Şimdi Ara

Ekran Kartı Performans Çilesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Ekran Kartı Performans Çilesi" evet arkadaşlar konuyu bu şekilde açmak istedim çünkü gerçekten çileye döndü.

Sistemin :

AMD P. x4 955 BE (Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM soğutucu aldım)
    8 GB Corsair RAM
    MSI 870A-G54 (fx)
    Akasa Freedom Xone2 - 600 W /Güç kaynağından cızırtı gelmeye başladı.)

Sistem bu. Aklımda Asus R9 270 DirectCU II 2GB var ama sizin önerileriniz ne olur?
    Değiştirmem icap eden parçalar var mıdır, özellikle güç kaynağı konusunda ne düşünmeliyim

Şimdiden teşekkürler.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-r9-270-directcu-ii-2gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#yorumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimeX -- 4 Nisan 2015; 1:09:32 >

• CrimeX kullanıcısına yanıt
    280 bile olur 290 770 970 bunlar darboğaz olabilir belki overclokla düzelebilir ama eski işlemci sonuçta bende 965 var ordan yola çıkarak söyledim

yerinizde olsam sistemi 4 ghz sabitleyip r9 280 alırdım 620 lira

sistemde power anakart ram işlemci hepsi de yeter kafanıza takmayın 270x güzel karttır ama 100 tl fazlası 280 çok çok daha iyi amd almam nvidia derseniz alabilecek tek kart bi önceki jenerasyon gtx 760 olur ama hem fiyatı hemde 280 in yanında performans kaybından ötürü ben dahil kimse tavsiye etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    power çöp demek için bi gücünü ölçmenizde veya ölçtürmenizde fayda var şayet miyadı dolmuşsa

r9 280+ zalman lx600 600watt güç kaynağı öneririm sağlamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

power çöp demek için bi gücünü ölçmenizde veya ölçtürmenizde fayda var şayet miyadı dolmuşsa

r9 280+ zalman lx600 600watt güç kaynağı öneririm sağlamdır

Şu anki ekran kartım 9800GT (1 GB modeli) güç kaynaklarını araştırdım özellikle kasa içinde gelenlerde bu cızırtı bir süre sonra baş gösteriyor. Güç kaynağını ölçtürme olanağım ne bilmiyorum ama MSI'ın sayfasında 9800 GT'nin yerine R8'i koyduğum zaman aynı güç kaynağı oranlarını gösteriyor. Bir hata olabilir mi? Ayrıca bu gücü nasıl ölçtürebilirim aslında çok sorun olduğunu zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimeX -- 4 Nisan 2015; 1:41:41 >
  • herhangi bi bilgisayar servisi ölçer yeni nesil kartlar nvidia güç tüketimi çok düşük örnek en baba kartlardan gtx 970 bile 140 watt amd de 280 sanırım 150 veya 170 watt çekiyor tek yüksek 290 ona da zaten o sistem de gerek yok sonuç olarak eski bi gtx 670 veya 7950 7970 le şimdiki 280 gtx 970 i falan güç konusunda bir tutamaz kimse yarı yarıya fark var nerdeyse hatta var nerdeyse hafif kalır o yüzden sıkıntı etme gücü iki kartada 440 450 watt güç verebilen 500 watt power bile yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahte Kabadayı

herhangi bi bilgisayar servisi ölçer yeni nesil kartlar nvidia güç tüketimi çok düşük örnek en baba kartlardan gtx 970 bile 140 watt amd de 280 sanırım 150 veya 170 watt çekiyor tek yüksek 290 ona da zaten o sistem de gerek yok sonuç olarak eski bi gtx 670 veya 7950 7970 le şimdiki 280 gtx 970 i falan güç konusunda bir tutamaz kimse yarı yarıya fark var nerdeyse hatta var nerdeyse hafif kalır o yüzden sıkıntı etme gücü iki kartada 440 450 watt güç verebilen 500 watt power bile yeter

Bu Kartı :http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#yorumlar

Önerir misiniz? Verim alabileceğim konusunda ya da hangi markayı önerirsiniz ve mümkünse link alabilir miyim?

Tanıdık vasıtasıyla Arena veya Çözüm'den filan alacağım ayrıca.

tabiki öneririm çok sağlam kart markası da kalitesi de iyidir powercolor xfx vs bunlardan çok çok iyidir sistemine çok fark eder bu kart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Biz kartı en iyisi alalım eğer PW ile ilgili bir sıkıntı yaşar isek artık ona da bir çözüm bulacağız.

Esen kalın, iyi geceler dilerim.
    burda olduğumuz sürece yardımcı olmaya çalışırız iyi geceler dilerim

• Sahte Kabadayı tekrar rahatsız ettim kusura bakma;

Bir bilgisayar firmasında çalışan arkadaşım var. Bana Sapphire R9 280 3 GB model yerine Asus R9 270X DirectCU II önerdi

fiyat aynı fakat R8 modeli vs. hangisi mantıklı olur sana sormak istedim.

Şimdiden teşekkürler.
    Aynı fiyattaysa kesinlikle Sapphire R9 280 tercih etmen, en güzelidir.
    R9 280 daha iyidir
    tabiki r9 280 arada çok fark var direct cu II nin soğutması iyi asus da 280 pahalı olur ya sapphire alınır ya msi ama ben malzeme soğutma borularının nikel kaplı olmasından dolayı twin frozer soğutmasıyla msi saphhire den 1 adım önde tutarım ki fabrika çıkış hız değerlerinin yüksek olması da daha iyi

buda sapphire ve msi karşılaştırmasıhttp://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2250&gid2=2133&compare=radeon-r9-280-sapphire-dual-x-oc-3gb-edition-vs-radeon-r9-280-msi-gaming-3gb-edition

• Sapphire R9 280 DUAL-X : 642 (Vatan için konuşuyorum)

Asus R9 270X DirectCU II : 642 (Vatan için konuşuyorum)

Şimdi 270x'in bellek hızı ile çekirdek hızının 280'den daha iyi olduğu görünüyor. 384 bit ve 3 GB modelin bellek ve çekirdek hızları ile 2 GB 256 Bit bir kartın çekirdek ve bellek hızları arasında bir uçurum olur mu onu merak ediyorum. Bir de özür dileyerek uzatıyorum ama neden R9 280 ?
    Buna uzun uzadıya açıklama yapmak yerine, kısaca 2 farkından bahsediyim , 1. si ; 280, 270 in 1 üst modeli ve aralarında haliyle performans farkı var, bu farkın sebebi; R9 280'de 1792 adet shader işlemcisi varken, R9 270ve 270X ler'de 1280 adet olmasından kaynaklı, bu sebeple aradaki performans farkını GPU hızı kapatamıyor, bunu şöyle düşünebilirsin ; 1792 çekirdekli düşük hızda çalışan 1 işlemcimi daha verimlidir yoksa 1280 çekirdekli diğerine göre daha yüksek hızda çalışan işlemcimi ?
    2.si ise 280 modeli, 1gb daha fazla bellek barındırıyor ve bunun yanında bellek erişim hızı 384bit. yani 280, daha fazla shader işlemci barındırması nedeniyle daha yüksek band genişliğine ihtiyaç duyar, bu sebeple düşük hızda ancak 384bit. veriyolu kullanır ve 384bit. 5ghz hızındaki bellek band genişliğini, 256bit karttaki band genişliğiyle yakalanabilmesi için ise belleklerin yaklaşık 7ghz. seviyelerinde hızları kullanması gerekir gibi 1 durumda vardır v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 7 Nisan 2015; 18:30:26 >

• coax47 kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim bilgiler için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.