Şimdi Ara

ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorumu sormadan once size sistemimi anlatayım:amd 2500 işlemci,2*256 ddr 400 dual ram,epox 8rda3ı anakart(agp8x),40 gb samsung 7200 devir hdd,codegon 300watt kasa,philips dvd writer falan.şimdi sorunumu anlatayım.Bundan 3 hafta kadar once 256 olan ramım yerıne gittim twinmoss dual ram aldım.Makınada problem yoktu.Daha sonra ati 9200 se olan ekran kartımı söküp yerine gigabyte 6600 gt taktım.İşte asıl sorunlar ondan sonra başladı.Kartı taktıktan 2 gün sonra dedim makinayı bi formatlayayım sonra güzelce tertemiz sistemi oturturum.Ama o da ne makina windows kurulumunda hata verdi.Dual ram i söküp eski 256 mb v data ramimi taktım windows kuruldu.Kurulumdan sonra dual ramlarimi geri çaktım yerine.Sistem sorunsuz.3d mark 2005 testi yaptım(demo versiyon)3100 puan aldı.Akabinde oyunlarıda kurdum onlardada problem yok gibi.Daha sonra dwd writerim cd ve dvd ouma problemleri vermeye başladı ve bir gün sabah makineyi açtıgımda dvd writer im artık çalışmıyordu.Başka makinada denememe rağmen dvd writer artık iptal olmuştu.Onu söküp garantiye yolladım.ama bilgisayarda oyunlarda takılmalar başladı.Oncelıkle nfs mw oyununda ılk açılısta 2-3 er sanıyelık takılmalar oluyordu(oyunun grafik ayarlarını en düşükte bile denememe rağmen)30 40 dkka sonrada oyun kilitlenme noktasına gelıyordu.Quake 4 dede buna benzer sorunlar yaşama başladım.Bu arada kasanın supply sinin kutusunu açıp baktım acaba kondanstörlerde bi problemm i var diye ama ne akma var ne şişme.Kasanın içini ve fanların tozunu hava tutma sureti ile aldım.Güç kablolarının yerlerinide değiştirdim.ramlarim için ciddi bi ram testi yaptım.Yaklaşık 1 saat sürdü ve hiç hata bulamadı.Sadece grafiksel oyunlarda değil basit 2 boyutlu bazı oyunlarda bile anlık takılmalar yaşamaya başladım.Ama sorunun ne olduğunu bulamadım ama 1 kaç tahminim var:
    1)Kasamın supply si gerçek 300 watt olmadığından extra güç kaynağı kullanan 6600 gt akran kartının güç gereksinimi karşılanamıyor.
    2)Anakartta problem var.
    Biliyorum uzun oldu ama sorunumun cozumunu bilgisayar teknik servislerinin veremiyeceğini düşünerek buraya yazıyorum.Konu ile ilgili bilgilerini paylaşacak,çözüm önerisi sunacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzarmail -- 3 Mart 2006; 22:34:21 >

• Sana şöyle söyliyim kaliteli bir psu problemini çözecektir. Bende dandik 300w psu ve fx5200 kullanıyordum. Fx5900xt aldım onda psu desteği var, makineme temiz format çektim. Gel görki o kartı aldığıma pişman olacaktım oyunda herşeyde sorun yaşıyordum bu karttan önce sorun yoktu. Power supplymi değiştirdim ve sorun yok. Kaliteli psu ile dene derim, umarım anakartında sorun yoktur dediğim gibidir.
  • imkanın var ise sistemini farklı bir anakart ve farklı bir psu ile dene örneğin bir arkadaşının anakartı üzerine sistemini yerleştir veya psu'sunun. Bu durumları yapabilseydim zaten yapardım dersen sana en kökünden çözüm tanıdığın, güvendiğin bir bilgisayarcıya bırakman olabilir, 300w gerçek olması gerçekten önemli bir faktör bence yetmesi gerekirdi her ne kadar 6600gt için önerilen 350w olsa da. Sistem parçalarını tek bir yerden aldıysan oranın garantisine götürmen yeridir, tüm parçalar olmasa da çoğu parçayı aldığın yere götür evet fazla öneri getiremiyorum gerçekten çok ilginç bir durum. Bunun haricinde hdd ile hiç tahmin edemeyeceğim sorunlar duymuştum, o da kafamı kurcalıyor açıkçası ama bence yaptığın 2. tahmin yerinde olmuş. Zor durum, kolay gelsin...
  • bende codegen 350w vardı herkesin kötü demesi üzerine 300w fsp ile değiştirdim 300w ama sağlam bişey.
  • 6600gt alıyosun ve codegen 300watt kullanıyosun bi de gelip nie takılıyo diyosun

bravo

hadi fsp filan olsa kaldırır ama codegen yaa
  • Konuyla ilgilenen ve zahmet edip cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Pztsi kaliteli bı supply ile olayı çözeceğim.Fiyat performans oranı yüksek kaliteli bı psu tavsiyeniz varsa alabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzarmail

Konuyla ilgilenen ve zahmet edip cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Pztsi kaliteli bı supply ile olayı çözeceğim.Fiyat performans oranı yüksek kaliteli bı psu tavsiyeniz varsa alabilirim

Enermax Liberty 400watt işini fazlasıyla görür

onu alamam dersen FSP 400watt

o da olmadıysa artık ikinci elden 40ytl ye FSP 350watt bulursun artık...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz daha iyi bir sistem bende de var. yaklasık aynı ozellikler. Gecende sistemimde PSU yandı ve degistirmek zorunda kaldım. Zaten guc ihtiyacını hesaplarsan yaklasık 290 W civarı cıkıyor. Onun icin daha yuksek ve kaliteli bir PSU almanı oneririm. Sorun tamamen bundan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.