Dostlar öncelikle merhaba.. Benim şöyle bir sorunum var GT 730 marka ekran kartını temin ettim, daha öncesine aktif olarak çalışan fakat kullancısı daha üstün bir ekran kartı alınca bu ıskartaya çıktı ve ben aldım.
Sorun şu ekran kartını takıyorum, bilgisayarı açıyorum. Bilgisayar BIOS ekranında, HP markasının logosunun olduğu ekran geliyor fakat donup kalıyor tuşlara da basılmıyor. Uzun aralıklarla 1 biiip sesi geliyo, ardından monitör kendini uykuya alıyor.
Bir uzun bip bellek ile ilgili bir hatanın olduğunu gösteriyor.
Ekran kartınızı ve ram'lerinizi tamamen çıkartın ve yerlerine güzelce oturduğundan emin olduktan sonra yeniden sisteminizi bir başlatın. Sorunun gidip gitmediğine bakın.
Ek olarak bilgisayar özelliklerinizi marka ve model olarak tam bir şekilde buraya yazarsanız, psu'nun yeterssiz gelip gelmediğini de kontrol edebiliriz.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: maxpayne53
Bir uzun bip bellek ile ilgili bir hatanın olduğunu gösteriyor.
Ekran kartınızı ve ram'lerinizi tamamen çıkartın ve yerlerine güzelce oturduğundan emin olduktan sonra yeniden sisteminizi bir başlatın. Sorunun gidip gitmediğine bakın.
Ek olarak bilgisayar özelliklerinizi marka ve model olarak tam bir şekilde buraya yazarsanız, psu'nun yeterssiz gelip gelmediğini de kontrol edebiliriz.
Kolay gelsin.
Merhaba, denedim fakat olmadı. Sanırım sorun ramlerde değil 1 kısa bip geliyor ardından ekran kendini uykuya alıyor. BIOS ile ilgili bir durum olabilir mi diyorum acaba sizce mümkün mü böyle bir durum.
İşlemci : Intel Core i5-2400 CPU @3.10 GHz
RAM : 8 GB - DDR3
Ekran Kartı : -
İşletim Sistemi : Windows 10 - 64 Bit
İşletim sistemim bu ayrıca anakart modelimde: Foxconn 2ABF şimdiden teşekkürler...
SanchesucreS
kullanıcısına yanıt
Eski ekran kartınız duruyor mu? Onu takıp bilgisayarınızın açılıp açılmadığına bir bakın. Durup dururken bu hataların olması çok ilginç. Şimdi ekran kartını takarken anakarta mı zarar verdiniz diyeceğim ama öncelikle eski ekran kartınız ile nasıl bir durum var onu bi söyleyin bize.