Şimdi Ara

Ekran kartı problemi midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistemimi 1ay önce yeni toparladım. Ekran kartı XFX Radeon HD 6850 Ekran Kartı (Black Edition)
    Monitör 2 gün önce aldım, daha önce 37 ekran FULL HD LED TVye bağlıyordum. Aldığım monitör HP X2301 LED Monitör

Sıkıntım şu ki
    Daha önce tvye bağlıyken film ve oyunlarda inanılmaz güzel sonuç alıyordum (HDMI bağlantısı) ancak monitöre bağlayınca (HDMI - DVI da aynı problem yaşandı, farketmedi)

en başta hızlı aksiyon sahnelerinde monitöre bağlıyken (Fast and Furious 5) yatay yırtılmalar oluşuyor - teknik bir adı var mıdır bilmiyorum...Ancak bazen hiç olmuyor, fakat sıklıkla oluyor...
    Sonrasında karşılaştırma için tekrar TVye bağladım, ancak daha önce yırtılmalar/kesikler yokken gene olduğunu farkettim.
    Dikkat ettikçe sadece hızlı aksiyon sahnelerinde değil, normal sahnelerde de olabildiğini farkettim.

1. Ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir mi ? (Çünkü tvde daha önce yaptığını farketmemiştim, ancak sonrasında hem tvde hem monitorde yapmaya başladı)
    2. Codeclerle alakalı bir problem olabilir mi ?

Bu problem acaba neden kaynaklanabilir veya sorunun neden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim ?
    Ben kendimce bir sürü şeyi test ettim ( Farklı giriş - Farklı kaynak )Aklıma gelen yolları deneyince işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız çok çok çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draven_13th -- 20 Kasım 2011; 23:32:23 >

• Ekran kartından sorun Vakit kaybetmeden servise yolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jinnet

Ekran kartından sorun Vakit kaybetmeden servise yolla

ayarları su hale getirdim, ekteki resimde bulabilirsiniz.

Yanlıs yaptıgım bir ayar var mıdır sizce bu problemi cozmek adına ?
    AMD VISION Engine Control Centerdan başka hangi ayarlar bununla alakalı olabilir ?

Ayrıca forumları araştırınca biraz sanırım bu genel bir problem ve biraz yazılımsal bir sıkıntı.Bazı insanlar eski versiyon driver ve catalyst yada engine control center kullanarak bu problemi kaldırmışlar.

Bu model veya chipset ekran kartı kullananların ayarları nelerdir ?

Ayrıca ekran kartını vatandan 1.5 ay önce aldım, eğer ekran kartını değiştirmem gerekecekse izlemem gereken prosedürü bileniniz var mı ?

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draven_13th -- 21 Kasım 2011; 2:30:42 >

• ayarlarda sıkıntı yok hocam . vakit kaybetmeden servise yollayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Isınma Problemi
    12 yıl önce açıldı
    ekran kartı problemi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.