Şimdi Ara

Ekran kartı soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir firmada teknik servis olarak çalışıyorum.
    Bazı model ekran kartlarında fan değişimi yaptığım zaman ya görüntüde kayma oluyor. Ya da görüntü komple gidiyor ve ekran kartı arızaya geçiyor. Bu bahsettiğim olay 4 veya 5 defa başıma geldi. Örneğin eski bi ekran kartı olan Ati x1550 de fan değişimi yaptıktan sonra görüntüde renk kaymaları oldu. Çözüm tabiki yeni ekran kartı takmak. Ben sorunun asıl kaynağına inmek istiyorum.
    Sizden ricam bu konuyla ilgili deneyimlerini ve önerilerinizi paylaşır mısınız ?

• Hocam siz teknik servis olarak sorunun sebebini bulamıyorsanız ,burada bulacağınızı sanmıyorum
    bilende ağzı mühürlü,yardımcı olmaz .
    statik bileklik kullanıyormusunuz ,vücudumuzdaki statik elektrikten dolayı zarar verebiliriz ,elektronikten anlıyor olduğunuzu düşünerek bilirsiniz mosfet gibi hassas yarı iletkenler vücudumuzun elektriğinden bile etkilenirler ,bozulurlar ,chip gibi milyonlarca yarıiletkeni barındıran yapıda daha dikkatli olmak gerekir . cep telefon tamircileri ,ve yüksek teknoloji cihazları tamir eden kişiler statik pad ,statik muşamba ,ve bileklik kullanırlar .

bilgisayar tamircisi değilim ama belki sorunların başlangıcı bu olabilir diye düşündüm .
    değiştirdiğiniz fanların V/A değerleri birbirini tutuyormu ? Isı sensörü ntc belki fazladan çekilen mA veya uygun olmayan V/A değeri ile fan çalışmıyormuş moduna giriyor olabilir.

bunlar tamamen düşünce ,sizin kadar bilgili olmayabilirim ,Ben elektronikçiyim ,bilgisayarcı değil

• Öncelikle önerileriniz için teşekkürler Dedikleriniz doğru. Statik bileklik kullanmama rağmen aynı sorunu yaşadım. Ekran kartı fanını anakart üzerindeki usb 5v yerine bağladım. Sorun yine devam etti. V/A değerleri tutmuyor olsa bile fan güç kablosunu söküyorum ekrandaki renk bozukluğu aynı . Voltaj ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
    Bir çok teknik servis arkadaşlarım da bu konuda pek bilgili olduğunu sanmıyorum ya da ufak bi sorunmuş gibi umursamaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI
    22 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.