8 pin PCI kablo aldım molex cıkıslarına bağlayıp deneyecem akşam. Eğer çalışırsa. bu durumda güç kaynağı almam gerekecek. Korkum onu da aldıktan sonra problemin anakartta felan çıkması

Alıntıları Göster
    diğer düşük kartı takınca görüntü vermesi aslında anakartın bozuk olmadığını gösteriyor ama. siz power ve ekran kartını biryerde denedikten sonra bakalım. anakart bios sürümünü güncellemeyide bir deneyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.