Şimdi Ara

ekran kartı saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sizlere bana çok saçma gelen bi olay anlatıcam öncelikle 2-3 ay önce bi bilgisayar topladım fakat monitör almadım vga lı monitör kullanıyorum ekran kartımada bi dönüştürücü aldım çalışıyordu sonrasında görüntü gitti onboarda takınca geliyordu ekran kartımın bozuk olduğu düşüncesiyle garantiye verdim biosunu güncelledik dediler (pek inandırıcı gelmedi) şimdi ise çalışan dönüştürücüm monitörümde çalışmıyor 4 tane dönüştürücü denedim hdmi to vga olan dönüştürücüden monitörüme görüntü vermiyor ama dönüştürücüsüz olarak direk televizyona hdmi kablo ile bağladığımda görüntü geliyor sebebi nedir acaba

-çözünürlük diyecek arkadaşlar için çözünürlüğü televizyonda en düşüğe alıp monitöre geri taktığımda tekrar gelmedi

• nvidia gtx 10xx serisi yada radeon radeon rx serisi kullanıyorsun sanırım. Ekran kartının tam modeli nedir ? Muhtemelen aktif dönüştürücüler kullandın.

Aktif dönüştürücüler hakkında çok olumsuz yorum var. Input lag, görüntü kalitesi kaybı, çalışmama v.s. Sanırım gelen aktif dönüştürücünün çözünürlük veya monitörle uyumsuz olması gibi ihtimallerde mevcut.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/gtx-1060-vga-monitoer-icin-doenuestueruecue.448554/http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/sandberg-hdmi-vga-converter-cevirici-adaptor-508-69-P110178117

Şu başlıkta şu dönüştürücünün tavsiyesini gördüm. Ama çözüm olur mu bilemiyorum.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/gtx-1050-vga-to-dvi-doenuestueruecue-ile-goeruentue-gelmeme-sorunu.400436/

Bu başlığı takip edersen arada gelen uyarılar var iş monitör değişikliği ile sonuçlanıyor.

Aktif dönüştürücülerin her duruma adapte olabilen (ince ayar yapılabilen) kaliteli sürümleri varmı bilemiyorum. Bu konu son zamanlarda sık sık donanım haberde konuşulur oldu. Bir aktif dönüştürücü uzmanına ihtiyaç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Mayıs 2017; 21:29:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

nvidia gtx 10xx serisi yada radeon radeon rx serisi kullanıyorsun sanırım. Ekran kartının tam modeli nedir ? Muhtemelen aktif dönüştürücüler kullandın.

Aktif dönüştürücüler hakkında çok olumsuz yorum var. Input lag, görüntü kalitesi kaybı, çalışmama v.s. Sanırım gelen aktif dönüştürücünün çözünürlük veya monitörle uyumsuz olması gibi ihtimallerde mevcut.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/gtx-1060-vga-monitoer-icin-doenuestueruecue.448554/http://urun.n11.com/adaptor-ve-cevirici/sandberg-hdmi-vga-converter-cevirici-adaptor-508-69-P110178117

Şu başlıkta şu dönüştürücünün tavsiyesini gördüm. Ama çözüm olur mu bilemiyorum.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/gtx-1050-vga-to-dvi-doenuestueruecue-ile-goeruentue-gelmeme-sorunu.400436/

Bu başlığı takip edersen arada gelen uyarılar var iş monitör değişikliği ile sonuçlanıyor.

Aktif dönüştürücülerin her duruma adapte olabilen (ince ayar yapılabilen) kaliteli sürümleri varmı bilemiyorum. Bu konu son zamanlarda sık sık donanım haberde konuşulur oldu. Bir aktif dönüştürücü uzmanına ihtiyaç var.

rx460 4gb modelini kullanıyorum dark marka aktif dönüştürücüsünden tutta 5tl lik dönüştürücüye kadar hepsini kullandım ama sorun şu ki çalışan görüntü veren dönüştürücü bile şuan görüntü vermiyor

• Cagatay925 C kullanıcısına yanıt
    Belki kullandığın aktif dönüştürücüler bir nedenle bozuluyor mu diyeceğim sanırım aktif dönüştürücü ile tv ye bağlamış sın. Hdmi ile direk tv ye bağladıysan hdmi portunda da sorun yok. Onboard vga çıkışından monitöre görüntü alıyorsan monitörde de bir sorun yok. Yada onboard hdmi çıkışından pasif dönüştürücü ile vga dan monitöre bağlanıp çalışıyorsa oda ilginç. Cidden aktif dönüştürücülerin uzmanı değilim yorumlarım sınırlı kalacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Belki kullandığın aktif dönüştürücüler bir nedenle bozuluyor mu diyeceğim sanırım aktif dönüştürücü ile tv ye bağlamış sın. Hdmi ile direk tv ye bağladıysan hdmi portunda da sorun yok. Onboard vga çıkışından monitöre görüntü alıyorsan monitörde de bir sorun yok. Yada onboard hdmi çıkışından pasif dönüştürücü ile vga dan monitöre bağlanıp çalışıyorsa oda ilginç. Cidden aktif dönüştürücülerin uzmanı değilim yorumlarım sınırlı kalacaktır.

şöyle basitce anlatayım
    -televizyona dönüştürücü olmadan direk hdmi kablo ile takıyorum sorun yok açılıyor
    -bu olaydan önce aktif olmayan bi dönüştürücü bildiğimiz 5 liralık dönüştürücüyle 19" lik monitörümde çalışıyordu
    -fakat şimdi 4 adet dönüştürücü değiştirdim biri dark marka aktif dönüştürücü olmak üzere
    -onboard hdmi çıkışım yok vga var
    -ekran kartını çıkartıyorum onboardda görüntü veriyor ekran kartını taktığımda monitörün altındaki power rengi mavi olup açılması gerekirken turuncu olup kalıyor görüntüyü vermiyor klavyemdeki tuşlar yanıyor başlatılma sesleri geliyor ve üstüne ekran kartı takılırken onboard vga ya takıyorum görüntüyü vermiyor (bi ihtimal belki ekran kartı bozuktur diye) aklıma gelebilicek herşeyi denedim televizyondan çözünürlüğünü düşürdüm ekran kartı driverini kaldırdım (reset atınca sanki kaldırmamışım gibi oldu)

• Cagatay925 C kullanıcısına yanıt
    şimdi senin ekran kartı gtx 10xx yada radeon rx'den eski bir model. yani dvi-i(vga içeren) portu varmış. haliyle daha önce düz dvi-i vga dönüştürücü ile vga çıkış alıyor muşsun. yani şununlahttp://guenthertech.ca/wp-content/uploads/2013/10/VGA-DVI-Adapter-F-M.gif

aktif dönüştürücüler sıkıntılı bir olay her bağlantıda çalışma garantisi yok denebilir. zaten en güzel bağlantı daha önce çalışan gerçek vga bağlantısıydı. yukarda ufak resmi olan parçayla aldığın çıkış.

ekran kartı takılıyken onboard vga devreye girmez ordan görüntüde gelmez. o normal.

ekran kartı'nın hdmi çıkışından görüntü almışsın ozaman kart bozuksa tamamen bozuk değil.

ekran kartın takılı değilken onboard vga dan monitöre bağlantı yapmışsın. görüntü gelmiş. ozaman monitörün vga girişinde yada monitörde bir problem yok.

LCD/LED Tv lerde genelde vga girişi oluyor. Erkan kartındaki gerçek vga çıkışında(linkte gösterdiğim resimle olan) problem olabilir. O parçayı tekrar tak. Vga çıkışını al ve o vga çıkışından tv ye bağla bakalım görüntü gelecek mi(tabi tv yi vga giriş modunada al) ? Ekran kartının gerçek (linkteki parçayla olan) vga çıkışından hem tv ye hem monitöre görüntü alamıyorsan ekran kartının gerçek vga çıkışı arızalanmış. Sende bu yüzden aktif dönüştürücü ile çözmek istemişsin ama onlar ayrı bir problem.

Böyle bir durum olabilir.

( Ekran kartının vga çıkışında bir arıza varsa düz dönüştürücüyü taktığın dvi portu pinlerinde yada dönüştürücü pinlerinde bir sıkıntı olabilir. problem acaba son tak çıkar yada oynayan bağlantının düzeltilmesinden sonra mı oldu acaba... düz dönüştürücünün pinlerinde bir sorun varsa başka bir düz dönüştürücü ile çözülebilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 31 Mayıs 2017; 0:55:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.