Bilgisayarım eski 2010 kasa dell n5010. Bu yaz ortasında işlemcisini i3 ten i5 e yükselttim. laptop un pili olmadığı için fişe takılı kullanıyorum. 2 ay öncesine kadar ağır programları (matlab, autocad, surfer gibi) ve 2013 yapımı oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırıyordu. iki ay önce ise kablosuna ayağım takıldı ve düşürdüm hemde 2 kere. Sonuncusunda kablonun ucu kırıldı ve elektiriği iletmemeye başladı bazen kendi kendine kapanıyordu. sorun bu zannediyordum ama değilmiş. Sonradan fark ettimki fanı bozulmuş. 1 hafta önce şarj aleti ucu ve fan alıp içini temizleyip ve macununu değiştirip tekrar çalıştırdım 1 gün sonra tekrar sıcaklık sorunu ortaya çıktı fakat bu sefer fan sorunsuz çalışıyor ve sadece ekran kartı normal değerlerin üzerinde . Şuanda ekran kartı maksimum pil ömründe bile pc 60 derecede açılıyor. İşin kötü tarafı format atarken sıcaklıktan dolayı pc kapanıyor Değerler şu ;
(Şuanda sadece tarayıcı açık)
HD0 :42 Temp :45 GPU :70 Core1 :41 core2 :45
Çok araştırdım yerini bildiğim bütün bilgisayarcılara sordum macun sürmeseydin termalpad olmadığı için bu durum vardır dediler genel bakım bios falan filan 150 tl civarı kesin alıcaklar gibi. Bu arada fan bozuk dediğimde 300tl bile tutabilir ona göre bırak dediler :) bırakmadım tabi. Yardımcı olursanız çok sevirim pc şuanda resmen yürüyen ölü hiç birşey yapamıyorum
Fanı nereden aldınız acaba? Markası nedir?
Salvatore17
kullanıcısına yanıt
i3 için üretilmiş fanla i5 işlemci kullanırsanız sonucun bu olması çok normal cihazlar üretilirken işlemci çalışma frekanslarına göre sıcaklık ölçümleri yapılıp ona göre fan sistemleri yapılır büyük ihtimalle ilk zamanlar sorunsuz kullandığınız soğutma sistemini aşırı ısı eşittir yüksek performans altında bırakırsanız parçanın sürekli alışık olmadığı devir de çalışmasını sağlayarak randımanını yitirmesine sebep olmuş olabilirsiniz,geçmiş olsun iyi forumlar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme