Şimdi Ara

Ekran Kartı Seçiminde Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Ekran kartı alıcam fakat kafamda bazı soru işaretleri var.. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim. Öncelikle bilgisayarımın özelliklerini yazayim:

CPU : Intel P4 1.5
    Anakart: GA-8IR533
    Ekran Kartı : GeForce 4 Mx440
    Ram : 256 DDR (NO NAME)

Fifa 07 alıcaktım fakat gördüm ki artık mx serisini desteklememekteymiş bu version. Ben de yeni bir ekran kartı almak istiyorum fakat kafamda bazı soru işaretleri var.. Şimdi, ben en iyisinden bi ekran kartı alsam dahi, bilgisayarımın diğer özellikleri iyi olmadığı icin, alacagım ekran kartından %100 verim alamıcam. Bu durumda cok da iyi bi ekran kartı almam gereksiz. Bu sistem özellikleri ile maksimum verim alabilecegim bir ekran kartı önerebilir misiniz?

• Arkadaşım neden yeni sistem alamıyorsun?? bir de kaç yaşındasın sorması ayıp?
  • Yeni sistem alacak maddi gücüm yok su an. Zaten işten güçten cok fazla pc basına oturdugum yok. Sadece aksamları sıkılırsam 1-2 fifa oynuyorum o kadar.. Uzun zamandır ekran kartını değiştirmek istiyodum, 07 olayı sadece vesile olucak değiştirirsem. 22 yaşındayım bu arada.. hayırdır?
  • O sisteme en fazla 9550 128bit takılır (ana belleğe +256MB ekleme yapmak şartıyla).

Ama bilemiyorum; 2001 yılı tabanlı bir sisteme ne kadar mantıklı olur para yatırmak.
  • Yaşı küçük arkadaşlar sistemleri eski olduğu için oyun oynayamayınca ben çok üzülüyorum bilmiyorum neden...
    Ciddi manada üzülüyorum, sanırım eskiden yaşamış olduğumdan olabilir...
  • Tuğer hoca, ekran kartı almanın bi faydası olmaz mı diosun yani? Sistem yenilemeye de ztn para ayırmak istemiyorum. Dedigim gibi eskiden olsa ayırırdım ama günde 1-2 saat icin değmez su an..

quote:

Orjinalden alıntı: makel

Yaşı küçük arkadaşlar sistemleri eski olduğu için oyun oynayamayınca ben çok üzülüyorum bilmiyorum neden...
    Ciddi manada üzülüyorum, sanırım eskiden yaşamış olduğumdan olabilir...

Arkadaşlarla aksamları 1-2 el fifa güzel oluyodu, stres atıyoduk. Ondan da mahrum kalıcam artık. Neyse sağlık olsun.
  • Yok yok elbette alınır ama öyle derken fazla bir şey beklenmemesi gerektiğini kastetmek istedim. (Öyle bir beklenti yokmuş zâten.)

Daha önce p4 1.6A (1.5'ten farklı yanı +256KB l2 bellek ve soket yapısı) işlemcili, 512MB bellekli, mx 440 64MB ddr gırafik çözümlü sisteme radeon 9550 128bit takmıştım. Açılmayan bir takım oyunların (misal POP:SOT) açılması, üstüne üstlük -hız aşırtma ile- sorunsuz oynanabilmesi yanında pek çoğunda -bekleneceği gibi- yeni efektler görülebilir hâle gelmişti.

Yâni abartılacak bir durum yok.

Eski bir sisteme yeni öneri yaparken çekingen davranmak zorunda kalıyorum ki tüm mesele bu.

Sanırım Fifa 07, 1.5 işlemcide çalışma bazında bir sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Eylül 2006; 21:05:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: suffer

Yeni sistem alacak maddi gücüm yok su an. Zaten işten güçten cok fazla pc basına oturdugum yok. Sadece aksamları sıkılırsam 1-2 fifa oynuyorum o kadar.. Uzun zamandır ekran kartını değiştirmek istiyodum, 07 olayı sadece vesile olucak değiştirirsem. 22 yaşındayım bu arada.. hayırdır?

Bence 9600xt alabilirsin. Hız aşırtma yapacağım dersen 9550 128 mb 128 bit işini görür ama 9600xt fiyat olarak çok yüksek olmasa gerek.
    Senin sisteme takabileceğin en yüksek kart budur. Aynı fiyata bulabilirsen Geforce 6600 agp de alabilirsin. O daha iyi olur. 2 kat fazla işhattı var çünkü.
    ati radeon 9600xt ya da geforce 6600(belleği fazla önemli değil), seçim senin.

• yeni sistem al arkadaşım!
  • Cevaplar icin teşekkür ederim. Ben bi fiyatları araştırayım, eğer uygun bi şey bulursam sadece ekran kartımı değiştiricem. Olmadı, kalır aynı şekilde. Vakit ayıran herkese teşekkür ederim tekrar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.